perjantai 3. helmikuuta 2023

JOKA VIETTELEE YHDEN NÄISTÄ PIENISTÄ

 


 

 Herra olkoon meille armollinen ... tänäänkin. 

Tänään sain rukouksessa nähdä kuvan vanhasta koulukirjasta. Se kertoi Suomen maasta. Tekstiä en nähnyt mutta sellaiseksi kirjaksi sen ymmärsin. Sen sivut oli jo kellastuneet ja niitä käännettiin silmieni edessä, kunnes pysähtyi mustalla piirretyn kuvan eteen. Silloin kuvat kirjoissa ei olleet värillisiä. Näin kirjan kuvassa nuoren pojan/ miehen, jolla oli lippalakki päässä ja katseli siinä luonnon keskellä johonkin kauas.

 


TÄSSÄ OTTEITA; luku-oppikirjasta 1940- luvulta:

Pitääkö minun rakastaa isänmaatani? Kyllä, enemmän kuin kotiani ja kaikkea omaa, enemmän kuin maallista onnea, enemmän kuin henkeäni. Mutta ei enempää kuin Jumalaani, kunniaani ja omaatuntoani… Tämä on isänmaani. Kaikki sen pojat ja tyttäret on yksi kansa. Jumala on pitänyt meidät monta sataa vuotta samassa kotimaassa…. 
Meillä on sama kristinusko, sama opetus, samat oikeudet, samat velvollisuudet, sama hyöty, sama vahinko, sama vapaus, sama rakkaus ja sama toivo…. 
Jumalan viisas tahto on, että kansojen alituisesti tulee jotakin toisiltaan oppia. Ja kaikki kansat ovat työntekijöitä ihmissuvun suuressa yhteisössä, joka jakaantuu moneen haaraan. Se on mahtavan, vanhan koivun kaltainen: lehtenä olet sinä ja pieni kotisi; oksana on kansasi; runkona on ihmiskunta…
Herran Jumalan voima, joka yksin vaikuttaa meissä kaiken hyvän, siunatkoon tämänkin vajavaisen työn, niin että se tulisi Hänen seurakuntansa hyödyksi ja istuttaisi moniin nuoriin sydämiin isänmaanrakkautta.”

Helsingissä kesäkuussa 1944.
 

Sitten aloin tehdä ylösnousua tähän päivään kun sydämessä alkoi soida tämä vanha laulu :" Oi kallis Suomen maa", ja sinne se jäi soimaan kun vielä tein aamu toimia. 🇫🇮

Oi, kallis Suomenmaa: https://youtu.be/96Io-JzI9Y8

Erään uskovan sisaren vahvistus saamaani: "Aamen 🙏 tähän liittyen: monta päivää olen itsekseni laulanut/päässäni soinut "siunaa ja varjele meitä...." virttä...."

Siunaa ja varjele meitä:  https://youtu.be/CKgCzf852yA

Tahtooko Herra tällä kertoa jotain  meille, tälle nykykansalle? Muistin että Raamatussa oli jossain paikoin teksti, jossa neuvotaan ottamaan oppia menneestä, esi isiltä. Olemmeko kansana menneet liian pitkälle teoissamme? Olemmeko astuneet Jumalan saappaisiin teoissamme ja uusia lakia määrätessämme. Ja Suomen ylinjohto on sen kaiken sinetöinyt, Jumalan vastaisesti. Haluamme muokata uuden ihmisen, Jumalan luotua vastaan. Translaki astui Jumalan saappaisiin. Kouluista halutaan uskonto pois ja sateenkaari aatteet tilalle. Tästäkö on kyse? Jumalan varoitus Suomelle? Jumala tulee ja puhdistaa omansa. Niin uskon. Vielä on hetki kääntyä ja pyytää Jumalalta anteeksi kansana ja sen päättäjinä.

Rinnakkaisviitteet (KR 1933/-38)

Mark. 9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.

Luuk. 17:1 Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat!

Luuk. 17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.

Amen.

🙇 

 

1 kommentti:

 1. Kirjan haalistuneet sivut edustavat mennyttä aikaa ja lippalakki henkilö nykypäivää, jossa jatkosivujen tapahtumat alkavat nyt edetä kohden tulevaa Herran päivää.
  (Lippis kaveri on voideltu, joka muistuttaa vielä totuudesta. Ilm. 11:15)
  (Huom. Ilmestyskirjan jae 15 kertoo "voidellullensa" ei siis monikossa > voidelluillensa. Kuninkuus on tullut Herralle ja voidellulle ja Hän on hallitseva... Herra ja voideltu on siis Hän eli sama persoona?)
  (Matt.21:5-7)
  (Hän istuutui niiden päälle, eli aasintamman ja aasintamman varsan päälle, eli yksi henkilö istuutui kahden aasin päälle samaan aikaan? Istuutui kyllä, mutta eri aikaan, eli Jeesus istuutui aasin päälle ja Jeesuksen lähettämä lippis kaveri istuutuu aasin tamman varsan päälle ja hänet tulee ottaa seuraavaksi muistuttajana vastaan, että kukaan ei eksyisi vaan kääntyisi Raamatun 7-vuoden sodassa katumuksessa totuuteen ennen kuin tuomio annetaan?)  Jer.1:
  6 Mutta minä sanoin: "Voi Herra, Herra! Katso, en minä kykene puhumaan, sillä minä olen n u o r i."
  7 Niin Herra sanoi minulle: "Älä sano: 'Minä olen nuori', vaan mene, kunne ikinä minä sinut lähetän, ja puhu kaikki, mitä minä käsken sinun puhua.
  8 Älä pelkää heitä, sillä minä olen sinun kanssasi ja pelastan sinut, sanoo Herra."
  9 Ja Herra ojensi kätensä ja kosketti minun suutani. Ja Herra sanoi minulle: "Katso, minä panen sanani sinun suuhusi.
  10 Katso, minä asetan sinut tänä päivänä yli kansojen ja valtakuntain, repimään maasta ja hajottamaan, hävittämään ja kukistamaan, rakentamaan ja istuttamaan."
  11 Minulle tuli tämä Herran sana: "Mitä sinä näet, Jeremia?" Minä vastasin: "Minä näen mantelipuun oksan".
  12 Herra sanoi minulle: "Sinä olet nähnyt oikein; sillä minä valvon sanaani toteuttaakseni sen".
  13 Minulle tuli toistamiseen Herran sana, näin kuuluva: "Mitä sinä näet?" Minä vastasin: "Minä näen kiehuvan padan; se näkyy pohjoisen puolelta".
  14 Ja Herra sanoi minulle: "Pohjoisesta on o n n e t t o m u u s p u r k a u t u v a kaikkien maan asukasten yli.
  (Vedenpaisumusta ei tule, mutta tulva purkautuu)

  15 Sillä katso, minä kutsun kaikki pohjoisten valtakuntain kansanheimot, sanoo Herra, ja ne tulevat ja asettavat kukin valtaistuimensa Jerusalemin porttien oville ja kaikkia sen muureja vastaan, yltympäri, ja kaikkia Juudan kaupunkeja vastaan.
  16 Sitten minä julistan heille t u o m i o n i kaikesta heidän pahuudestaan, koska he ovat hyljänneet minut, polttaneet uhreja muille jumalille ja kumartaneet kättensä tekoja.
  (Tuomio julistetaan eli luetaan eli laitetaan käytäntöön Raamatun 7-vuotisen loppusodan päätteeksi Herran päivänä.)

  VastaaPoista