perjantai 4. tammikuuta 2019

"HÄNESSÄ TEKIN YHDESSÄ MUIDEN KANSSA"

Heräsin hetkeksi hyvin aikaisin tänä aamuna ja samalla minulle näytettiin kuvaa, joka näytti piirretyltä kuvalta. Siinä näkyi kirkon torni, jonka edessä oli kuin "hopeinen salkku". Se leijui siinä kirkon edessä ..

Nukahdin ja kun sitten heräsin ja olin rukouksessa ja läsnäolossa Herrani, Jeesuksen Kristuksen kanssa, eteeni tuotiin kuva kahdesta lauseesta. Ensimmäisestä en saanut selvää, mutta toisessa luki jotenkin näin:
" Nämä laulut" kuuluvat kaikille kansoille."
Se oli vastausta ja jatkoa eiliseen kirjoitukseeni. Laulut/ Sanomat/viestit, joita Herra antaa, kuuluu kaikille ja meidän tulee jakaa ne.
Sitten mietin tuota kirkkoa josta aikaisin aamulla sain kuvan. Ensinnäkin, olin koko yön nähnyt unta, jossa valmistelimme uskovien veljien ja siskojen kanssa tulevaa kokoustamme, johonkin julkiseen tilaan, jonka olimme saaneet käyttöömme. Me rakensimme ja valmistelimme yhdessä, sillä osallistuja maarällä joka meillä oli koossa.
Yhdistin tuon kirkon kuvan tuohon uneen ja etsin tekstiä ; Seurakunta Raamatussa.
Löysin tämän hyvän tekstin, joka kuvaa tätä hyvin:
Seurakunta, mikä ihme se on? Nyky ihmiselle käsite seurakunta voi olla hyvinkin hämärä. Se on jotain, mikä liittyy kristilliseen uskoon. Seurakunta edustaa useimmille kirkkoa, joka järjestää lapsille muskareita, pitää yllä hautausmaita ja niitä vanhoja kivikirkkoja, joita suomen kylät ovat pullollaan. Seurakunta saattaa näyttäytyä byrokraattisena ja tavallisesta ihmisestä etäisenä organisaationa, jonka toimintaa voi käydä ihmettelemässä erinlaisissa piruntorjuntabunkkereissa. Tämänkaltaiset ajatukset ovat ymmärrettäviä, vaikkakin virheellisiä. Seurakunta ei ole julkisoikeudellinen yhteisö, joka maksaa palkaa niin piispalle kuin lastenohjaajallekin diakonaatista puhumattakaan. Seurakuntaa koskevia väärinkäsityksiä käsitellään myöhemmin omassa artikkelissaan, joten en mene asiassa nyt sen syvemmälle. Mikä seurakunta sitten on?
Seurakunta on yhteisö, joka koostuu niistä ihmisistä, jotka ovat kokeneet henkilökohtaisesti elämässään kohtaamisen Jeesuksen Kristuksen kanssa. Kun ihminen kohtaa Jeesuksen hän joko suuttuu tai muuttuu. Ne, jotka muuttuvat eli ottavat vastaa Jeesuksen tarjoaman sovitukset luetaan seurakunnan jäseniksi. Kreikankielinen, eli Raamatun alkukielinen, seurakuntaa merkitsevä sana ekkleesia tarkoittaa tarkkaan ottaen: uloskutsutut.
Uloskutsuttuja yhdistää se, että he ovat vastanneet Jeesuksen Kristuksen kutsuun ja seuranneet häntä ulos maailmaksi kutsutusta järjestelmästä.
Uloskutsuttuja ovat siis kaikki, jotka ovat ottaneet uskossa vastaan Jeesuksen tarjoaman anteeksiantamuksen ja sen kautta syntyneet uudesti ylhäältä. Uusi syntymä on käsite, joka kuvaa sitä, miten ihmisestä tulee Jumalan lapsi, eli pelastunut. Jumalan todelliseen seurakuntaan ei siis voi liittyä, kuten yhdistykseen tai kirkkoon, Seurakuntaan synnytään. Seurakunta on yhteisö, jota nimitetään Raamatussa myös taivasten valtakunnaksi. Se on yhteisö, joka elää yliluonnollista elämää keskellä aikaa, keskellä ihmisten arkea.
Seurakunta on siis uskovien yhteisö. Se on yhteenkokoontuminen, jossa uskovat kokoontuvat yhteen ylistämään Jeesusta Kristusta pelastuksensa Jumalana sekä rakentumaan yhteisestä uskostaan.
Seurakunta on yliluonnollinen yhteisö, jonka luoja on viimekädessä Pyhä Henki, joka yhdistää uskovat. Todellinen seurakunta on siksi saman aikaisesti sekä paikallinen, että universaali. Kaikki uskovat kuuluvat Jumalan universaaliin seurakuntaan riippumatta asuinpaikasta. Samalla he kuuluvat myös paikalliseen seurakuntaan, joita on kullakin paikkakunnalla vain yksi riippumatta siitä, miten monessa paikassa ja minkä nimien alla he kokoontuvat. Näin siksi, että seurakunta ei ole samalla tavalla inhimillinen rakenne, kuin esimerkiksi joku urheiluseura tai yhdistys, joten sitä ei voi rajata jäsenrekisterillä. Seurakunta on elävä organismi, jota kutsutaan Raamatussa myös Kristuksen ruumiiksi ja Jumalan temppeliksi.
Efe 2: 19. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
20. apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
21. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
22. ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.
http://www.kristinusko.fi/mika-on-seurakunta/

Tämä oli minulle vastausta ajatuksiini, joiden kanssa olen jo pitkään kamppaillut. Meidän kaikkien tulee osallistua "seurakunnan" elämään ja sen vahvistamiseen, rakentamiseen ja valmisteluun. Vastuuta siitä, ei saa jättää vain yhden tai kahden ylle, vaan kaikkien tulee osallistua. Jos jätämme vastuun vain yksille, niin kuin kirkoissa, joissa papit ovat vastuunkantajia ja muu seurakunta hiljaa, ei toteudu se, mikä on Taivaallisen seurakunnan tehtävä, eli olla YHTÄ.
Me kaikki olemme yhdessä seurakunnan jäseniä, ja Jeesus Kristus on meidän ylin päämme ja vastuun kantajamme. Me muut yhdessä rakennamme ja elämme, liittyen yhteen .. emme siis erkane ja jätä joitakin yksin tehtävien alle.
Näin Herra avasi tämän asian minulle ja minä toivon että näette siinä tämän saman kuin minä ja alatte osallistumaan tähän meidän yhteiseen uskovien elämään, Jeesuksessa Kristuksessa.
Amen.

 Se hetki pienikin: https://www.youtube.com/watch?v=D1UiP7h30ak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti