lauantai 27. huhtikuuta 2019

TUNNUSTETAAN SUULLAMME ETTÄ OLEMME KRISTUKSEN OMAT


Rauhaa teille.

Tänään herättyäni näin parikuvaa.
Ensimäisessä minulle näytettiin kaunista rasiaa jonka kannen päällystä oli koristeltu jalokivin. Rasia oli muodoltaan soikea. Sitten minulle aukaistiin se ja näytettiin sisäpuolta, joka oli tyhjä. Oliko tuo korurasia? Niin ajattelin. Peräti sormusrasia? Ehkä ylkä on tulossa sormuksen kanssa.
 Avioliiton merkki on sormus, jonka sulhanen pujottaa morsiamen nimettömään. Tuo sormus muistuttaa heitä, että he kuuluvat toisilleen. Sormus muistuttaa myös ulkopuolisia, että tuo kuuluu tuolle. Se julistaa avioliiton loukkaamattomuutta ja puolisoiden keskinäistä sitoutumista rakastaa toisiaan. Sormus on Raamatussa yleisesti liiton merkki (1. Moos. 41:42) (Luuk. 15:22). Sormuksen piilottaminen viestii liiton häpeämisestä.
Emmehän häpeä tunnustaa suullamme, että olemme Kristuksen omia? Oliko rasian sormus laitettu sittenkin piiloon?
Tuota voimme jokainen pohtia omalla kohdalla.

Liitto, jotta se olisi liitto, on voitava aina vahvistaa. Liitot solmittiin Raamatussa julkisesti, seurakunnan läsnäollessa (5. Moos. 29:10-15). Liitto, joka ei ole julkinen, on salaliitto. Avioliittoon kuuluu vala (Hes. 16:8) niin kuin muihinkin liittoihin (1. Aik. 16:15-17), ja vala on voitava näyttää toteen eikä tämä ole mahdollista ilman todistajia. Raamatussa liittoon kuuluvat todistajat (Jes. 33:8).
Siis kerrotaan julkisesti, että Jeesus Kristus kuuluu elämäämme, Hän on meidän elämä! Sen kuulijat ovat meidän todistajamme.Kuva


Toisessa kuvassa näin lampaan, jolla oli kuin silminä pienet sarvet, vai oliko ne silmien yläpuolella olevat pienet ylimääräiset sarvet, en ole varma.
Kuva oli tumman puhuva, kuin mustavalkoinen hämäräkuva. Mietin, oliko tämä uhrikaritsa?
"Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!
Meidän vuoksemme - sinun ja minunkin vuokseni.
Ajattelin, että en näitä tuo, kun en niistä saanut täysin selvää, mutta sitten ajattelin, että josko ne avautuu jollekkin toiselle ja ehkä päivän mittaan itsellenikin. Joten olkaat hyvät.

Siunausta päiväänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti