maanantai 14. helmikuuta 2022

CATHERINE BOOTH; ARMYMOTHER

 

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Catherine_Booth

Herätys! Siskot ja Veljet! Herätys!
 
Tänä aamuna kun olin rukouksessa, silmät kiinni näin kuin valokuvan joka oli vanhanaikainen, mustavalko kuva ja siinä oli hieman vanhempi nainen. Tunnistin hänet hatusta pelastusarmeijalaiseksi. Tätä jäin ihmettelemään ja pyysin Herralta vahvistusta. 
Äsken Googletin tuota aihetta ja tuo kuva tuli vastaan. Nyt olen hyvin ihmeissäni .. tuo Catherine ja kuva hänestä on niin täysin saman näköinen kuin kuvani. Minulle näytettiin tuota kuvaa ....
Mitä Herra tahtoo tällä sanoa? Olin aivan häkeltynyt tuosta kuvasta ja tuosta että löysin tuon saman kuvan!
Ehkä elämää tuollaisessa antaumuksessa, palvellen lähimmäistä.

Herra avaa!
... ja Hän alkoi avaamaan. Löysin tuossa linkissä olevan William Boothin profetian, joka todella toteutuu nyt kovaa vauhtia. Hän on Catherinen puoliso. Jumala haluaa varoittaa ja muistuttaa meitä tästä profetiasta. Hän haluaa meidän olevan kuin äänitorvet ja kirkkaat soihdut! Että julistamme tuota profetiaa varoitukseksi.
Mietin miksi Hän näytti minulle juuri Catherinen kuvaa eikä Williamin? Mutta tuo avasi minulle sitä, että Cathrinesta kutsuttiin Pelastusarmeijan äidiksi. 

Nousi vahvasti sydämelle, että haluaako Herra osoittaa tuon tehtävän minulle, kun tämän näytti? Että tätä sanomaa/profetiaa tulee nyt jakaa, kaikilla mahdollisilla tavoilla. Minuakin on monissa piireissä kutsuttu äiti hahmoksi. Tuntuu hieman pelottavalta sanoa tai ajatella näin, sillä en tahdo itseäni korottaa.

 

Uskomattoman tarkka kuusiosainen profetia sadan vuoden takaa

 

Pelastusarmeijan perustaja ja liikkeen ensimmäinen kenraali William BoothWilliam Boothin profetiassa on kuusi kohtaa. Kun muistamme, millaisissa olosuhteissa Booth profetian yli sata vuotta sitten sai, voimme vain hämmästellä sen osuvuutta ja terävyyttä. William Boothin aikana kristinuskolla ja kirkoilla oli vielä vankkumaton asema. Lähes kaikki kuuluivat kirkkoon.  Tuolloin meidän aikanamme tavallisiksi käyneet avioerot, avoliitot, samaa sukupuolta olevien viralliset parisuhteet olivat jotain, mitä kukaan ei osannut edes kuvitella.

 

Yhtä mielikuvituksellisilta tuntuivat ajatukset kristinuskosta siivotuista kouluista, uskonnon julistamisesta yksityisasiaksi ja kirkkojen päätyminen ravintoloiksi tai bingohalleiksi. Kaiken tuon perusteella voimme sanoa, että parhaimmalla mahdollisellakaan arvauksella Booth ei olisi voinut osua profetian sisältämään tekstiin. Jo tältä pohjalta koeteltuna hänen profetiansa on aito ja Jumalalta kirkoillemme ja seurakunnillemme vakavaksi varoitukseksi tarkoitettu.

 

Tässä ovat William Boothin profetian sisältämät kuusi kohtaa:

 

 

1. Kristinusko ja Jumala siivotaan yhteiskunnan marginaaliin

 

”Noina aikoina politiikka ei tunne eikä tunnusta Jumalaa. Koko läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että hallinnon eri tasoilla ei enää pelätä Jumalaa. Eurooppaa hallitsee uusi poliittisten johtajien sukupolvi, joka ei pienessäkään määrässä ota päätöksissään huomioon Jumalaa.”

 

William ja Catherine Boothin perhekuvaJumalan sijasta maailmaa hallitsee mammona. Kaikki asiat mitataan taloudellisilla intresseillä. Jumala, joka käskee pyhittämään lepopäivän, on tuotannon, tehokkuuden ja kaupankäynnin kannalta häiriötekijä. Siksi hänet käskyineen on siirrettävä pois julkisuudesta, yhteiskunnan marginaaliin ja yksityisasiaksi.

 

Valtioiden päämiehet ja muut päättäjät, jotka aikoinaan toivottivat kansalleen Jumalan siunausta ja kertoivat rukoilevansa maansa puolesta, joutavat historian roskakoriin. Tilalla ovat reaalipoliitikot ja kylmään järkeen luottavat tuoton maksimoijat. Rohkaiseva poikkeus tästä on presidenttimme Sauli Niinistä uudenvuodenpuheeseen sisällyttämine siunauksentoivotuksineen.

 

2. Taivas ilman helvettiä

 

”Silloin julistetaan taivasta ilman helvettiä. Tulee päivä, jolloin tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää täyden totuuden evankeliumiksi. Silloin Raamatun profetian mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn. Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja. Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.”  

 

Tämä William Boothin profetian kohta ei selityksiä kaipaa. Riittää kun avaamme Raamattumme ja luemme sieltä:

”Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. (2 Tim.4:3-4)

William Booth toimi kiertävänä evankelistana puhuen mieluiten köyhien kaupunginosien kaduilla ja toreilla. Hän järjesti mielellään myös värikkäitä evankeliointitapahtumia. 

3. Anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä

 

”Tuolloin kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että anteeksisaamista ei voi olla ilman parannuksentekoa synnistä.”

 

Yhä useammin hengelliset puheet ja saarnat tuntuvat viestittävän: ”Tule sellaisena kuin olet – ja jää vapaasti juuri sellaiseksi kuin olet”.  Puheella synnistä ja parannuksenteosta ei haluta pahoittaa ihmisten mieliä. Synnistä, parannuksenteosta, pyhästä elämästä ja itsensä Jumalalle pyhittämisestä ei enää saarnata. Sellaisen myötä armo on käynyt niin halvaksi, ettei Jeesuksesta tarvitse paljon edes puhua.

 

4. Perusteetonta pelastusiloa

 

”Päivinä ennen Jeesuksen tuloa monet ovat täynnä pelastusiloa, vaikka eivät ole uudestisyntyneet ylhäältä.”

 

Jeesuksen opetus siitä, että ainoa tie Jumalan luo kulkee hänen kauttaan, on unohtumassa. Moni uskoo, että kukin tulee uskollaan autuaaksi. Tämä ei ole ihme, kun myös monet papit tuntuvat ajattelevan, että kaikilla uskonnoilla on sama jumala, jonka luo on monta tietä. Jokainen voi siis tuunata itselleen oman jumalan, niin hyvän ja rakastavan, ettei synnistä tarvitse pelätä rangaistusta. Ja kuinka rangaistusta voisi edes olla olemassa, kun helvetti, josta Jeesus puhui, on keksitti vain ihmisten pelottelemiseksi.

 

5. Uskonto ilman Pyhää Henkeä

 

”Noina aikoina tulee olemaan paljon uskontoa ilman Pyhää Henkeä.”

 

Kun Raamattu riisutaan ihmeistä selittämällä ne tieteellisesti mahdottomina pelkiksi vertauskuviksi tai mielikuvituksen tuotteeksi, myös Pyhä Henki ihmeineen, merkkeineen ja armolahjoineen käy mahdottomaksi. Uskosta tulee tieteisuskolla marinoitua uskonnollisuutta, jossa rituaalit ja perinnäissäännöt ovat korvanneet elävän uskon, neitseestä syntyneen ja kuolleista ylösnousseen Jeesuksen sekä yhä vieläkin ihmeitä tekevän Jumalan.

 

Raamatussa kuvataan voimatonta kristillisyyttä, joka toimii ilman Pyhää Henkeä. Sellainen on uskonnollisuutta ja tämän maailman tapoihin mukautunutta kulttuurikristillisyyttä, joka ei puhuttele eikä haasta muutokseen ja parannuksentekoon:

”heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.” (2 Tim. 3:5)

William Boot tervehtii autossa matkatessaan kadun varteen kertynyttä väkijoukkoa 

6. Kristinusko ilman Kristusta

 

”Kristikunta elää ikään kuin ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä veri ja tuli eivät ole voimassa - kieltäkää noista sanoista toinen, ja teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta."

 

Veri ja tuli olivat William Boothille niin tärkeitä, että hän liitti sanat Pelastusarmeijan vaakunaan. Ilman Jeesuksen syntiemme sovitukseksi vuodattamaa verta meillä ei ole pelastusta. Ilman Jeesuksen seuraajille luvattua Pyhää Henkeä Jeesuksen seuraajien seurakunta on voimaton ja tämän maailman tuulten heiteltävissä.

 

Viime vuosien aikana on yhä useammin kuultu jopa pappien torjuvan Raamatun sanan syntien sovittamisesta Golgatan ristillä. Tämän he perustelevat Jumalan suunnattomalla rakkaudella kaikkia ihmisiä kohtaan. He sanovat, ettei Jumala, joka on rakkaus, olisi voinut ikinä lähettää Poikaansa kärsimään niin tuskallista ja veristä kuolemaa.  Niinpä sovitusopin täytyy olla ihmisten väkivaltaan taipuvaisen mielikuvituksen tuotetta.

 

Monissa kirkkokunnissa on toteutumassa Laodekian seurakunnan kolkko esimerkki: Jeesus Kristus, jota Raamatussa, tunnustuskirjoissa, kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä sanotaan kirkon ja seurakunnan pääksi, ollaan käytännössä työntämässä seurakunnan seinien ulkopuolelle.

 

Surullisen esimerkin siitä, mitä jälkikristillinen ja Jeesuksen hylännyt aika on, tarjoaa Helsingin seurakuntien lehti Kirkko ja kaupunki. Se julkaisi 16.4.2014 Juhani Huttusen kirjoituksen, jonka kaltaisia on vuosittain saatu pääsiäisen aikoihin lukea Helsingin Sanomien palstoilta.

 

Seurakuntien kustantaman lehden kirjoituksen punaisena lankana on Raamatun pääsiäisajan kertomusten uskottavuuden kyseenalaistaminen. Mukaan oli myös otettu Helsingin yliopiston eksegetiikan dosentin pastori Matti Myllykosken jo vuosien ajan mediassa omana ”pääsiäistervehdyksenään” toistamat väitteet: Kuvaus pääsiäisaterialla tapahtuneesta Jeesuksen ja opetuslasten ehtoollisenvietosta on tekstiin jälkeenpäin tehty keinotekoinen lisäys. Jeesus naulittiin ristiin jo ennen Raamatun kertomaa ajankohtaa ja päätyi rikollisten joukkohautaan.  

 

Kristinusko ilman Jeesuksessa ihmiseksi syntynyttä Jumalaa, ilman syntien sovitusta Golgatan ristillä ja pääsiäisaamun ylösnousemusta ei tarjoa pelastusta eikä iankaikkista elämää. Yksin ihmiseksi syntynyt Jumalan Poika Jeesus voi pelastaa. Hän on ainoa tie, totuus ja elämä, ainoa tie Jumalan luo.

 

 

Pelastusarmeijan vaakunassa ovat William Boothille tärkeät sanat VERI JA TULIProfetian tarkoitus on varoittaa ja johtaa parannukseen

 

Paavali julistaa (Gal.1:8), että vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille toisenlaista evankeliumia, niin hän olkoon kirottu. Tuohon aikaan ei ollut vielä virkapapistoa, piispoja eikä teologian tohtoreita, joten Paavali käytti varoituksessaan valheopettajista korkeinta tuolloin mahdollista auktoriteettia eli enkeleitä.

 

Miksi Paavali käytti noin kovia ja jyrkkiä sanoja? Siksi, että evankeliumi ilman ”verta ja tulta” tuo väistämättä mukanaan kirouksen sekä julistajalle että valhe-evankeliumin vastaanottajalle. Ilman Kristusta ei kenelläkään ole pelastusta. Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Kaikki muut tiet vievät iankaikkiseen vaivaan ja kadotukseen. Pitäkäämme siis kaksin käsin kiinni Raamatun Sanasta, verestä ja tulesta!


***********
 
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista. Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on. Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan. Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.
1. Korinttilaiskirje 13:1‭-‬13 FB38
https://bible.com/bible/365/1co.13.1-13.FB38
 
**************

Boothien usko oli ehdotonta: Jumalan kuului saada heissä kaikki! Tähän vaikutti myös heidän metodistitaustansa ja innostuksensa amerikkalaisesta pyhitysliikkeestä. Erityisesti Catherinea motivoi hänen perusteellinen Raamatun tuntemuksensa, raittiusaate ja pyrkimys täydelliseen sukupuolten väliseen tasa-arvoon. William taas oli karismaattinen johtaja ja tiesi, mitä köyhyys on. Molemmat olivat hyviä puhujia.
 
Tämä on nyt puhuttanut koko päivän, en oikein muuta osaa ajatella.
Herra, Jeesus Kristus, johdata ja ohjaa nyt vahvasti tässä asiassa ja tapahtukoon kaikilla tasoilla tässä asiassa Sinun Tahtosi. Sinä tiedät, mitä tahdot mionun ja meidän tekevän.
 
Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti