lauantai 11. tammikuuta 2020

HÄN KUTSUI PAIKAN BEETELIKSIShalom!

Aamuyöstä näin unta, jossa maailman ylle oli laskeutunut kuin "kaikukuva", jostakin kaukaa, tuollaiseksi kuvaksi sen nyt nimeän kun en parempaankaan pysty. Taivaalla siis näkyi kuva Jeesuksesta ja se muuttui sitä elävämmäksi, mitä lähemmäs Hänen tulonsa tuli.
Minä odottaen seurasin kokoajan tuota kuvaa. Uni oli muutoin hyvin tavallista, mutta tuo kuvan seuraaminen ja odotus teki unesta poikkeavan.
Lopulta tuli hetki kun näin että kuva alkoi liikkua. Jeesuksen vyötäisillä oli kaksiteräinen miekka. Näin kuinka Hänen jalkansa ja vaatteen helmansa alkoi liikkua ja kohta Jeesus oikeasti oli luonamme. Minä riemuitsin ja huusin Jeesusta nimeltään. Olin iloa täynnä:
- " JEESUS! SINÄ VIHDOIN TULIT!!!"
Välillä heräsin, mutta kun nukahdin, uni kuitenkin jatkui samankaltaisena.

Aamulla kun sitten heräsin rukoushetkeeni, nukahdin siinä vielä pieneksi hetkeksi ja näin unta ihmeellisestä paikasta, jossa oli valtavan korkeita ja teräviä kallioita ja niiden ympärillä kuohusi vesi, se aivan myrskysi. Ihmiset kävivät siellä kuitenkin kastautumassa, sillä sitä pidettiin parantavana paikkana, ehkä siksi, että vesi nuoli noita kivisiä kallion seinämiä ja siitä kivet luovuttivat hyviä mineraaleja veteen. Näin ajateltiin.
Näin ihmisiä Jeesuksen aikaisissa vaatteissa kävelemässä tuolla vedessä ja joillain oli lapsiaan mukana.
Tuo veden myrskyäminen ja pelottavat kalliot saivat minun tuntemaan, etten taitaisi uskaltaa mennä tuonne veteen, vaikka kovin se kiehtoi.
Se oli omalla karuudellaan kuitenkin kaunis paikka ja se mikä sai minun tämän jakamaan, oli se että tuon paikan nimi oli Beetel, eli hyvin Raamatullinen paikka.

Jumalan siunausta teille.

ENSIMMÄINEN MOOSEKSEN KIRJA, GENESIS 28
1. Silloin Iisak kutsui Jaakobin ja siunasi hänet; hän käski häntä ja
sanoi hänelle: "Älä ota vaimoksesi ketään Kanaanin tyttäristä,
2. vaan nouse ja mene Mesopotamiaan, isoisäsi Betuelin kotiin, ja ota sieltä itsellesi vaimo enosi Laabanin tyttäristä.
3. Ja Jumala, Kaikkivaltias, siunatkoon sinua ja antakoon sinun tulla hedelmälliseksi ja lisääntyä, niin että sinusta tulee suuri kansojen joukko.
4. Ja hän suokoon sinulle Aabrahamin siunauksen, sinulle ynnä sinun jälkeläisillesi, että saisit omaksesi maan, jossa sinä muukalaisena asut ja jonka Jumala on antanut Aabrahamille."
5. Niin Iisak lähetti Jaakobin matkalle, ja hän lähti Mesopotamiaan Laabanin luo, joka oli aramilaisen Betuelin poika ja Rebekan, Jaakobin ja Eesaun äidin, veli.
6. Kun Eesau näki, että Iisak oli siunannut Jaakobin ja lähettänyt hänet Mesopotamiaan ottamaan sieltä itselleen vaimoa - sillä hän oli siunannut hänet, käskenyt häntä ja sanonut: "Älä ota vaimoa Kanaanin tyttäristä" -
7. ja että Jaakob oli totellut isäänsä ja äitiänsä ja lähtenyt Mesopotamiaan,
8. silloin hän huomasi, että Kanaanin tyttäret olivat hänen isälleen Iisakille vastenmieliset;
9. ja niin Eesau meni Ismaelin luo ja otti Mahalatin, Aabrahamin pojan Ismaelin tyttären, Nebajotin sisaren, vaimokseen entisten lisäksi.
10. Niin Jaakob lähti Beersebasta mennäksensä Harraniin.
11. Ja hän osui erääseen paikkaan, johon yöpyi, sillä aurinko oli laskenut; ja hän otti sen paikan kivistä yhden, pani sen päänsä alaiseksi ja asettui nukkumaan siihen paikkaan.
12. Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas.
13. Ja katso, Herra seisoi hänen edessään ja sanoi: "Minä olen Herra, sinun Isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi.
14. Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
15. Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut."
16. Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt".
17. Ja pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: "Kuinka peljättävä onkaan tämä paikka! Tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti."
18. Ja Jaakob nousi varhain aamulla, otti kiven, jonka hän oli pannut päänsä alaiseksi, ja nosti sen pystyyn patsaaksi ja vuodatti öljyä sen päälle.
19. Ja hän kutsui paikan Beeteliksi; mutta ennen oli kaupungin nimenä Luus.

20. Ja Jaakob teki lupauksen, sanoen: "Jos Jumala on minun kanssani ja varjelee minut sillä tiellä, jota nyt kuljen, ja antaa minulle leipää syödäkseni ja vaatteita pukeutuakseni,
21. niin että saan palata rauhassa isäni kotiin, niin on Herra oleva minun Jumalani;
22. ja tämä kivi, jonka olen patsaaksi pystyttänyt, on oleva Jumalan huone, ja kaikesta, mitä minulle suot, minä totisesti annan sinulle kymmenykset".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti