torstai 28. maaliskuuta 2019

"PÄIVÄLLÄ PILVIPATSAS JOHDATTI HEITÄ ..."

Kuva


Tänään kun heräsin, näin samassa, kuinka kaunis valkoinen ja kevyt pilvi levittäytyi kuvassa eteeni.
Minulle se tarkoittaa aina Jumalan johdatuksessa olemista. Siihen saamme luottaa, että Hänen ominaan, meillä on jatkuva johdatus päällä.

Pilvenpatsas: Juutalaisille pilvenpatsas oli kuva Jumalan Hengestä, joka johdattaa kansaa.
 Hänellä on kirkkauden puku: "Kiitä Herraa, minun sieluni, Herra, minun Jumalani, sinä olet ylen suuri; valkeus ja kirkkaus on sinun pukusi. Sinä verhoudut valoon niinkuin viittaan, sinä levität taivaat niinkuin teltan" (Ps. 104:1,2).

Tunnetuin kuva Jumalan johdatuksesta Raamatussa on kertomus israelilaisten lähdöstä Egyptin orjuudesta. "Ja Herra kulki heidän edellänsä, päivällä pilvenpatsaassa johdattaaksensa heitä tietä myöten ja yöllä tulenpatsaassa valaistaksensa heidän kulkunsa, niin että he voivat vaeltaa sekä päivällä että yöllä. Pilvenpatsas ei poistunut päivällä eikä tulenpatsas yöllä kansan edestä" (2. Moos. 13: 21-22). Siinä Jumalan johdatus oli kaikkien nähtävissä, sillä Herra kulki kansansa edellä päivällä pilvenpatsaassa ja yöllä tulipatsaassa.


Johdatuksessa oleminen onkin hyvin pitkälti odottamista. Noomikin sanoi Ruutille: "Pysy alallasi, tyttäreni, kunnes saat tietää, kuinka asia päättyy" (Ruut. 3:18). Jumala ei paljasta sinulle koko suunnitelmaansa kerralla. Hän kertoo vain sen, mitä sinun tarvitsee tänään tietää. Lähde liikkeelle uskossa, niin loppukin selviää aikanaan. Tänä päivänä tuo sama Jumalan läsnäolon pilvi on sinun salaisen kammiorukouksesi yllä. Se odottaa joka päivä kietoakseen sinut rauhaansa. Se johdattaa sinua, antaa sinulle voimaa ja antaa sinulle rauhan.

Pääasia on, että sinä elät Jumalan sanan mukaista elämää. Silloin elät armossa ja Jumalan tahdossa. Herra johdattaa sinua ja pitää sinusta huolen kaikilla teilläsi (Joos. 1:9). Muista aina etsiä enemmän Herraa, sinun Jumalaasi, kuin Hänen johdatustaan. Sillä kun löydät Herran, löydät johdatuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.