keskiviikko 23. helmikuuta 2022

HÄNEN PÄÄNSÄ HIUKSET KUIN PUHDAS VILLA

 


 Jumalan Rauhaa...

 Tänään näin rukoukseni jälkeen  ihmeellisen kuvan jota olen nyt yrittänyt availla ja pyytänyt Herraa että Hän avaisi jos oli Häneltä. Tuo tämän aamun Hebrealaisteksti voisi olla hyvinkin sopiva? 

Näin edessäni miehen. Hän oli hyvin vaalea .. voisi sanoa että aivan valkohiuksinen. Hän oli kuvattu kuin suurena "johtajana". Se oli kuin rintakuva hänestä. Nuo hiukset oli laitettu ylös, tiukalle nutturalle, kuin "pikku myyn" hiukset. Tuo nuttura oli kuitenkin vielä hiukan pitempi ja tiukkaan kuin liimattu. Yhtään irtohiusta ei lennellyt  sivuilla ja nuttura muodosti kuin suoran sarven. Sarvessa oli jokin arvo merkki jota minulle yritettiin näyttää lähemmin. Se kertoi miehen arvosta. Ylimmäinen pappi?

Jaoin heti aamusta watsapp ryhmääni Raamatun Sanan, jonka koin sopivaksi tuohon kuvaan:

 

Kirje heprealaisille 8

1. Mutta pääkohta siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa,
2. tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä oikeassa majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen.
3. Sillä jokainen ylimmäinen pappi asetetaan uhraamaan lahjoja ja uhreja, jonka tähden on välttämätöntä, että tälläkin on jotakin uhraamista.
4. Jos hän siis olisi maan päällä, ei hän olisikaan pappi, koska jo ovat olemassa ne, jotka lain mukaan esiinkantavat lahjoja,
5. ja jotka palvelevat siinä, mikä on taivaallisten kuva ja varjo, niinkuin ilmoitettiin Moosekselle, kun hänen oli valmistettava maja. Sillä hänelle sanottiin: "Katso, että teet kaikki sen kaavan mukaan, joka sinulle vuorella näytettiin".
6. Mutta tämä taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu.
7. Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.
8. Sillä moittien heitä hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton,
9. en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra.
10. Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
11. Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.
12. Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä."
13. Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään. 

Myös Daniel 7 kertoo tuosta ikiaikasesta, valkohiuksisesta ja myös sarvista:

 9. Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. 

 KR 1933/-38
Luuk. 1:69 ja kohottanut meille pelastuksen sarven palvelijansa Daavidin huoneesta

Rinnakkaisviitteet (KR 1933/-38)

1Sam. 2:10 Jotka taistelevat Herraa vastaan, ne joutuvat kauhun valtaan; hän jylisee taivaasta heidän ylitsensä. Herra tuomitsee maan ääret; hän antaa vallan kuninkaallensa ja korottaa korkealle voideltunsa sarven."
Ps. 18:3 Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni.
Ps. 132:17 Siellä minä annan yletä Daavidille sarven, sytytän voidellulleni lampun.
Hes. 29:21 Sinä päivänä minä annan puhjeta Israelin heimolle sarven, ja sinulle minä annan voiman avata suusi heidän keskellänsä. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra."

Biblia (1776)

Luuk. 1:69 Ja on meille korottanut autuuden sarven, Davidin palveliansa huoneessa,

Tätä voimme jäädä miettimään ja tarkastelemaan tahollamme. 

Siunausta päiväämme, Jeesuksessa Kristuksessa.

Amen. 

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.