maanantai 10. toukokuuta 2021

HE KOHOTTAVAT SIIPENSÄ KUIN KOTKAT

 
JUMALAN TAHDON MUKAISUUTTA JA LUOTTAMUSTA MEILLE ....

 
https://youtu.be/hfzOtbdrr10
Kotka lentää aurinkoon.

Täytyy laittaa tämä .. aamulla rukouksessa näin kuvan jossa Kotka lensi taivaalla, katse minuun ja näin kuinka sen pään ympärillä oli kirkas valokehä.
Päivällä kun tulimme kaupalta kotia, radiosta kuului kuin vahvistukseksi tuo kappale Englannin kielellä ja ymmärsin sen olevan Sanomaa Jumalalta.

https://www.koivuniemi.com/raamattu/?ti ... to=psa+105

Tänään psalmi 105 ..
Amen .. nyt Herra puhuu minulle vahvasti. Tuo psalmi oli vahvistusta viime ajan tapahtumiin ...
Tuo Kotka puhuu minulle Jumalan tahdosta ja Hänen luottamuksessa elämisestä.
Ettemme olisi kuin Israelin kansa joka kaanain maahan saavuttua, ei uskaltanut luottaa Jumalan tahtoon antaa tuo maa heille.
Vaikka Jumala oli vahvasti heille näyttänyt voimansa. He pelästyivät jättiläisiä tuossa maassa ja unohtivat Jumalan voiman joka heidät sinne olisi asettanut, niin kuin Hän pelasti heidät egyptistäkin.
Me aina rukoilemme sitä mikä on meidän omaa tahtoamme, vaikka Herralla on meille vielä parempaa.
Tätä Hän on opettanut minulle viime syksystä ja nyt alan ymmärtää ja olo on vapaa ja kirkastunut kuin tuolla Kotkalla. 
Olen ja olemme pitkään rukoilleet että pääsisin sairauteni vuoksi eläkkeelle ja vapautuisin vain Jumalan työhön. Olen ollut 2014 vuodesta asti kuntouttavassa työtoiminassa sairauteni vuoksi ja nykyään teen vain 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa, se on vain ylläpitävää.

Sitten sain profetian eräältä uskovalta siskolta äskettäin, että Jumala ei tahdo minua vielä laakereille lepäämään vaan minulla on vielä kohtaamisia tuolla vammaisten ja mielenterveys asiakkaiden kanssa. Olen heille tärkeä.
Kun sain tämän aloin miettiä ja sanoin Herralle että jos näin on niin tapahtukoon HÄNEN tahto, Hän kyllä minut sitten vapauttaa kun sen aika on.
No, viime keskiviikkona tapahtui jokin ihme!!!
Minulle oli tullut uusi pomo jota en ollut vielä tavannut. Hän tuli luokseni ja menimme toimistoon juttelemaan. Kerroin hänelle tarinani ja hän oli ihmeissään. Sanoi että ei näin voi olla. Hän ottaa asiaksi että minä vapaudun tästä.
En edes itse pyytänyt vaan hän halusi hoitaa minut vapaaksi.
Sain kertoa hiukan myös uskostani hänelle.
Ihmeissäni kuuntelin häntä. Hän oli ensimmäinen joka oikeasti välittää. Kotona sitten mietin että oliko tämä koetin kivi/ testi minulle Jumalalta.
Jättäydyin Hänen tahtoonsa vaikka tuo eläke oli se mitä itse tahdoin jo kauan.
Kun ilmoitin että tapahtukoon HÄNEN tahto, ei mennyt kuin hetkinen kun tuli eteeni tämä joka haluaa auttaa minut vapaaksi!!!
Ja tänään tuo Kotka kuva ja vielä tuo laulu..
 
Kiitos Jeesus Kristus, Rakas Jumalani!
Sinun tahdossa kuljen! Oliko tuo ymmärrettävää?..Tuo on minulle iso juttu. Asioita tapahtuu kun unohdamme sen mikä on tahtomme, vaikka se olisi kuinka tärkeää ja ilmoitamme että tapahtukoon se niin kuin Jumala tahtoo.
Olemme aika itsekkäitä omissa asioissa. Jumala, Sinä tunnet minut ja asiani, tapahtukoon edelleen Sinun tahtosi minun elämässäni. Johdata ja ohjaa elämääni niin kuin on tahtosi. Ota täysi hallinta VALTA.
Amen. 
 
Lasketaan irti niistä asioista joita olemme vuosia kantaneet mukana ja itse olemme yrittäneet niitä muokata oman tahdon mukaisiksi.
Mutta luovutetaan ne Jumalalle ja luotetaan siihen miten HÄN haluaa ne toteuttaa. Näin saamme vapauden kuin tuo Kotka.
Nyt odottelen että oliko tuo todella Jumalan testi minulle kun luovutin tuon eläke asian Hänelle. Että vapauttaa minut kun aika on.
Nyt mietin ... pitäisikö seuraavaksi maalata tuo Kotka näky? ... mietin sitä jo heti päivällä kun kuuntelin tuota laulua.
Voi olla vaikee.. mut Jeesuksen kanssa. 
 
https://youtu.be/Yc0AG2Mub5c

Tuo video minulle jaettiin vastaukseksi kokemaani. Harmikseni en tuosta ymmärtänyt paljonkaan mitään.
Mutta kotkasta siinäkin puhuttiin.
 
Jesaja 40. 31. mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy. 
 
 

Kotka

Kotka on komea lintu, jonka siipien väli voi olla 2,5 metriä. Lintu painaa n 6 kg, Se syö pikkueläimiä, kaloja ja raatoja. Sanotaan että se lentää linnuista korkeimmalle ja on voimakkain. Kotkan terävät kynnet ovat pelottavat. Eipä ihme , että sitä pidetään vielä nykyäänkin lintujen kuninkaana ja vallan ja voiman vertauskuvana. Raatoa syövänä tosin Raamattu ei kelpuuta sitä puhtaitten ja syötävien lintujen joukkoon, mutta symboliikassa ajatellaankin sen muita ominaisuuksia.

Pohjois-Amerikassa elävä valkopäämerikotka valittiin v. 1782 USA:n kansallislin-
nuksi . Tarina kertoo, että Benjamin Franklin vastusti valintaa, koska ehdokas oli varastelevainen ja omasi rähjäytyneen näköisen ulkomuodon. Kotkalla valtasymbo-
lina oli kuitenkin takanaan pitkä historia ja ehdokas tuli valittua.
Jo roomalaisilla oli kotkan kuva sotatunnuksissaan. Venäjän kaksipäinen kotka oli
Venäjän vallan aikana tuttu Suomessakin

Mielenkiintoista on, että J.E.Cirlotin mukaan Egyptin hieroglyfijärjestelmässä kirjain A esittää kotkaa, joka on puolustamassa elämän iloa, syntymistä ja päivää. Tunnetumman tulkinnan mukaan A esittää nautaa eli Apis-härkää sarvineen.

Väitetään että kotka on lintu jonka silmiä aurinko ei sokaise. Tämän tiedon ympärille on liitetty auringon palvontaa. Intiassa kotkaa pidetään jumalatar Indran lähettiläänä.
Kun jossain on kuvattu kotka haudan ylle se tarkoittaa että kotka olisi sielunkantaja.
Kotkasta on kerrottu samantapaista kuin feniks linnusta : kun kotka vanhenee ja sokeutuu, se etsii nuoruuden lähteen, kastautuu siinä kolme kertaa ja lentää sitten kohti aurinkoa kohti uudistuakseen ; opetukseen kuuluu että samoin on ihmisenkin uudistuttava ikuisen elämän lähteessä Kristuksessa ja kurotuttava Häntä kohti kun sielun silmät hämärtävät. Tähän psalminkirjoittajin ja Jesaja viittaavat :
...joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan. (Ps 103 : 5 )
...mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy. (Jes 40:31)

Kun kristillisessä symboliikassa kotka kantaa käärmettä kynsissään, se merkitsee, että Kristus voittaa pahan. Kun taas kotkan kynsissä on kala, se merkitsee että kristus nostaa uskovan pahan lähteestä.
Tunnetumpi vertauskuva on , että kotka tarkoittaa evankelista Johannesta. Hänen
evankeliuminsa alkaa ylhäältä taivaasta, Logoksen luota. Tavallaan evankelista katsoo "suoraan aurinkoon" eli Jumalaan, jonka vertauskuvana pidetään aurinkoa.
Saman evankelista Johanneksen arvellaan kirjoittaneen myös Ilmestyskirjan, jossa
monessa kohdassa on "ikkunoita" taivaan tapahtumiin.
Keskiajan lukupulpeteissa, joissa Raamattua pidettiin oli usein kotkan kuva edustamassa Sanaa eli Logosta. Tästä tuli vähitellen lukupulpetin nimeksi akvila,
latinankielen sanasta akvila, joka tarkoittaa kotkaa.
Raamatussa kotka on nopeuden, uudistumisen ja Jumalan voiman vertauskuva :
Minun päiväni rientävät juoksijata nopeammin, pakenevat onnea näkemättä,
ne kiitävät pois niinkuin ruokovenheet, niinkuin kotka, joka iskee saaliiseen. (Job 9:25-26 )
Älä näe vaivaa rikastuaksesi, lakkaa käyttämästä ymmärrystäsi siihen.
Kun silmäsi siihen lentävät, on rikkaus mennyttä; sillä se saa siivet kuin kotka, joka lentää taivaalle. (Snl 23 : 5)

Ilmestyskirjassa on kotka esiintyy lopunaikaisena varoittajana :
Silloin näin kotkan, joka lensi korkealla taivaan laella ja huusi kovalla äänellä: "Voi! Voi! Voi niitä, jotka asuvat maan päällä! Vielä tulevat torvet soimaan, vielä puhaltaa torveensa kolme enkeliä." (Ilm 8: 13 )
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Job.11:10
    Jos hän liitää paikalle ja vangitsee ja kutsuu oikeuden kokoon, niin kuka voi häntä estää?

    https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=Job+11:10&rnd=1620851725446

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.