torstai 10. tammikuuta 2019

NIINKUIN RUUSU ORJANTAPPUROISSA ... ARMAANI!!!Shalom! Teille Rakkaat ...


Tänään kun heräsin, etteni tuli kuva kauniista, vaalenpunaisesta ruususta. Hetken siinä sitä ihailtuani, se alkoi leijailemaan alaspäin.
Kiitin Jeesusta. Ajattelin sen olevan minulle lohdutukseksi.
Saan aika ajoin näitä kuvia Ruusuista ja Sormuksista.
Nousin ylös keittämään aamukahfetta itselleni, tuo ruusu mielessäni ja sitten sain ajatuksen sydämeeni:
- " Hei, miksi tuota yksin itselleni ajattelin, sehän voi olla morsiammelle, vaaleanpunainen on morsiammen väri ja morsian on seurakunta ja seurakuntana olemme YKSI".
Näin ymmärsin sen olevan meille kaikille, Herran omille, jotka Häntä odotamme.

Vaaleanpunaiset ruusut eri sävyissään ovat merkkejä lempeydestä ja kiitollisuudesta. Erittäin vaaleat sävyt kertovat lisäksi elämän ilosta, ihailusta, keveydestä sekä onnellisuudesta. Syvin vaaleanpunaisen sävy on kaikessa yksinkertaisuudessaan 'kiitos'.


https://youtu.be/2krNgFCuUe8
Morsian sä ihana
Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.2 Niinkuin ruusu orjantappuroissa, niin on armaani tytärten seassa.
Korkea veisu 2.


Löysin vielä tällaisen, jonka ajattelin noukkia tähän ruusukoriini:

Kuva

Ruusu

Jouluvirren sanoin:
On ruusu Iisain juuren
nyt kukkaan pujennut.
On pyhä kirja suuren
sen ihmeen kertonut
Tuo kukka suloinen
valaisee talviyötä
keskellä pakkasen.
Virren sanoma juontaa juurensa Jesajan profetiasta ”Iisain kannosta nousee verso, vesa puhkeaa sen juuresta ja kantaa hedelmää.” Ruusu tarkoittaa Kristuksen syntymää.
Varhaiskristilliseltä ajalta on legenda, jonka mukaan ruusu sai piikkinsä syntiinlankeemuksen seurauksena. Keskiajalla ruususta tuli kukkien kuningatar ja siten Marian symboli. Valkea on vertauskuva hänen viattomuudestaan.
Kerrotaan, että 1300-luvulla Unkarin kuninkaalla oli tytär Elisabet, hurskas hyväntekijä ja köyhien auttaja. Hänen työllään oli hovissa vastustajia, jotka jouluna tarkastivat ruokakorin. Antimet muuttuivat ruusuiksi.
Ranskalainen legenda 1600-luvulta kertoo, kuinka köyhä tyttönen asteli paimenten jäljessä seimen luokse. Lapsi itki, ettei hänellä ollut mitään annettavaa vastasyntyneelle. Silloin lehahti paikalle enkeli Gabriel ja sai niityn puhkeamaan kukkaan. Hän kehotti tyttöä poimimaan valkoisia ruusuja. Niissä ei ollut piikkejä. Tyttönen vei niitä sylillisen seimeen peitteeksi Kristukselle. Mutta jokaisessa ruusussa oli kultainen risti ennusmerkkinä tulevasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.