keskiviikko 1. syyskuuta 2021

HEDELMISTÄÄN PUU TUNNETAAN


 

 Rauhaa tahdon toivottaa, sinulle ..

Tänään, aamulla rukoillessani, näin kuin pitkän pensasaidan, joka oli täynnä joitakin kauniin punaisia hedelmiä tai marjoja ja niitä oli paljon.

Tämä nosti minulle sen, että mitä me kylvämme, sen kaltaista satoa saat ja nuo marjat tai hedelmät oli kauniita ja pensaita oli paljon, hedelmiä täynnä. Tätä olen tänään sulatellut ja jotenkin näen teidät siinä kuvassa, te, jotka seuraatte ja luette tekstejäni, teitä on siellä paljon, pitkin maailmaa. Kiitos siitä ensisijassa Herralle ja teille.

Löysin Raamattu kansalle lehdestä tekstin, jonka koin sydämessäni tähän sopivaksi ja halusin sen lainata tähän:

Hedelmistään puu tunnetaan
RAAMATTU KANSALLE -JÄSENLEHTI

Syksy on sadonkorjuun aikaa.
Kuten puutarha- ja peltoviljelyssäkin, eri lajikkeet kypsyvät eri aikoina, niin myös ihmiselämän kylvöksissä.
O
sa kylvöksistä valmistuu lyhyessä ajassa niitettäväksi, toiset kypsyvät hitaammin, mutta kaikista kuitenkin sato korjataan. Silloin paljastuu, millaiset kylvösiemenet ovat olleet. ”Joka kylvää lihaansa, niittää lihasta turmeluksen, mutta joka kylvää Henkeen, niittää Hengestä iankaikkisen elämän”, Gal. 6:8.”Kylväkää itsellenne vanhurskauden kylvö, niin saatte korjata laupeuden satoa...” Hoos. 10:12. 

 Siis vanhurskauden siemenistä kasvaa laupeuden sato! Ja laupeudesta sanotaan: ”Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa...” Sananl. 19:22.”Hyväsydäminen saa siunauksen, sillä hän antaa leivästään vähäosaiselle”, Sananl. 22:9.”Jumalaton hankkii pettävää voittoa, mutta joka vanhurskautta kylvää, saa pysyvän palkan”, Sananl. 11:18.”Joka vääryyttä kylvää, se turmiota niittää ja hänen vihansa vitsasta tulee loppu”, Sananl. 22:8. ”...sillä jos te elätte lihan mukaan, teidän on kuoltava, mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää”, Room. 8:13. ”Silsynnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme”, Room. 6:23. 

Joskus on syytä miettiä, millaista satoa elämänkylvömme tuottaa. Onko se Jumalan tahdon mukaista? Herättääkö se myönteistä kiinnostusta vielä uskosta osattomissa ihmisissä? ”Vanhurskaan hedelmä on elämän puu, ja viisas voittaa sieluja”, Sananl. 11:30.

**********

Amen.

Tässä meille ajateltavaa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.