sunnuntai 17. helmikuuta 2019

KUULETKO, KUN JUMALA PUHUU?
Shalom!
Kun tänään heräsin ja olin Herran läsnäolossa, näin hyvin pienen kuvan, jossa näytettiin, kuinka musta rengas ilmestyi korvalle ja siitä putosi alas ja tämä toistui monta kertaa. Sanoin Herralle että onko tämä Hänestä? Vahvistakoon tämän jos on, sillä nyt en ymmärrä mitään?
Ja kohta, sain nähdä vielä toisen kuvan, jossa oli vanha puu risti ja minulle näytettiin sen yläpuuta, jossa oli aikanaan tuo INRI kyltti.
Tuon puun päällystä/ etusivu, avautui kuin postilaatikon kansi, se sulketui ja avautui edestakaisin, aivan kuin tuo korva kuva, jossa tuo rengas lensi korvalle ja alas ...
Koin ja ymmärsin että Herra todellakin puhui tässä viestinästä ja kommunikoinnista Hänen kanssaan. Hän toivoo että olemme Hänen kanssaan jatkuvasti läsnäolossa ja rukouksessa ja viemme kaikki asiamme Hänen eteensä.Löysin kuviin ja asiaan sopivaa tekstiä : http://www.kotisatama.net/fi/raamattuja ... 1999-11-20
Miten Jumalan puhuu

Miten Jumala sitten puhuu meille? Kyllähän sinä sen tiedät - hän puhuu monin tavoin. Et voi nimetä vain tiettyjä tapoja, miten Herra ilmaisee tahtonsa. Herra on luova ja kaikkivaltias Jumala, joka ilmoittaa itsensä aivan niin kuin hän tahtoo. Joka tapauksessa hän ilmoittaa itsensä niin, että henkilö, kenelle hän puhuu, ymmärtää ajallaan mistä on kyse. Jumala puhuu Raamatun lehdillä, äänenä sydämessä, ystävän tai enkelin sanoin, profetian tai vaikkapa tiedonsanojen kautta... Meidän Herramme puhuu kuuluvalla äänellä kuten Samuelille, mutta myös luonnon hiljaisuudessa Elian tavoin. Puhuu Herra sinulle sitten ihmeellisellä tai arkisella tavalla, on hänen puheensa Jumalan puhetta - aina arvokasta ja varmaa. Ilmaisutapa ei vähennä viestin arvoa.

Ei tule myöskään unohtaa, että Jumala tekee paljon enemmän kuin puhuu. Monesti hän nimittäin vastaa järjestelemällä asioita sen sijaan, että meidän ihmisten tavoin tyytyisi vain puhumaan. Näinhän tuossa Simeoninkin tapauksessa pohjimmiltaan kävi. Vaikka Herra ilmoitti Simeonille aikeistaan etukäteen, todellinen vastaus oli itse Messiaan syntymä ja tämän tuominen temppeliin. Jumalan puhe [ilmoitus] monesti palveleekin meidän hengellistä kasvuamme: ennalta kuultu sanoma herättää toivon, odotus ja sen täyttyminen kasvattavat luottamukseen.

Jos kerran Jumala puhuu meille selkeästi, niin miksi sitten usein tuntuu siltä, ettei hän edes kuule huutoamme? -Voisiko olla, että myös tavassamme kysyä olisi parantamisen varaa? Kovin usein kysymme Jumalalta kysymyksiä, johon kelpuutamme vain yhden ja ainoan itsellemme mieleisen vastauksen.

Saatamme esimerkiksi kysyä: "Herra, olisiko aika muuttaa? Järjestä meille uusi asunto, niin me kuuliaisesti heti muutamme."

Jos asunto järjestyy, ymmärrämme kyllä vastauksen. Mutta ymmärrämmekö oikein, jos Jumala vastaa kielteisesti, esimerkiksi yksinkertaisesti olemalla järjestemättä asuntoa? Ymmärrämmekö hiljaisuuden vastaukseksi, vai alkaako silloin ruikutus alusta? Onko sittenkään kysymys enää Jumalan tahdon kysymisestä, vaan siitä, että haluaisimme Jumalan varmistavan oman näkemyksemme tai mahdollisesti tekevän oman mielemme mukaan.

Kielteinen vastaus on sekin vastaus

Kun Jumala puhuu sinulle, sinun tulee varautua myös kielteiseen vastaukseen. Jos Jumala vastaa kielteisesti, olet silloinkin saanut vastauksen. Et välttämättä juuri nyt näe vastauksen syvää viisautta, mutta ymmärrät sen myöhemmin, kun näet hitusen siitä, mitä Jumala tietää jo nyt.

Muistathan Paavalin matkakertomuksen Apostolien teoissa, kun Pyhä Henki esti Paavalia julistamasta sanaa Aasian maakunnassa (Ap. t. 16:6). Sillä hetkellä Jumalan toiminta vaikutti Paavalista varmasti sangen merkilliseltä, mutta myöhemmin hän ymmärsi vastauksen nähdessään selvemmin Jumalan suunnitelman.

Hiljaisuus...

Mutta mitä tehdä, kun mitään ei tapahdu. Onko hiljaisuuskin vastaus? -Kyllä se on. Hiljaisuus voi tarkoittaa, ettei vielä ole aika, tai että Jumala haluaa meidän ottavan ensin askeleen, ja hän puuttuu asiaan vasta sitten, jos tulee tarvetta. Askel askeleeltahan jokainen meistä on oppinut kävelemään. Mehän tätä elämää elämme! Hiljaisuus ei siis ole ehdoton 'ei', vaan korkeintaan 'odota'. Jos hiljaisuutta ei olisi, kasvaisiko luottamuksemme Jumalaan milloinkaan? Voihan olla, että myös tekstimme Simeonin mielestä oli lupauksen täyttymisen aika tullut jo monet kerrat, mutta Jumalan hiljaisuus vain piinasi häntä. Mutta Kaikkitietävä Jumala toimi juuri silloin, kun oli hänen aikansa - hänen oikea aikansa.

Ongelma ei useinkaan ole se, etteikö Jumala puhuisi sinulle omaa selkeää kieltään, vaan se, ettet ymmärrä hänen vastaustaan joko omien odotusten tai hätäilyn tähden. Tahdonkin tämän pohdinnan avaavan korvasi kuulemaan erilaisia Jumalan vastauksia. Ethän pelkää Herran vastausta, sillä hän rakastaa sinua ja tahtoo kaiken tapahtuvan yksin sinun parhaaksesi. Ole avoin kuulemaan; rukous on sinun ja Jumalan välistä keskustelua. Keskustelussa on aivan yhtä tärkeää kuulla mitä toinen sanoo kuin tulla itse kuulluksi.

                                                                         ******
    Raamatullisen ilmestysmaailman kohtaaminen on turvallista. Yleisin Jumalan puheen muoto on yöllisessä unessa tapahtuva kommunikaatio Jumalan sydämeltä ihmisen 
JUMALA TAHTOO PUHUA IHMISILLE UNIEN JA NÄKYJEN KAUTTA. OPITTUAMME TULKITSEMAAN ILMESTYKSIÄ ON JUMALA SAAVUTTANUT TARKOITUKSENSA NÄKYMAAILMAN AVAAMISESSA. TÄSTÄ ON KYSYMYS  JUMALAN PUHEEN YMMÄRTÄMISESTÄ.
Raamatullisen ilmestysmaailman kohtaaminen on turvallista. Yleisin Jumalan puheen muoto on yöllisessä unessa tapahtuva kommunikaatio Jumalan sydämeltä ihmisen henkeen. Sitä kokivat monet Raamatun henkilöt Jeesuksen isäpuolta myöten.
Joosef sai ainakin neljässä ratkaisevassa tilanteessa unissa ohjeita Jeesuksen syntymiseen liittyvissä asioissa. Raamatussa on puolisensataa viittausta siihen, että Jumala puhuu ihmisille unissa ja näyissä.
MITEN TIETÄÄ ONKO UNI TAI NÄKY JUMALASTA? VALHEELLISTEN JA LIHALLISTEN VIESTIEN EROTTAMINEN? MITEN UNIA TULKITAAN? MITA TEHDÄ JOS UNI SISÄLTÄÄ VAROITUKSIA? MITA UNET KERTOVAT MINULLE TARPEISTANI?
Me laiminlyömme tässä kiireisessä maailmassa usein pysähtymisen ja seurustelun pyhän Jumalan kanssa. Niinpä Hän puhuu meille yön hiljaisuudessa. Jumala puhuu kansalleen, ja meidän täytyy oppia tulkitsemaan se, mitä Hän sanoo.

– Chuck D. Pierce

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.