lauantai 6. marraskuuta 2021

"POMO VOI" = JUMALA VOI!


 

 Herran Rauhaa ja siunattua Pyhäinpäivää....

Tämä aamuna kun olin rukouksessa ja aikeissa jo nousta vuoteelta ylös, näin mustalla pohjalla, oikeassa ala  reunassa sanat: " POMO VOI". Tuota jäin miettimään ja pureskelemaan. Kysyin, että onko tämä Herra sinulta? Voisitko avata tätä minulle?

 -" Kyllähän Sinä voit olla myös minun pomoni, mutta mieluiten käytän niitä nimityksiä, mitä Sanasi opettaa. Tiedän että voit olla minun pomoni ja työnantajani, mutta haluan käyttää tuota sanaa, Herrani, sillä haluan säilyttää kunnioitukseni Sinua kohtaan. Ei tämä ole pelkkä kaveri suhde, jota tuo sana pomo voisi kuvastaa, vaan paljon, paljon enemmän ...." Ajattelin etten tätä taida edes jakaa, mutta sitten ajatukset tähän alkoi elämään.

JUMALA VOI ... :  https://www.youtube.com/watch?v=ep34_P6aas8

 

"Nykykehyksessä Jumalaa voidaan kutsua vaikkapa Isoksi Pomoksi, jolle tehdään duunia. Syntiä  voidaan kutsua nimityksillä töppäily, oho-tilanteet tai elämän suuretpienet mokaukset. Ja kun viitataan taivaaseen, voidaan puhua ykkösluokan bileistä."

Olemmeko menossa suuntaan jossa suvaitaan muuttaa Raamatun tekstiä meille sopivaksi tähän päivään? Mielemme mukaiseksi?  Onko meillä kunnioitus vaje? ON! Ja se on kovaa vauhtia kasvussa. Jumala ei ole enää Jumala vaan "pomo". Alenemamme hänet omalle tasollemme. Kohta Raamattu muuttuu käsissämme satukirjaksi, josta ei löydy enää alkuperäis tarinaa. Se on katala vihollisen valhe. Jumalan pelko ja kunnioitus katoaa. Jeesus opetti meitä että mitä sanottekaan, tehkää se minun nimessäni, Jeesuksen Kristuksen nimessä! Ei siis minkään "pomon nimeen". Jumala haluaa nyt ojentaa meitä tärkeästä asiasta. Hänen ominaan me kunniltamme Häntä täydestä sydämestä, eikä se ole vastenmielistä toteuttaa.

 Jumalanpelko on ehdotonta Kaikkivaltiaan Jumalan – kaiken Luojan – kunnioittamista ja tottelemista. Raamatussa saamme joitakin välähdyksiä taivaasta, ja näemme, että taivaalliset olennot palvoen rukoilevat häntä katkeamatta valtaistuimen äärellä ja huutavat: ”Pyhä, pyhä, pyhä!” ja peittävät kasvonsa. Tämä Kaikkivaltias Jumala on kutsunut minut nimeltä palvellakseni häntä, ja hän tekee minussa työtä, niin että voin pelastua olemaan hänen kanssaan iankaikkisuudessa. Tämän tulisi johtaa siihen, että sanomaton rakkaus, kiitollisuus ja kunnioitus kasvaa ja lisääntyy sydämessäni!

 Jos me todella pelkäämme ja kunnioitamme Jumalaa, se johtaa meidät syvään, henkilökohtaiseen rakkaussuhteeseen Jumalan ja meidän välillämme. ”On kirjoitettu: Herraa, sinun Jumalaasi, sinun tulee kumartaa ja vain häntä palvella." Luuk. 4:8. Tämä suhteemme hänen kanssaan tulee jatkumaan ikuisuudessa.

Näin tämän sain ymmärtää .... toivottavasti tämä herättää myös ajatuksia sinussa, teissä ja meissä kaikissa.Ilmestyskirja 22:18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; 
22:19 ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. 
22:20 Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian." Amen, tule, Herra Jeesus! 
22:21 Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.

Matteus 7:21 FINRK

Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

 

 

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon
teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa
teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Aamen.
🙏🙏🙏🙏🙏

 

 

10 kommenttia:

 1. Miksi Jumalaa tulisi peljätä?
  Pelkäsikö Jeesuus Jumalaa ja pitääkö myös Jeesusta peljätä?

  VastaaPoista
 2. Minä näen tuon Jumalan pelon, Hänen kunnioituksenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea Jumalan pelko on kuuliaisuutta ja halua valita oikein. Se ohjaa ratkaisuihin, joiden taustalla on rakkaus ja kunnioitus Jumalaa kohtaan. Tämä on mahdollista vain uskon kautta, uskon hedelmänä.Se ei ole orjuuttavaa pelkoa.Lapsenkaltaista halua olla kuuliainen Jumalan huolenpidolle.

   Poista
 3. Jumalaa kunnioitetaan ja siten palvellaan suoriutumalla hänen tahtonsa mukaan totuudessa.
  Jos suoriutuu synnissä niin korottaa oman tahtonsa yli Jumalan tahdon?
  Jos suoriutuu Jumalan tahdossa ja saavuttaa pelastuvan aseman tulee rakkaus voimaan, jolloin voi elää pelastuvana luottamuksessa, jossa ei ole sijaa pelolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala näkee kaiken, tuo turvaa. Taivaan isä tuntee jokaisen ihmisen. Hän tietää meidän heikkoutemme, kipumme ja huolemme. Hän tietää ne, vaikka emme niistä osaisi puhuakaan. Jumala on myös luvannut auttaa.Hän antaa anteeksi kun sitä pyydämme ja Hän on Rakastava meitä kohtaan.

   Poista
  2. Rakkauden kaksoiskäsky kertoo miten pelastautua,
   mutta monikaan ei osaa avata käskyn sanomaa
   tai käskyä täyttää?

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkauden_kaksoisk%C3%A4sky

   Perustuuko anteeksi saaminen anteeksi pyytämiseen, vai rakkauden kaksoiskäskyn mukaan - laähimmäinen Jumalan tahdon mukaan huomioiden, jolloin saa anteeksi synnit ja saavuttaa pelastuvan aseman, jossa voi alkaa lähentyä Jumalaa?

   Miten lähimmäinen tulee Jumalan mukaan huomioida, jolloin pelastuu? ja josta myös Jeesus antoi esimerkin vaikka oli pelastuvan asemassa?

   Jeesus puhuu edeskäyvästä - tarkoittaako ihmisistä edeskäypää (Ihmisen Pojan kaltainen) joka suoriutuu Junmalan tahdossa kun Raamatun salattu sanoma lopunajan lopussa avataan?

   Dan. 7:13
   Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan k a l t a i n e n; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.

   Poista
  3. Eksyneenä kuollut on tehnyt syntinsä ja pidättää myös kohtaamaansa syynnin, jolloin sitä ei voi syntiä tehnyt pyytämällä saada jo kuolleelta eksyneeltä anteeksi vaan miten?

   Kun eksyneenä kuollut on kadotuksessa katuvana kuka (ketkä) hänet voi pelastaa?
   Kun eksynyt pelastuvan aseman hetkellisesti saavuttanut mutta uudelleen eksynyt on kuollut eksyneenä, kuka (ketkä) hänet voisi vielä pelsataa tai voiko kukaan?
   Kun Uusi Jerusalem laskeutuu ja uusi lopullinen järjestys alkaa (ikuinen), miten silloin eksyneelle kuolevalle käy tilanteissa joissa on eksyneenä kuollut
   tai hetkellisesti pelastuvan aseman saavuttanut mutta totuudesta ennen kuolemaansa luopunut?

   Joh. 20:23
   Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

   Poista
 4. Joh. 14:26

  Mutta Puolustaja, Pyhä Henki,
  jonka Isä on lähettävä
  minun nimessäni,
  hän opettaa teille kaikki
  ja muistuttaa teitä kaikesta,
  minkä
  minä olen
  teille
  sanonut.

  VastaaPoista
 5. Ainut asia, mikä sulkee taivaan ihmiseltä, on synti, jota ei ole annettu anteeksi. Jeesuksella on valta antaa anteeksi jokainen synti ja jokainen jumalanpilkka. "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista." Luuk. 24:46-47. Jeesus kärsi ja kuoli koko maailman syntien puolesta. (1. Joh. 2:2), ja hänellä on valta antaa kaikki synnit anteeksi, heittää ne meren syvyyteen, niin ettei niitä enää koskaan muisteta.

  Ja nyt Siunattua ja Rauhaisaa yötä, Jeesuksessa Kristuksessa. Hänelle voimme ja meidän tulee jättää kaikki asiamme. Vain Hänessä on apumme.
  Amen.

  VastaaPoista
 6. Jeesus tuli lähetettynä ja sen lopuksi kysyi Jumalalta miksi hänet annetiin ylön.

  Jeesus ja Jumala tietävät vastauksen ja siksi kysymys kohdistuu heihin ketkä eivät vastaanottaneet Jeesuksen opeusta vaan synnilään korottivat ja edelleenkin korottavat itsensä (ylön) eli yli totuuden.

  Jeesuksen kuoltua alkoi lopunajan jakso eli maailmanruhtinaan jakso, jossa lähennytään loppuratkaisua jossa tuomio luetaan ja laitetaan käytäntöön, jotta sen jälkeen Uusi Jerusalem lasketuu ja uusi aikajakso voisi alkaa, joka on lopullinen - eli ikuinen järjestys.
  Lopunanjaksolla alkaa sen viimeinen vaihe kun lopunajan lopun jakso alkaa, jolloin Jumala antaa ilmoituksensa sen merkiksi, jolloin tämän ilmoituksen saa ihmisistä edeskäypä ja silloin myös Jeesus on paikalla saaden siitä tiedon.

  Maailmanruhtinaan eli synnin aikajakso on nyt loppumassa ja tuomion käytäntöönpano lähestyy nyt eläville, mutta heille on vielä mahdollista kääntyä katumuksessa totuuteen, aikajaksossa joka on määrätty ja josta eksyneitä vielä muistutetaan loppuun asti - taidollisella suunnitelmalla joka huomioi kaikkien aseman eri vaiheissa samanarvoisesti eli totuudellisesti, jotta kukaan ei eksyttyään joutuisi hukkuvan asemaan.

  VastaaPoista