keskiviikko 19. syyskuuta 2018

TÄSSÄ MINÄ OLEN, TÄSSÄ MINÄ OLEN!
Tänään, 2.9.2018.
herätessäni, näin liikkuvan kuvan, joka oli nopea ja siinä oli leijona ja lammas/karitsa.
Ne molemmat murisivat toisilleen ja näytti, että leijona perääntyi tuon lampaan edessä.
Pelästyin, ... mitä tämä tarkoittaa? Herra, onko tämä sinulta? Kuinka leijona ja lammas 
käy toisiaan vastaan?
Samassa näin uuden kuvan, jossa oli välkkyviä sydämiä. Herra lohdutti minua.
Samalla nousi ajatus, Juudaan Leijonasta, joka kuvastaa Juudaa ja ehkä tuo olikin karitsa,
Uhrikaritsa. Mitä tulee tapahtumaan Juudassa, Israelissa, tätä täytyy jäädä seuraamaan.
Kiitos, kunnia ja ylistys Jeesukselle Kristukselle, joka asettui meidän vuoksemme
Uhrikaritsaksi!


JESAJA 65
1. Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet,
niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen!
2. Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni uppiniskaista kansaa kohden, joka vaeltaa tietä, mikä ei ole hyvä, omain ajatustensa mukaan;
3. kansaa kohden, joka vihoittaa minua alinomaa, vasten kasvojani, uhraa puutarhoissa ja suitsuttaa tiilikivialttareilla.
4. He asustavat haudoissa ja yöpyvät salaisiin paikkoihin; he syövät sianlihaa, ja saastaiset liemet on heillä astioissansa.
5. He sanovat: "Pysy erilläsi, älä tule minua lähelle, sillä minä olen sinulle pyhä". Nämä ovat savu minun sieramissani, tuli, joka palaa kaiken päivää.
6. Katso, se on kirjoitettuna minun edessäni. En ole minä vaiti, vaan minä maksan, maksan heille helmaan
7. heidän pahat tekonsa ynnä teidän isienne pahat teot, sanoo Herra, niiden, jotka ovat vuorilla suitsuttaneet ja kukkuloilla minua häväisseet; ja ensiksi minä mittaan heille palkan heidän helmaansa.
8. Näin sanoo Herra: Niinkuin sanotaan rypäleestä, jos siinä on mehua: "Älä hävitä sitä, sillä siinä on siunaus", niin teen minä palvelijaini tähden, etten kaikkea hävittäisi.
9. Minä tuotan Jaakobista siemenen ja Juudasta vuorteni perillisen; ja minun valittuni saavat periä maan, ja minun palvelijani saavat siinä asua.
10. Ja Saaron on oleva lammasten laitumena ja Aakorin laakso karjan lepopaikkana minun kansallani, joka minua etsii.
11. Mutta te, jotka hylkäätte Herran ja unhotatte minun pyhän vuoreni, jotka valmistatte Gadille pöydän ja vuodatatte uhrijuomaa Menille -
12. teidät minä määrään miekan omiksi, ja kaikki te kumarrutte teurastettaviksi, sentähden ettette vastanneet, kun minä kutsuin, ettekä kuulleet, kun minä puhuin, vaan teitte sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, ja valitsitte sen, mikä ei ole minulle otollista.
13. Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minun palvelijani syövät, mutta te näette nälkää; katso, minun palvelijani juovat, mutta te kärsitte janoa; katso, minun palvelijani iloitsevat, mutta te joudutte häpeään.
14. Katso, minun palvelijani riemuitsevat sydämen onnesta, mutta te huudatte sydämen tuskasta ja voivotatte mielimurteissanne.
15. Ja te jätätte nimenne kirouslauseeksi minun valituilleni: "Niin sinut surmatkoon Herra, Herra!" Mutta palvelijoilleen hän on antava toisen nimen.
16. Joka maassa itsensä siunaa, siunaa itsensä totisen Jumalan nimeen, ja joka maassa vannoo, vannoo totisen Jumalan nimeen; sillä entiset ahdistukset ovat unhotetut ja peitossa minun silmiltäni.
17. Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu;
18. vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan.
19. Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä.
20. Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.
21. He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;
22. he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn.
23. He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä.
24. Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen.
25. Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra.

Myös vihollinen kuvataan Raamatussa leijonan hahmossa, ehkä siinä selitys, miksi leijona vaani lammasta.
Tuokin on totta! Ja tuo leijona joutui perääntymään, tuon pienoisen Karitsan edessä!


1. Piet. 5:8

Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.

Olin luopumassa tuosta näystä tai kuvasta .. kun nuo sydämet annettiin lohduttamaan …

Ilm.5:5-6 " Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke; katso, Jalopeura Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesa, on voittanut, niin että Hän voi avata kirjan ja sen seitsemän sinettiä. Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan."

Ilm.6:16-17 " ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät Hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta ! Sillä Heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää ? "

Leijona=Karitsa=Jeesus

Armon aika on päättymässä, ja Jumalan tuomiot-rangaistukset-vitsaukset alkavat nopeutuvasti vyöryä maailman jasen asukkaiden päälle.

Jeesuksen Kristuksen Voimaa!


4.9.2018.
Shalom, rauhaa teille.
Tänään, aikaisin aamulla herätessäni, näin kuvan, Jeesuksesta Kristuksesta joka seisoi kaikkinensa ja Hänestä säteili valtavaa voimaa.

Aloin rukoilla, että Herra yllättäisi voimallisesti. Aivan kuin tämän aamun kuvassa, jossa Hän seisoi kaikkinensa ja säteili jotain valtaa voimaa. Herra jaa tuota Sinun voimaasi meidän ylle. Minun ja kaikkien Sinun omiesi ylle ja auta meitä jaksamaan. Anna meidän tuntea tuo voimasi. Yllätä meidät iloisesti.
Amen.Valvokaa!

Valvokaa!

Mark. 13:30-37
”Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu.
Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä
edes Poika, ei kukaan muu kuin Isä.
”Pitäkää varanne, olkaa valveilla, sillä te ette tiedä milloin se aika tulee.
Kun mies matkustaa vieraille maille ja talosta lähtiessään antaa kullekin
Palvelijalle oman tehtävän ja vastuun, niin ovenvartijan hän käskee valvoa.
Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, koska talon herra tulee: illalla vai keski-
yöllä, kukonlaulun aikaan vai aamun jo valjetessa.
Hän tulee äkkiarvaamatta – varokaa siis, ettei hän tapaa teitä nukkumasta.
Minkä minä sanon teille, sen sanon kaikille: valvokaa!”

Miten voit?

Minkälaisissa tunnelmissa olet tällä hetkellä? Itse olen ollut monta kertaa äärettömän väsynyt. Millään ei ole tahtonut jaksaa. Ja Jeesus sanoo: ”Valvokaa!”

Keskustelin taannoin pitkään kuolevan ystäväni kanssa. Hänen tuskansa oli sietämätön, kun kipulääkkeitä ei voinut enää käyttää. Hän sanoi, ettei hän enää jaksa. Ja Jeesus sanoo: ”Valvokaa!”

Raamatussa on monia ahdistuneita, murheellisia ja väsyneitä ihmisiä, jotka eivät ole enää jaksaneet. Ja Jeesus sanoo: ”Valvokaa!”

Meidän keskuudessamme on paljon ihmisiä, jotka ovat täydellisesti loppuun palaneita. Ja Jeesus sanoo: ”Valvokaa!”

”Valvokaa!” Mahdoton vaatimus!

Mitä Jeesus tarkoittaa?

Eteeni avautui yllättäen Jes 66: 2: ”Köyhää minä katson, köyhää, hengeltään särkynyttä, sanani alla arkaa.” Sen alaviittaus oli Ps 34:19: ”Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.” Edelleen sen alaviite Ps 51:19 (1938): ”Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää.” Ja vielä eteeni nousi Jes 57: 15 ”Korkea ja Ylhäinen, hän, joka pysyy ikuisesti, jonka nimi on Pyhä, sanoo näin: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen.”

Aloin ymmärtää: kun olet väsynyt, valvominen on oman heikkoutensa tuomista Jeesukselle joka päivä! Suhteessa Jumalaan sinä saat olla heikko. Rakastan 1 Kor 1:26-29 sanoja: ”Ajatelkaa, veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista. Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. Näin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä.”

Toisin sanoen, sinä saat väsyä, sinä saat olla masentunut, sinä saat olla sairas, sinä saat huokailla, sinä saat valittaa. Profeetta Hesekielillekin avattiin kirjakäärö, joka oli ”kirjoitettu täyteen molemmin puolin: valituksia ja huokauksia, huutoa ja tuskaa.” Näillä kaikilla Jumala riisuu, että tulisit Jeesuksen luo Häntä tarvitsevaksi. Ainoa, mitä Jeesus sinulta kysyy, on: tarvitsetko sinä Häntä? Tarvitsetko sinä Jeesusta!

Jeesus on ”kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.” (1 Tim 4:10, 1938) Ja ”jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata.” (2 Tim 2:13 vk).

Sinä saat tulla

- Jeesuksen luo joka päivä. ”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtä tekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.” (Mt 11: 28, 1938). ”Ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” (Jh 6:37, 1938)

- syliin joka päivä. ”Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme.”

- puhdistuslähteelle joka päivä. ”Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan. (Sak 13:1, 1938). Tästä olen kirjoittanut Raamattuuni: ” Rakkauden ja puhdistuksen lähde pulppuaa jatkuvasti, ikuisesti. Se ei koskaan lopu. Saat aina tulla puhdistettavaksi –olitpa tehnyt mitä tahansa (jopa kieltänyt uskonkin). Anteeksiantamus on peruuttamaton sitä aidosti pyytävälle ja kaipaavalle. Lähde tuottaa jatkuvasti uutta elämää, puhdistaa ja pesee sielusi ikuisesti. Anteeksianto on peruuttamaton, koska Jeesuksen veri vuosi Golgatalla ja Golgata on peruuttamaton. Saat aina – niin usein kuin tahdot – tulla puhdistettavaksi ja saat ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä. (Jes 12:3). Jeesuksen veri pesee sinut puhtaaksi, syntien anteeksianto puhdistaa sinut kokonaan. - Saat aina samalla tulla ilon lähteelle! Myöskään puhdistuksen ilo ei lopu kesken. Se on ikuinen ja peruuttamaton. - Saat oikein ammentamalla ammentaa ja juoda avoimesta lähteestä niin usein kuin haluat ja niin paljon kuin tarvitset. Avoin lähde on Jumalan sydän. - Outoa, ettei puhdistuksen lähteelle ole tungosta. Puhdistuslähde on Jeesus itse.”

- Jeesuksen ristin luo joka päivä. Lue Jes 53! Sitä pitäisi lukea joka päivä. Sinun syntisi ja syyllisyytesi ja velkasi on maksettu !Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. (j 5, 1938). Sinun puolestasi, sinun sijastasi!

- armon valtaistuimen luo joka päivä. ”Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme. (Hepr 4:16)

- maailmankaikkeuden keskukseen, valtaistuimen, josta hallitaan koko tätä maailmankaikkeutta ja jokaisen meidän elämää, luo joka päivä.

- kuolemassakin Jeesuksen luo. Jeesus sanoo: ”Älä pelkää. Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, iäti elävä. Minä olin kuollut, mutta nyt minä elän, elän aina ja ikuisesti. Minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet. (Ilm 1:18).

Sinä saat tulla kuten publikaani (Lk 18:9-14), joka tuli temppeliin rukoilemaan ”eikä tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ”Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!” Hän lähti kotiinsa Jumalalle kelvollisena, mutta fariseus, joka esitteli itseään ja omia tekojaan, ei. Tai saat tulla kuten sokea Bartimeus, joka kuullessaan Jeesuksen tulevan huusi väkijoukon keskellä: ”Jeesus, Daavidin poika, armahda minua!” (Lk 18:38)

Tätä on valvominen, erityisesti silloin kun olet väsynyt !

heikkona, riisuttuna, köyhänä ja avuttomana saat tulla armoa omistamaan.

Valvominen on syntien anteeksiantamuksessa ja Jumalan armossa elämistä. Se on jumalasuhteen kunnossa pitämistä. Laki paljastaa syntisi. Armo vie sinut uskomaan anteeksiantamukseen. Elämämme kallein asia on lopultakin Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen. Oletko sinä Jumalan lapsi ja tunnetko sinä Jeesuksen?

Valvominen tarkoittaamyös oman elämän tarkastelua Jumalan sanan valossa. Silloin, kun sana paljastaa elämästäsi asioita, jota ovat väärin, niistä on luovuttava. Vääryydestä luopuminen ei aina ole helppoa, mutta se on välttämätöntä. Valvominen tarkoittaa vääryyden tunnustamista Jumalalle syntinä ja siitä luopumista kaikilla elämämme alueilla.

Lisäksi valvominen tarkoittaa keskittymistä oman tehtävän hoitamiseen. Jukka Norvanto kirjoittaa: ”Se on aktiivista toimintaa sen eteen, että Isän Jumalan odotukset täyttyisivät.” Se ei ole vasta viime hetken toimintaa. ”Vertauksen matkoille lähtenyt mies kuvaa taivaaseen astunutta Jeesusta, joka ennen lähtöään on uskonut omilleen erilaisia tehtäviä. Hän odottaa jokaiselta vastuun kantamista saadusta tehtävästä. Ei kukaan työnantajakaan kovin suopeasti katso tilannetta, jossa työntekijät hänen poissa ollessaan viettävät aikaa työpaikalla, mutta eivät hoida sinä aikana työtehtäviä. Valvovalle ihmiselle jokainen Jeesuksen paluun hetki sopii yhtä hyvin. Vastapainona on ihminen, joka ryhtyy laskelmoimaan hänen paluunsa ajankohdalla. Laskelmoinnin motiivina on se, että vastuuseen asetettu voisi olla hoitamatta tehtäviään sinä aikana, kun kukaan ei ole katsomassa. Portinvartijan kiusauksena on ajatella, että riittää, kun on valveilla sinä hetkenä, kun isäntä palaa. Muun ajan voi rauhassa nukkua….Minkä työn tai tehtävän Jumala onkin sinulle uskonut, pysy siinä uskollisena.”

Matteuksen mukaan sitä opetuslasta, joka ei muista paikkaansa ja tehtäväänsä odottaa sama kohtalo kuin itsekästä palvelijaa: kadotustuomio. Norvanto kirjoittaa: ”Se, joka jättää tehtävänsä palvella toisia ja alkaa sen sijaan alistaa lähimmäisiään ja etsiä tyydytystä omille himoilleen, ei voi odottaa saavansa muuta kuin kadotustuomion.” Valvominen on lähimmäisistämme huolehtimista ja heille elämistä.

Jeesus tulee takaisin. Maailmankaikkeuden suurin tapahtuma on edessäpäin. Ja silloin onsyytä olla valveilla. Jeesus painottaa, että hän tulee äkkiarvaamatta. Jumalan valtakunnan ovet suljetaan kerran ja sen jälkeen kukaan ei voi sinne enää päästä. Siksi on tärkeää, että me huolehdimme lähimmäisistämme ja jokapäiväisistä tehtävistämme ja velvollisuuksistamme ja etsimme Jumalan valtakuntaa joka päivä. Olennaista on Jumalan sanan esillä pitäminen, siitä eläminen ja evankeliumin kertominen yhä uusille ihmisille. On kysymys maailmankaikkeuden arvokkaimmasta omaisuudesta: evankeliumista. Jumalan sana ei tyhjänä palaa! Valvomattomuus on tämän omaisuuden maahan hautaamista. Mutta muista, että sinäkin saat elää evankeliumista, joka on ”Jumalan voima, itse kullekin uskovalle pelastukseksi.” (Room 1:16, 1938)

Lopultakin valvomisessa on kysymys siitä, mitä ihmisen sydämessä tapahtuu. Ainoa kestävä ohje valvomiseen on, että valvot Jeesuksen kanssa. Loppuun asti, että pääset perille. Syvimmiltään kysymys on armosta elämisestä, sillä et voi tulla Jeesuksen luo etkä pysyä Hänessä lain vaatimuksesta. Kehotus ”Valvokaa!” on lakia. Voit valvoa vain syntisi aina uudestaan Jeesukselle tuoden uskon ja hänen anteeksiantamuksensa vastaanottaen.

Ja vielä enemmän: valvominen on Jumalan työtä sinussa. Hän tekee sinusta heikon ja avuttoman, Jeesusta ja armoa tarvitsevan lapsensa.

Jeesus pitää ja haluaa pitää sinusta kiinni. Hän pyytää sinulta: anna Minulle kätesi, niin mennään yhdessä tämä matka. Sinun ei tarvitse yksin yrittää. Pelätä ei tarvitse, sillä Hän on luvannut viedä sinut perille asti eikä sitä voi estää kukaan tai mikään muu kuin sinä itse.

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi”. (Ef 2:8-9, 1938)

Armo on Jeesus !

http://www.helsinginraamattukoulu.fi/in ... 6-valvokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.