torstai 21. helmikuuta 2019

RAKENNETAAN TIETÄ JUMALAN SANAN VARAAN

Kuva


Tänään nukuin hieman pitempään, eilisestä työpäivästä väsyneenä ja pään särkyä illalla poteneena.
Kun mies lähti aamulla töihin, nukahdin vielä.
Ennen heräämistä, näin unta jossa ajoin autoa. Minulla oli lapsia kyydissä ja muistan, että huomioin siinä unessakin yhtäkkiä, etteihän minulla ole ajokorttia. Jatkoin silti matkaa. Tiellä aivan virtasi vesi, jopa niin paljon, että paikka paikoin tuo virtaus olisi voinut lähteä viemään autoa.
Tien reunoilla oli erilaisia työkaluja ja työkoneita, tekivät tie työtä. Yritin niitä väistellä ja väistäessä monesti tuli vielä autoja vastaan.
Mutta jatkoin, vaikka välillä tuntui, että mitenkähän tässä käy?
Tie lähti alamäkeen ja alhaalla vesi lisääntyi niin, että en enää tiennyt, missä tie menee, mutta eräs tietyö mies minulle näytti kädellä suuntaa, että pysyin reitillä.
Kun tie olisi taas lähtenyt nousuun, näin kuinka sieltä tuli valtavia maa massoja, suuria maalauttoja, jotkut pienen saaren kokoisia ja minun oli pakko tehdä päätös palata takaisin, sillä nuo maa massat olisivat vieneet tuhoon ...
Siihen uneni loppui ja herättyäni jäin tuota miettimään, kertoiko tuo vertauskuvallisesti jotain? Ehkä uskon tien kulustani täällä ..? Tai sitten se oli vain yksi uni, unien joukossa ...

" Vielä yksi asia, mitä on Jumalan sanan varaan rakentaminen: Sanoin, että Raamatussa on vaikeita kohtia - sellaisia, jotka loukkaavat meitä ja muita. Jokaisella kristityllä, ja varsinkin meillä sananjulistajilla, on se kiusaus, että vaikenemme näistä kiusallisista kohdista. Ja ajattelemme, että näin teemme hyvän teon - tai ainakin toimimme viisaasti: raivaamme näin tietä evankeliumille ihmisten sydämiin, kun evankeliumin vastaanottamisen esteenä eivät ole ne Raamatun asiat, jotka loukkaavat ihmisiä. Me kavennamme Raamattua. Tämä ei ole kalliolle rakentamista. Tämä on sitä, että otamme kestävästä perustasta jotakin pois. Ja jos niin tapahtuu, perusta heikkenee, ja voi sortua pian kokonaan. On julistettava kokonaista Jumalan sanaa - niitäkin Jumalan sanan hankalia kohtia. Niin rakennetaan kalliolle.
https://www.sley.fi/luennot/ESITYS/KallioJR.htm

Tee näin. Rakenna Jumalan sanan varaan, vaikka näyttäisi, ettei kukaan muu niin tee. Ja tulet huomaamaan - ehkä jo tässä maailmassa ja viimeistään kerran tuomiolla Jumalan edessä - että se kannatti. Kun kaikki muu sortuu, sinun rakennuksesi ei sorru, kun se on kalliolla."

 43. Sillä ei ole hyvää puuta, joka tekee huonon hedelmän, eikä taas huonoa puuta, joka tekee hyvän hedelmän;
44. sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään. Eihän viikunoita koota orjantappuroista, eikä viinirypäleitä korjata orjanruusupensaasta.
45. Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
46. Miksi te huudatte minulle: 'Herra, Herra!' ettekä tee, mitä minä sanon?
47. Jokainen, joka tulee minun tyköni ja kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan - minä osoitan teille, kenen kaltainen hän on.
48. Hän on miehen kaltainen, joka huonetta rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle; kun sitten tulva tuli, syöksähti virta sitä huonetta vastaan, mutta ei voinut sitä horjuttaa, sillä se oli hyvästi rakennettu.
49. Mutta joka kuulee eikä tee, se on miehen kaltainen, joka perustusta panematta rakensi huoneensa maan pinnalle; ja virta syöksähti sitä vastaan, ja heti se sortui, ja sen huoneen kukistuminen oli suuri."
Luuk.6.


Että tällaista tänään.
Siunausta päiväänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti