sunnuntai 15. syyskuuta 2019

RISTIN LUONA
Rauhaa ...

Tänään, aamuisessa Rukoushetkessä, Herrani kanssa, sain kuvan vanhasta puurististä.
Se seisoi köyhässä maassa, jossa ei kasvanut kukan kukkaa.
Ristin puu oli vanhaa, siinä ei ollut maalia ja oliko koskaan ollutkaan?
Siinä ei ollut nimeä, ei mitään tekstiä ja oliko ollutkaan?
Se oli täysin unohdettu, mutta vahvasti se seisoi siinä maassa.
Mietin, Jeesus, miksi tätä näytät? Mitä haluat tällä kertoa?
Jos kuva olisi ollut vain rististä, sanoma olisi ollut selkeämpää, mutta nyt näytettiin myös maata, köyhää ja kuivaa maata, jossa se seisoi.
Mietin, kuinka paljon onkaan ihmisiä haudattu puisen ristin alle, vaikkei heillä olisi eläessään uskoa ollutkaan. Ei voinut tietää oliko siinä lepäämässä, uskossa oleva Jumalan lapsi? Sitä risti ei tuossa kohtaa taannut.
Näin sen karun maan, ei kukkia, ei maalattua ristiä nimellä ja teksteillä, se kertoi minulle unohduksesta. Tämä ihminen nukkui pois yksin, unohdettuna. Jos uskoa ei hänellä ollut, on hän unohdettu myös siellä tuonelassa.

MUTTA!!! ... sitten nousi ajatus ihmisestä, jonka maailma oli hyljännyt, mutta uskonsa kautta hänellä olisi nyt, pois nukuttuaan, suuri taivaallinen ilo, sillä Isä ei hylkää lastaan. Nyt hän olisi Taivaan kodissa, hän ei olisi enää koskaan yksin, käytyään loppuun asti maailman raskaan tien.

244 Ristin luona kiusatulla

1. Ristin luona kiusatulla, / langenneella vaivatulla / paras paikka on, paras paikka on. / Siksi älä koskaan lähde, / älä minkään synnin tähden / ristin luota pois, ristin luota pois. / Ristin luona ainoastaan synnin turmelusta vastaan voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla paras paikka on.
2. Ristin luona pohja kestää, / armo putoomasta estää / kauhun kuiluihin, kauhun kuiluihin. / Ristin luona lepo koittaa, / toivo epätoivon voittaa, / sydän puhdistuu, sydän puhdistuu. / Ristin luona ainoastaan / synnin turmelusta vastaan / voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla / paras paikka on.

https://www.youtube.com/watch?v=jLP-YnRJvBc 


Jumala, Isämme.
Sinä annoit ainoan Poikasi syntyä maailmaan syntiemme sovittajaksi.
Hän levitti kätensä ristinpuulle ja antoi vapaaehtoisesti henkensä koko maailman elämän puolesta.
Auta meitä turvautumaan häneen, joka uhrasi itsensä meidän puolestamme.

Amen.

 18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
1.Kor.1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.