maanantai 12. lokakuuta 2020

SILLÄ VEDET PUHKEAA ERÄMAAHAN JA AROMAAHAN PUROT

Rauhaa Herrassa, Jeesuksessa Kristuksessa.

Olkoon Hän tänäänkin täällä kanssamme.
Aamulla rukouksessa ollessa näin kaksi kuvaa, jotka Herra minulle äsken avasi.
Kiitos Jeesus!
Näin ihmisen huulet. Kohta niitä kohti tuli lusikka, joka antoi ravitsevaa ruokaa, ei enää vastasyntyneen maitoa. Kohta näin toisen kuvan, jossa oli hyvin mustaa ja kosteaa maata, multaa. Ja tuli myös kädet jotka tulivat sitä muovaamaan, ne väänsivät maata kuin pulla taikinaa vaivaten.
Ihmettelin tuota kuvaa pitkään, kunnes Herra tuli ja avasi sen minulle. Se ei ollut kuivaa eikä köyhää maata, vaan hyvin mustaa ja ravitsevaa kuin Jumalan sana. Eikä se ollut kuivaa kuin erämaan multa tai hiekka, vaan siitä näkyi kuinka se oli märkää, se tihkui kosteuttaan kun kädet sitä muovasi.

Näin meidänkin, kun ravtsemme itsemme tuolla ravinteikkaalla Jumalan sanalla ja pian käy maa kosteaksi, jossa on hyvä kasvaa. Se luo uutta. Kuin herätyksen aaltona se luo uutta.

JESAJA 35
1. Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja.
2. Se kauniisti kukoistaa ja iloitsee ilolla ja riemulla. Sille annetaan Libanonin kunnia, Karmelin ja Saaronin ihanuus. He saavat nähdä Herran kunnian, meidän Jumalamme ihanuuden.
3. Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet.
4. Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät."
5. Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat.
6. Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot.
7. Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla.
8. Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan.
9. Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat.
10. Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.

Jesaja:
55:1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.
55:2 Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti