perjantai 26. lokakuuta 2018

"TOTISESTI TÄMÄ OLI JUMALAN POIKA"


Watsupp keskustelua eilen, 25.10.2018:

Minä: Tänään herättyäni olin rukous hetkessäni ja näin kultaisen sauvan jonka päässä oli pyöreä ja kirkas kivi...
Herättääkö ajatuksia?
Tiedän, että tuollaisen sauvan/valtikan symbolisuus on valta. Vallan merkki. Valtikka on sauva, joka kruunun tavoin symboloi valtaa.
Siunausta tähän päivään meille kaikille.

Jarmo: Joo, mahtava symbooli... siis hioutunut pyöreä kivi... se on valmis morsian. Sitten tuo kultainen sauva. Sauvahan on paimenen ja tuo kuvastaa aika hyvinä kokonaisuutena morsiamen valmistumista. Meillähän alkaa tuhatvuotiskaudella suuri työ, olemalla kristuksen pappeja ja tuomareita. Mutta jo ennen sitä. Otan vertauskuvaa Matteus 27 sieltä jostain jakeissa 48-50 paikkeilla jossa sanotaan että monien haudat aukenivat ja he ilmestyivät monille. Noh, miksipäs ei sitten tässä ylösnousemuksessa tapahdu sama asia ja pääsemme ylösoton jälkeen maan päälle ilmestymään monille. Tämä on mun näkemys. 46 Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit? 47 Sen kuullessaan sanoivat muutamat niistä, jotka siinä seisoivat: "Hän huutaa Eliasta". 48 Ja kohta muuan heistä juoksi ja otti sienen, täytti sen hapanviinillä, pani sen ruovon päähän ja antoi hänelle juoda. 49 Mutta muut sanoivat: "Annas, katsokaamme, tuleeko Elias häntä pelastamaan". 50 Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, 52 ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös. 53 Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle. 54 Mutta kun sadanpäämies ja ne, jotka hänen kanssaan vartioitsivat Jeesusta, näkivät maanjäristyksen ja mitä muuta tapahtui, peljästyivät he suuresti ja sanoivat: "Totisesti tämä oli Jumalan Poika". 
Matt.27.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti