sunnuntai 30. joulukuuta 2018

"RAKKAUS"


Jo vuosia sitten, mietin, mihin sanaan voisi kaiken uskon kiteyttää?
Onko yhtä Sanaa joka tämän kaiken kertoisi?
Pitkään tuota mietin, kunnes eräänä päivänä sen ymmärsin ja se on ollut minun kutsumukseni uskossani. Sitä olen halunnut uskon työssäni toteuttaa, vaikka minulle on välillä ilmoitettu että ei noin voi puhua, ei noin voi kirjoittaa .. mutta vastaukseni on ollut aina : "Minä voin!"

Mikä tuo Sana siis on ?
Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja suuruudessaan : RAKKAUS!

Haluathan ottaa tuon Rakkauden Vastaan?


  "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

Siinä on Rakkaus :


7. Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
8. Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.
10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.
12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.
1.Joh.4:7-12.

MITÄ TARKOITETAAN SILLÄ, ETTÄ JUMALA ON RAKKAUS?
 https://www.gotquestions.org/Suomi/Jumala-on-rakkaus.html

  Tarkastellaan ensin Raamatun rakkaus-käsitettä. Sitä kautta opimme ymmärtämään Jumalan rakkauden sisällön. "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa” (1. Kor. 13:4-8). Tämä on Jumalan kuvaus rakkaudesta ja koska Jumala on rakkaus (1. Joh. 4:8), on hänkin sen kaltainen.

Rakkaus (Jumala) ei pakota itseään kenellekään. Jumalan luo tuleminen on vastaus hänen rakkauteensa. Rakkaus (Jumala) on ystävällinen kaikkia kohtaan. Rakkaus (Jeesus) kulki ympäriinsä tehden hyviä tekoja kaikille ilman puolueellisuutta. Rakkaus (Jeesus) ei himoinnut toisten omaa, vaan hän eli yksinkertaista elämää ilman valituksia. Rakkaus (Jeesus) ei kerskannut lihaksi tulemisestaan, vaikka hän olisi voinut kukistaa kaikki. Rakkaus (Jumala) ei vaadi kuuliaisuutta. Jumala ei vaatinut kuuliaisuutta pojaltaan, vaan Jeesus vapaaehtoisesti totteli taivaallisista Isäänsä. "... jotta maailma tietäisi, että minä rakastan Isää ja teen niin kuin Isä on minun käskenyt tehdä" (Joh. 14:31). Rakkaus (Jeesus) asetti aina muiden edun ensimmäiseksi.

Jumalan suurin rakkaudenosoitus on ilmoitettu meille Joh. 3:16: “ Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Room. 5:8 julistaa saman sanoman: “Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.” Näiden raamatunkohtien perusteella ymmärrämme, kuinka suuresti Jumala haluaa meitä luokseen kotiinsa taivaaseen. Hän mahdollisti sen maksamalla synnin rangaistuksen puolestamme. Jumala rakastaa meitä, koska hän haluaa sitä omasta vapaasta tahdostaan. Rakkaus on anteeksiantavainen. “Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9).

Niinpä, mitä tarkoittaa se, että Jumala on rakkaus? Rakkaus on yksi Jumalan ominaisuuksista. Rakkaus on Jumalan, hänen luonteensa, keskeinen ominaisuus. Jumalan rakkaus ei millään muotoa ole ristiriidassa hänen pyhyytensä, totuudellisuutensa, oikeudenmukaisuutensa tai edes hänen vihansa kanssa. Kaikki Jumalan ominaisuudet ovat sopusoinnussa keskenään. Kaikki Jumalan toiminta on rakkauden tuotosta ja oikeudenmukaista. Jumala on täydellinen esimerkki todellisesta rakkaudesta. Ihmeellisesti Jumala on antanut Poikansa pelastajakseen vastaanottaneille kyvyn rakastaa hänen tavallaan, Pyhän Hengen vaikutuksen kautta. (Joh. 1:12; 1. Joh. 3:1, 23-24).

Rakkaus on lahja Jumalan : https://www.youtube.com/watch?v=T9e3tdKYGow
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.