perjantai 8. toukokuuta 2020

RIKO KAHLEET, JOTKA SITOVAT SINUA


Herran Rauhaa.

Tänään rukous hetkessä näin kuvan ihmisestä joka oli kietoutunut moniin kankaisiin ja oli niistä todella turpean näköinen ja hän oli jo tartunnut uuteen kankaaseen, jota yritti vetää itselleen.
Lopulta ymmärsin, että tämä ihminen oli kiinni monissa sidonnaisuuksissa, jotka piti häntä vallassaan.
Me saatamme huutaa Herran puoleen mutta jo heti seuraavassa hetkessä teemme sitä mitä vihollinen haluaa meidän tekevän. Me huudamme ja teemme Kristuksesta valehtelijan että saisimme pitää kiinni omista synneistämme, emmekä yritä edes tehdä parannusta.
Syytämme jopa toisiamme kun emme kykene parannuksen, vaikka se on jokaisen oma henkilökohtainen tie.
Alussa joudumme tuon kaiken tekemään omassa tahdossa se täytyy lähteä meistä itsestä.
Mutta mitä enemmän alamme tuntea Kristusta ja Hänen tahtoaan ja alamme myös ottaa niitä uskon askelia Hänen tahtonsa mukaiseksi, alkaa Hänkin lähestyä meitä.
Lopulta meidän oma tahto alkaa vähetä ja Hän lisääntyy meissä. Hänen Pyhä Henki saa tilaa asua meissä.
Pyhä Henki ei kykene tulemaan asumaan syntiseen sydämeen. Sillä ei ole tilaa siellä. Meidän tulee itse puhdistaa sydämemme, että Hän saisi sinne tilan.
Meidän tulee tarkistaa sydämen asenne, mikä meillä on. Se kaikki lähtee meistä itsestä.
Me kannamme siellä kaikkea syntistä jota haluamme puolustaa, emmekö päästää siitä irti.
Keksimme vaikka mitä että syntimme saa oikeutusta.
Siinä on meidän peiliin katsomisen paikka.

" Riko kahleet, joiden et tiennyt sitovan sinua: https://aktiivikristinusko.fi/riko-kahl ... ovan-sinua
Pelkästään sillä perusteella, että päätät elää Jeesukselle, ei syntisi katoa itsestään. Voit kuitenkin voittaa sen vallan. Voit rikkoa kahleet, jotka sitovat sinua. Kun vihasi syntiä kohtaan on tarpeeks vahva, voit kieltää synnin, joka yrittää pakottaa sinut toimimaan tai ajattelemaan tavalla, joka ei miellytä Jumalaa. Voit kuolettaa syntisen luonnon itsessäsi ja tulla vapaaksi (Kol. 3:5)
Vapaus. Voitko maistaa sitä? Mikä on parempaa kuin vapaus? Useimmat ihmiset arvostavat vapautta enemmän kuin kaikkea muuta – rahaa, hienoja autoja tai taitavuutta urheilussa. Mutta oletko todella vapaa?


Voit ajatella, mitä haluat; sanoa, mitä haluat; tehdä mitä haluat. Maassa on vapaus. Sinä saat valita itse. Kunnes sattumalta näet uuden parin kenkiä ostoskeskuksessa, niin sinun on pakko saada ne. Tai kun koulukaveri sanoo jotain erityisen tyhmää, niin sinun pitää vastata hänelle sarkastisesti. Tai kun joku viehättävä ihminen kulkee ohitsesi rannalla, niin sinun on pakko katsoa perään. Yhtäkkiä sinulla ei olekaan kontrollia valintojen suhteen.

Se on pahinta orjuutta. Synnin orjuutta. Niin kuin Jeesus sanoo Johannes 8:34:ssä: «Totisesti, totisesti, minä sanon teille: Jokainen joka tekee syntiä, on synnin orja.»
Tuntuu siltä kuin saisit kaiken, mitä haluat.

Et ehkä olekaan niin vapaa kuin uskoit.

Ja usein tämä ei tunnu orjuudelta. Tuntuu siltä kuin tekisit mitä haluat. Koska jokin sinussa haluaa käyttää rahaa uusiin kenkiin – vaikki tiedät, että sinulla ei ole rahaa. Jokin sinussa haluaa antaa todella terävän kommentin, kun koulukaveri sanoo jotain tyhmää. Jokin sinussa haluaa katsoa viehättäviä ihmisiä, joita rannalla liikkuu. Se tuntuu vapaudelta. Tuntuu siltä kuin saisit kaiken, mitä haluat.

Mutta kristittynä haluat myös elää Raamatun ohjeiden mukaan pyhänä ja puhtaana ja vapaana synnistä (1. Joh. 3:3). Sinussa on myös edelleen jotain, mikä haluaa tehdä syntiä. Ja syvällä sisimmässäsi et oikeastaan halua sitä enää. Kun tunnet kahleiden sitovan ja estävän sinua tekemästä Jumalan tahtoa, kerta toisensa jälkeen, silloin herää kunnon viha syntiä kohtaan.

«Niin huomaan, siis itsessäni, minä, joka thdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni, sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin.» Room. 7:21-22.

Pelkästään sillä perusteella, että päätät elää Jeesukselle, ei syntisi katoa itsestään.

Iloitset Jumalan laista ja kuitenkin paha riippuu sinussa kiinni. Vaikka haluat tehdä hyvää. Pelkästään sillä perusteella, että päätät elää Jeesukselle, ei syntisi katoa itsestään. Voit kuitenkin voittaa sen vallan. Voit rikkoa kahleet, jotka sitovat sinua. Kun vihasi syntiä kohtaan on tarpeeks vahva, voit kieltää synnin, joka yrittää pakottaa sinut toimimaan tai ajattelemaan tavalla, joka ei miellytä Jumalaa. Voit kuolettaa syntisen luonnon itsessäsi ja tulla vapaaksi (Kol. 3:5).

«Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman.» Apt. 1:8. Pyhän Hengen voima annettiin juuri tällä perusteella. Uskon, kuuliaisuuden, Jumalan suuren armon ja laupeuden kautta synnin kahleet murskataan ja sinusta tulee vapaa. Raamatussa on se voima, minkä tarvitset tullaksesi vapaaksi synnistä. Voima, jonka tarvitset, ettet tekisi sitä, mitä et halua tehdä. Kuuliaisuus Jumalaa kohtaan vapauttaa sinut. Kuuliaisuus totuutta kohtaan vapauttaa sinut. Et ole Saatanalle mitään velkaa. Jeesus on ostanut sinut vapaaksi syyllisyydestä ja synnistä.

Ja kun synti tuntuu pakottavan sinua tekemään sitä tai tätä, katsomaan sinne tai tänne, ja se on niin vahva, että sinusta tuntuu siltä, että sinun on pakko tehdä sen mukaan, silloin voit muistaa tämän lupauksen. Muista, että Raamattu kutsuu meitä vapauteen. Täyteen vapauteen. Emme ole enää sidoksissa synnin kahleisiin. Rukoile Jumalaa. Tee se, mitä hän vaatii. Vastusta himoja, jotka nousevat sinussa esiin ja kuoleta ne.

«Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.» Jes. 40:31. Toisin sanoen, olet vapaa.

«Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todella vapaiksi» Joh. 8:36."
Todellakin, mitä enemmän luemme ja kuulemme Jumalan sanaa, sitä vahvemmaksi käymme Kristuksessa.
Saatana jotutuu sitä mukaa irroittamaan otettaan meistä.
Saatana yrittää eroittaa sinut Jumalan sanasta ja kaikkeen mikä siihen liittyy, ettet koskisi Raamattuusi vaan veisit sen vain aina kauemmas itsestäsi. Älä alistu sille ja sen orjuudelle, sillä sen loppu tarkoitus on vain tuhota sinut. Ja tunnet sen jo nyt jos minä tunteina; ahdistuksena, masennuksena, pelkoina ja paniikkinia ja kaaoksena elämässäsi. Et koe siinä mitään turvaa.
 Vihaa siis syntiä, älä Jeesusta, sillä Hän ei ole sinuun syntiä antanut, vaan se iänikuinen valehtelija, jolla on monta nimeä, sitä vihaa!
Ainut turvasi ja vapautesi on Jeesus Kristus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.