torstai 10. lokakuuta 2019

LEHTIMAJAJUHLA


Elämme Lehtimaja juhlan aikaa !!!

 Sukkot 2019. Alkaa illalla:sunnuntai, 13. lokakuuta
Päättyy illalla:sunnuntai, 20. lokakuutaSHOFAR🎺😲 REAL Sound With Cinematic Bass..FEEL THE REAL RAPTURE OF CHRIST⚡😰 || Sound Dimension

  https://www.youtube.com/watch?v=aLkqkMJup1U


Kuva


https://www.youtube.com/watch?v=37f1KA-kZZE
Lehtimajanjuhlan todellinen merkitys


Seitsemän päivää asukaa lehtimajoissa-pitäkää iloa seitsemän päivää Herran, Jumalanne edessä

Lehtimajajuhla, sukkot, on juutalaisen juhlakalenterin juhlista iloisin sadonkorjuun kiitosjuhla. Palmunoksista ja bambusta rakennetut lehtimajat (succa) muistuttavat Israelin kansan 40-vuotisen erämaavaelluksen asumuksista. Menneinä päivinä sadonkorjaajat myös asuivat pienissä majoissa pelloillaan, jottei aikaa kuluisi kotimatkoihin.

Sukkotin aikana, jossa vietetään aikaa lehtimajoissa. Succassa aterioidaan, rukoillaan, seurustellaan ja jopa yövytään. Juutalaisen perinteen mukaan lehtimajajuhla on jatkoa suurelle sovintopäivälle, Jom Kippurille, jolloin on paastottu vuorokauden ajan. Juhlan päämääränä on se, että koko ihminen, hänen sielunsa ja ruumiinsa saa olla Jumalan seurassa. Juhlan aikana on mahdollisuus vapautua turhasta materiaalisesta ympäristöstä ja keskittyä iloitsemaan ja kiittämään Jumalan huolenpidosta ja hänen lahjoistaan. Juhlaan kuuluu perheiden yhdessäolo ja vierailut toisten perheiden lehtimajoissa.

Toora käskee juutalaisia ottamaan sukkotina neljä kasvilajia ja sitomaan ne yhteen tietyllä tavalla. Nämä hedelmät ovat sitrushedelmä (etrog), palmunlehti (lulav), myrtinoksa (hadasim) ja pajunoksa (aravot). Nämä kasvit pidetään esillä kun kiitetään sadosta ja rukoillaan siunausta tulevalle satokaudelle.

Lehtimajajuhla-aika päättyy lain ilojuhlaan, Simchat Tooraan, jolloin Mooseksen kirjojen viimeiset jakeet luetaan ja aloitetaan Tooran lukeminen alusta.

Kristillisen perinteen mukaan Messias syntyi lehtimajajuhlan aikaan Beetlehemissä. Messiaan paluun uskotaan myös tapahtuvan sukkotin aikaan. Profeetta Sakarja profetoi ajasta, jolloin pakanakansojen edustajat tulevat Jerusalemiin rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia. Sak. 14:16.

Petri Kauhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.