torstai 22. maaliskuuta 2018

JUMALA ON TURVAMME


 JUMALA ON TURVAMME

23.8.2014. Saamme pitää Jumalaa turvanamme ja siitä kertoo tämän aamun näkykuva, jossa oli ”autonrengas” ja siinä oli valtavat urat ja isot ”nystyrät pintakuvioina, joten pitoa tuossa renkaassa riittää. Kyselin Herran puoleen:
- ” Miksi vain yksi rengas?”
Kohta ymmärsin että se kuvasti Jumalaa, hän antaa meille tuon turvan ja lujan pidon elämäntietä kulkiessamme. Pyysin vielä sanaa Raamatusta tähän ja se avautui Jesaja 40. Jakeet 28-31 vastaavat tähän hyvin:

Jesaja 40:28-31:
Etkö tiedä, etkö ole kullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy, eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin.
Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat;
mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.

Herra on totisesti meidän voimamme, turvamme ja pelastuksen ” renkaamme.”
Aamen.

JESAJA 40

1. "Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani", sanoo teidän Jumalanne.
2. "Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä."
3. Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme.
4. Kaikki laaksot korotettakoon, kaikki vuoret ja kukkulat alennettakoon; koleikot tulkoot tasangoksi ja kalliolouhut lakeaksi maaksi.
5. Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä. Sillä Herran suu on puhunut."
6. Ääni sanoo: "Julista!" Toinen vastaa: "Mitä minun pitää julistaman?" Kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin kedon kukkanen:
7. ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, kun Herran henkäys puhaltaa siihen. Totisesti, ruohoa on kansa.
8. Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti.
9. Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä ilosanoman tuoja; korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja. Korota, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille: "Katso, teidän Jumalanne!"
10. Katso, Herra, Herra tulee voimallisena, hänen käsivartensa vallitsee. Katso, hänen palkkansa on hänen mukanansa, hänen työnsä ansio käy hänen edellänsä.
11. Niinkuin paimen hän kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita.
12. Kuka on kourallaan mitannut vedet ja vaaksalla määrännyt taivaitten mitat? Kuka on kolmannesmittaan mahduttanut maan tomun, puntarilla punninnut vuoret, vaa'alla kukkulat?
13. Kuka on Herran Henkeä ohjannut, ollut hänen neuvonantajansa ja opettajansa?
14. Kenen kanssa hän on neuvotellut, joka olisi hänelle ymmärrystä antanut ja opettanut oikean polun, opettanut hänelle tiedon ja osoittanut hänelle ymmärryksen tien?
15. Katso, kansakunnat ovat kuin pisara vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen vaa`assa. Katso, merensaaret hän nostaa kuin hiekanjyvän.

16. Ei Libanon riittäisi polttopuiksi eikä sen riista polttouhriksi.
17. Kaikki kansakunnat ovat niinkuin ei mitään hänen edessään, ne ovat hänelle kuin olematon ja tyhjä.
18. Keneenkä siis te vertaatte Jumalan, ja minkä muotoiseksi te hänet teette?
19. Jumalankuvanko? - Sen valaa valaja, ja kultaseppä kullalla päällystää, sepittää sille hopeaketjut.
20. Kenellä ei ole varaa sellaiseen antimeen, se valitsee puun, joka ei lahoa, hakee taitavan tekijän pystyttämään jumalankuvan, joka ei horju.
21. Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet?
22. Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.
23. Hän tekee ruhtinaat olemattomiksi, saattaa maan tuomarit tyhjän veroisiksi.
24. Tuskin he ovat istutetut, tuskin kylvetyt, tuskin on heidän vartensa juurtunut maahan, niin hän puhaltaa heihin, ja he kuivettuvat; myrsky vie heidät kuin oljenkorret.
25. "Keneenkä siis te vertaatte minut, jonka kaltainen minä olisin", sanoo Pyhä.
26. Nostakaa silmänne korkeuteen ja katsokaa: kuka on nämä luonut? Hän, joka johdattaa esiin niitten joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki; suuri on hänen voimansa ja valtainen hänen väkensä: ei yksikään jää häneltä pois.
27. Miksi sinä, Jaakob, sanot ja sinä, Israel, puhut: "Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta"?
28. Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton.

29. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin.
30. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat;
31. mutta ne, jotka Herraa odottavat, ssavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.


Jakeet 28-31 vastaavat tähän hyvin:Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret?
Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin.
Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat;
mutta ne, jotka Herraa odottavat, ssavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.


Herra, meidän Jumalamme, on totisesti meidän voimamme, turvamme ja pelastuksen "Renkaamme"! Aamen. 


24.8. Tänään Herra näytti huumoriaan, tänään on syntymäpäiväni (54) ja näyssä oli täytekakun viipale ja sanoinkin hänelle:
- " ...myös maan päällä niinkuin taivaassa..."
Kiitin Herraani, hän on ihansta ihanin ja rakkain!
Sanassa hän vahvisti toivottaen:
Vaatteesi olkoot aina valkeat, ja öljy älköön puutuko päästäsi. Saarnaaja 9:8


25.8. Eilen illalla rukoilin näkyä ja sananpaikkaa ystävälleni joka tulee ehkä tänään käymään luonani. Sain aamulla sitten näyn valkoisesta hevosesta joka nousi uljaana takajaloilleen ja sana avautui tähän;
Psalmi 20: 8-10:

Toiset turvaavat vaunuihin, toiset hevosiin, mutta me tunnustamme Herran, Jumalamme, nimeä.
He vaipuvat maahan ja kaatuvat, mutta me nousemme ja pysymme pystyssä.
Herra, auta!
Vastatkoon kuningas meille, kun huudamme.

Valkoinen hevonen symboloi voittoa; mutta me nousemme ja pysymme pystyssä, näin nousi näkyni hevonenkin ....
Kiitos ja Kunnia Herralle, Jumalallemme!
Aamen.

29.8. Herra viime yön unessa näytti meidän ihmisten outoja rituaaleja. Olin jossain rannassa ja siellä oli ihmisiä, se oli kuin jokin "metsästys seura". Minulta kysyttiin haluaisinko lähteä siihen mukaan ja min epäröitsin sitä heidän touhuaan. Minun olisi pitänyt käydä jollekkin pöydälle makaamaan ja sitten minulle olisi tehty jotain. 
He varoen selittivät asiaa mutteivat tuoneet koko totuutta esille ja onnekseni lopulta tajusin että oli kyse silpoamisesta ja veren vuodatuksesta, minut olisi näin liitetty johonkin kulttiin. Tämän kun ymmärsin, lähdin näiden ihmisten hämmästykseksi ja kauhuksi pois, en halunnut ottaa vastaan tuota .... 
Sitten unessa tuli toinen kohta jossa olin Herrani edessä yksin rukouksessa, vain minä ja elävä Jumalani, Herrani. Olin antanut itseni Jeesukselle, Herralleni ja Jumalalleni. Elin hänen tahtonsa mukaan ja hänen johdatuksessaan ja sain jättää hänelle rukouksessa anteeksi pyyntöni ja rukous anomukseni toisten ja itseni puolesta, ilman mitään ihmeellisiä rituaaleja, veren voudatuksia ja silpomisia, sain olla yksinkertaisesti hänen kanssaan ja olla hänen, sen tunsin sydämeni kautta ja se tunne oli juurtunut sinne sydämeen....
Olemmeko kultti sitoutuneita, palvommeko baaleja, teemmekö elämässämme outoja rituaaleja jotka sitovat meidät joihinkin Jumalalle ei olennaisiin? Tätä tulee pohtia ... 
Herra haluaa tätä meidän miettivän, kuin käskynä käskyn päälle ja läksynä läksyn päälle, onhan näistä puhuttu, mutta kuka on kuullut kuka ymmärtänyt? Pyysin vahvistusta rukouksessa tähän Sanastaan ja se avautui Jesaja 28 ja 29.
JESAJA 28
1. Voi Efraimin juopuneitten ylvästä kruunua ja sen kunnian loisteen
kuihtuvata kukkaa, joka on kukkulan laella, viinistä päihtyneitten lihavan laakson keskellä!
2. Katso, Herralta tulee hän, joka on väkevä ja voimallinen, niinkuin raesade, rajumyrsky. Niinkuin rankkasade, väkeväin tulvavetten kuohu, hän voimalla maahan kaataa.
3. Jalkoihin tallataan Efraimin juopuneitten ylväs kruunu.
4. Ja sen kunnian loisteen kuihtuvan kukan, joka on kukkulan laella, lihavan laakson keskellä, käy niinkuin varhaisviikunan ennen kesää: kuka vain sen näkee, tuskin se on hänen kourassaan, niin hän sen jo nielaisee.
5. Sinä päivänä Herra Sebaot on oleva loistava kruunu ja kunnian seppele kansansa jäännökselle
6. ja oikeuden henki sille, joka oikeutta istuu, ja väkevyys niille, jotka torjuvat hyökkäyksen takaisin porttia kohden.
7. Ja nämäkin horjuvat viinistä ja hoipertelevat väkijuomasta. Väkijuomasta horjuu pappi ja profeetta; he ovat sekaisin viinistä, hoipertelevat väkijuomasta. He horjuvat näyissä, huojuvat tuomioissa.
8. Sillä täynnä oksennusta ja saastaa ovat kaikki pöydät - ei puhdasta paikkaa!

9. "Keitähän tuokin luulee taitoon neuvovansa, keitä saarnalla opettavansa? Olemmeko me vasta maidolta vieroitettuja, äidin rinnoilta otettuja?
10. Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle, milloin siellä, milloin täällä!" -
11. Niin, sopertavin huulin ja vieraalla kielellä hän on puhuva tälle kansalle,
12. hän, joka on sanonut heille: "Tässä on lepo; antakaa väsyneen levätä, tässä on levähdyspaikka". Mutta he eivät ole tahtoneet kuulla.
13. Niinpä on Herran sana oleva heille: "Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle, milloin siellä, milloin täällä", niin että he kulkiessaan kaatuvat selälleen ja ruhjoutuvat, että heidät kiedotaan ja vangitaan.
14. Sentähden kuulkaa Herran sana, te pilkkaajat, te jotka hallitsette tätä kansaa Jerusalemissa.
15. Koska te sanotte: "Me olemme tehneet liiton kuoleman kanssa ja tuonelan kanssa sopimuksen; tulkoon vitsaus kuin tulva, ei se meitä saavuta, sillä me olemme tehneet valheen turvaksemme ja piiloutuneet petokseen" -
16. sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä lasken Siioniin peruskiven, koetellun kiven, kalliin kulmakiven, lujasti perustetun; joka uskoo, se ei pakene.
17. Ja minä panen oikeuden mittanuoraksi ja vanhurskauden vaa'aksi, ja rakeet hävittävät valheturvan, ja vedet huuhtovat pois piilopaikan.
18. Teidän liittonne kuoleman kanssa pyyhkäistään pois, ja teidän sopimuksenne tuonelan kanssa ei kestä; kun vitsaus tulee niinkuin tulva, niin se teidät maahan tallaa.
19. Niin usein kuin se tulee, tempaa se teidät valtaansa, sillä aamu aamulta se tulee, tulee päivällä ja yöllä: totisesti, kauhuksi on tämän saarnan opetus.
20. Sillä vuode on oleva liian lyhyt ojentautua ja peitto liian kaita kääriytyä.
21. Sillä Herra nousee niinkuin Perasimin vuorella, hän kiivastuu niinkuin Gibeonin laaksossa tehdäkseen työnsä, oudon työnsä, ja toimittaakseen tekonsa, kumman tekonsa.
22. Älkää siis pilkatko, etteivät teidän siteenne vielä kiristyisi; sillä Herralta Sebaotilta minä olen kuullut hävitys- ja tuomiopäätöksen, joka on kohtaava kaikkea maata.
23. Kuunnelkaa ja kuulkaa minun ääntäni, tarkatkaa ja kuulkaa minun sanojani.
24. Ainako kyntäjä vain kyntää, kun olisi kylväminen, ainako vakoaa ja äestää maatansa?
25. Eikö niin: kun hän on tasoittanut sen pinnan, hän kylvää mustaa kuminaa, sirottelee höystekuminaa, panee nisunjyvät riviin, ohran omaan paikkaansa ja kolmitahkoista vehnää vierelle?
26. Hänen Jumalansa on neuvonut hänelle oikean tavan ja opettaa häntä.
27. Sillä ei mustaa kuminaa puida puimaäkeellä eikä puimajyrän tela pyöri höystekuminan yli, vaan musta kumina lyödään irti sauvalla ja höystekumina vitsalla.
28. Puidaankos leipävilja murskaksi? Ei sitä kukaan iankaiken pui eikä aina aja sen päällitse puimajyrällään ja hevosillaan; ei sitä murskaksi puida.
29. Tämäkin on tullut Herralta Sebaotilta; hänen neuvonsa on ihmeellinen ja ymmärryksensä ylen suuri.
Siinä tähän hetkeen läksyä. Hengellisesti uudestisyntymättömät ihmiset eivät ymmärrä Jumalan sanaa, se on heille kuin lukittu kirja. He voisvat puhua Jumalasta ja harjoittaa muodollisia uskonnollisia menoja, mutta heidän sydämensä on Hänestä kaukana. Herra voi kuitenkin ihmisen muuttaa niin jos ihminen sitä sydämessään tahtoo että" kuurot kuulevat kirjan sanat ja sokeain silmät näkevät vapaina pimeydessä". ja vielä "hengessän eksyväiset käsittävät ymmärryksen." 
Siksi onkin tärkeää olla aidosti rukouksessa Hänen kanssaan. Jesaja varoitti ja kehoitti turvaamaan Herraan. Kuningas Hiskia tekikin niin siitä huolimatta, että kansassa, johtomiestenkin joukossa, oli monia, jotka eivät sitä halunneet. He eivät halunneet kuulla Herran oikeita profeettoja, vaan mieluummin kuuntelivat mieluisia silmänlummeita ennustelevia vääriä profettoja.
Herralla on halu armahtaa ja auttaa, mutta hän voi tehdä sen vasta kun ihminen nöyrtyy hänen edessään katumaan syntejään ja rukoilemaan armoa. Taivuttaakseen ihmistä tähän, Herran täytyy useinkin antaa hänelle " hädän leipää ja ahdistuksen vettä." 

Uskovalle, joka haluaa vaeltaa Herran johdossa oikeaa tietä, hän näyttää tien, jota hänen on kuljettava: Sanansa opetusten, toisten uskovien neuvojen ja olosuhteiden kautta. Herran tielle lähtevä hylkää entiset epäjumalansa, myös mammonan ja oman suuren minänsä. Sellaiselle Herra antaa Henkensä ja siunaustensa sateita. 
 
JESAJA 29
1. Voi Arielia, Arielia, kaupunkia, jonne Daavid asetti leirinsä!
Liittäkää vuosi vuoteen, kiertäkööt juhlat kiertonsa,
2. niin minä ahdistan Arielia, ja se on oleva täynnä valitusta ja vaikerrusta, oleva minulle kuin Jumalan uhriliesi.
3. Minä asetan leirini yltympäri sinua vastaan ja saarran sinut vartiostoilla ja luon vallit sinua vastaan.
4. Silloin sinä puhut maasta matalalta, sanasi tulevat vaimeina tomusta, sinä uikutat kuin vainajahenki maasta, puheesi tulee supisten tomusta.
5. Mutta sinun vainolaistesi lauma on oleva niinkuin hieno pöly, ja väkivaltaisten lauma niinkuin lentävät akanat, ja tämä tapahtuu äkkiä, silmänräpäyksessä:
6. Herra Sebaot etsiskelee sinua ukkosenjylinässä ja maanjäristyksessä, kovassa pauhinassa, myrskyssä ja rajuilmassa, kuluttavan tulen liekissä.

7. Niinkuin yöllinen uninäky on oleva kansain lauma, joka sotii Arielia vastaan, kaikki, jotka sotivat sitä ja sen varustuksia vastaan ja sitä ahdistavat.
8. Niinkuin nälkäinen on unissaan syövinänsä, mutta herää hiuka sydämessä, ja niinkuin janoinen on unissaan juovinansa, mutta herää, ja katso, hän on nääntynyt ja himoitsee juoda, niin on oleva kaikki kansain lauma, joka sotii Siionin vuorta vastaan.
9. Hämmästykää ja ihmetelkää, tuijottakaa sokeiksi itsenne ja sokeiksi jääkää! He ovat juovuksissa, vaikkeivät viinistä, hoipertelevat, vaikkeivät väkijuomasta.
10. Sillä Herra on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen ja sulkenut teidän silmänne - profeettanne, ja peittänyt teidän päänne - näkijänne.
11. Niin on kaikki ilmoitus teille niinkuin lukitun kirjan sanat; jos se annetaan kirjantaitavalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "Ei voi, sillä se on lukittu",
12. ja jos kirja annetaan kirjantaitamattomalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "En osaa lukea".
13. Ja Herra sanoi: Koska tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana, ja koska heidän jumalanpelkonsa on vain opittuja ihmiskäskyjä,
14. sentähden, katso, minä vielä teen tälle kansalle kummia tekoja - kummia ja ihmeitä, ja sen viisaitten viisaus häviää, ja sen ymmärtäväisten ymmärrys katoaa.
15. Voi niitä, jotka syvälle kätkevät hankkeensa Herralta, joiden teot tapahtuvat pimeässä ja jotka sanovat: "Kuka meitä näkee, kuka meistä tietää?"
16. Voi mielettömyyttänne! Onko savi savenvalajan veroinen? Ja sanooko työ tekijästään: "Ei hän ole minua tehnyt", tai sanooko kuva kuvaajastaan: "Ei hän mitään ymmärrä"?
17. Vain lyhyt hetki enää, niin Libanon muuttuu puutarhaksi, ja puutarha on metsän veroinen.
18. Sinä päivänä kuurot kuulevat kirjan sanat, ja sokeiden silmät näkevät vapaina synkeästä pimeydestä.
19. Nöyrät saavat yhä uutta iloa Herrassa, ja ihmisistä köyhimmätkin riemuitsevat Israelin Pyhästä.
20. Sillä väkivaltaisista on tullut loppu, pilkkaajat ovat hävinneet, ja kaikki vääryyteen valppaat ovat tuhotut,
21. ne, jotka sanallansa langettavat ihmisiä syyhyn ja virittävät pauloja sille, joka oikeutta puolustaa portissa, ja verukkeilla syyttömän asian vääräksi vääntävät.
22. Sentähden Herra, joka Aabrahamin vapahti, sanoo Jaakobin heimolle näin: Ei Jaakob enää joudu häpeään, eivätkä hänen kasvonsa enää kalpene.
23. Sillä kun hän näkee, kun hänen lapsensa näkevät keskellänsä minun kätteni työn, niin he pyhittävät minun nimeni, pitävät pyhänä Jaakobin Pyhän ja peljästyvät Israelin Jumalaa.
24. Ja hengessään eksyväiset käsittävät ymmärryksen, ja napisevaiset ottavat oppia.Eilen aamuna, 21.3.2018. herätessäni ja aloittaessani rukoukseni Herran edessä, näin silmieni edessä, suuresti palavaa tulta.
Ajattelin ja ymmärsin sen puhdistavaksi Pyhän Hengen tuleksi!
Amen.

Kuva
http://cdn.simplesite.com/i/f0/44/28597 ... h1280_.jpg

Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.
 
Pyhä Henki onkuin tuli, sillä 1.sen helluntain tapahtumista Sanotaan Apt.2: -3.: ”Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta ,niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää,ja täytti koko huoneen,jossa he istuivat.
Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä,jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle”.
Pyhän Hengen tulo nähtiin tulisina kielinä ensimmäisenä helluntainaTuli on Jumalan pyhyyden ja vanhurskauden vertauskuva.
- Ensimmäisenähelluntaina Pyhä Jumala laskeutui syntisiin ihmisiin tulisissa kielissäLuuk.3:16Johannes Kastaja sanoi Jeesuksesta.
”Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.” ja Luuk.12:49:Jeesus sanoo: ”Tulta minä olen tullut heittämään
maan päälle;ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!” Jeesuksen lunastustyö toi
Pyhän Hengen tulen kaikille jotka uskovat - Tulella Jeesus puhdistaa ja jalostaa Jumalan kansan palvelukseensa.
-Tulella Hän puhdistaa kuonan meistä pois. Jeesuksen veren armo pesee puhtaaksi meidätkin Jer.20:9Profeetta sanoo: ”Mutta kun sanoin: "Enää en halua ajatella häntä enkä puhua hänen nimissään",tuntui kuin sisimmässäni olisi palanut liekehtivä tuli ja luuni olisivat hehkuneet”.
- Profeetta Jeremia koki Pyhän Hengen tulena sisällään.
http://www.nurmijarvennky.fi/images/PE01122013.pdf


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti