tiistai 12. helmikuuta 2019

"ÄLÄ PELKÄÄ, TEEN SINUSTA IHMISTEN KALASTAJAN"


Kuva


Shalom!
Tänään, herättyäni näin kuvan. Se oli mustavalkoinen piirroskuva, jossa mies frakkipuvussaan kalasti virvelillä pöydän yli.
Mietin että oliko hän rikas vai hovimestari?


18. Ja eräs hallitusmies kysyi häneltä sanoen: "Hyvä opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
19. Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä, paitsi Jumala yksin.
20. Käskyt sinä tiedät: 'Älä tee huorin', 'Älä tapa', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi'."
21. Mutta hän sanoi: "Tätä kaikkea minä olen noudattanut nuoruudestani asti".
22. Kun Jeesus sen kuuli, sanoi hän hänelle: "Yksi sinulta vielä puuttuu: myy kaikki, mitä sinulla on, ja jakele köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua".
23. Mutta tämän kuullessaan hän tuli kovin murheelliseksi, sillä hän oli sangen rikas.
24. Kun Jeesus näki hänen olevan murheissaan, sanoi hän: "Kuinka vaikea onkaan niiden, joilla on tavaraa, päästä Jumalan valtakuntaan!
25. Helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."
26. Niin ne, jotka sen kuulivat, sanoivat: "Kuka sitten voi pelastua?"
27. Mutta hän sanoi: "Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista".
28. Silloin Pietari sanoi: "Katso, me olemme luopuneet siitä, mitä meillä oli, ja seuranneet sinua".
29. Niin hän sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka Jumalan valtakunnan tähden on luopunut talosta tai vaimosta tai veljistä tai vanhemmista tai lapsista,
30. ja joka ei saisi monin verroin takaisin tässä ajassa, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää".
Luuk.18

Ajattelin että en tätä kuvaa lähde miettimään, mutta kuitenkin se alkoi tekemään työtään itsenään.
Yritin jopa kuvahausta löytää tuon kaltaista kuvaa, mutta en sitä löytänyt, joten siltä osin luovutin.
Mielessäni kuitenkin kuuluu koko ajan Jeesuksen sanat:
- " Minä teen teistä ihmisten kalastajia."
 Nousi juuri tuosta tämän aamuisesta kuvasta tämä ajatus:
- " Jumala on valmistanut eteemme pöydän, jonka äärestä meidän on hyvä kalastaa, yli pöydän, vihollisen puolelle.."

5. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen.
Psalmi 23.
Amen.

 Rikas ja köyhä : https://www.youtube.com/watch?v=YiK6UUa549s

17. Ja Jeesus sanoi heille: "Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia".
18. Kohta he jättivät verkot ja seurasivat häntä.
19. Ja käytyään siitä vähän eteenpäin hän näki Jaakobin, Sebedeuksen pojan, ja Johanneksen, hänen veljensä, heidätkin venheessä, laittamassa verkkojaan kuntoon.
20. Ja kohta hän kutsui heidät; ja he jättivät isänsä, Sebedeuksen, palkkalaisineen venheeseen ja lähtivät seuraamaan häntä.
21. Ja he saapuivat Kapernaumiin; ja hän meni kohta sapattina synagoogaan ja opetti.
22. Ja he olivat hämmästyksissään hänen opetuksestansa, sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin kirjanoppineet.
Mark.1

mietin ...
KUKA VOI TULLA IHMISTEN KALASTAJAKSI?

Kaikki, jotka ovat ottaneet vastaan Jeesuksen ja Jumalan Sanan, ovat ottaneet vastaan Vapahtajan kutsun tulla ihmisten kalastajiksi.
Pietari oli valmis kulkemaan Jeesuksen kanssa. Jeesus toimii samallatavalla sinun ja minun kohdalla tänään. Jeesus tietää tarkalleen, minkälaiseen palvelutehtävään hän sinut on valinnut.  Jeesus tulee osoittamaan sinulle tarkoitetun tehtävän. Päätös ei olisi helppo, mutta niin kuin Pietarikin, silloin tiedät sydämessäsi, mikä on oikein.

Pietari luopui mukavasta kalastajan työstä, mutta hän tiesi, että valinta oli oikea. Hän sai Jeesukselta elämänsisältöä paljon enemmän kuin mitä maailma hänelle oli tarjonnut. Ehkäpä sinäkin joudut tekemään hankalia valintoja mukavuutesi ja kutsumuksen välillä, mutta muista, mitä kaikkea Jeesus on sinulle antanut ja ettei ole mitään, mitä hän ei kykene sinulle antamaan. Valittu tie ei ole helppo eikä tasainen, mutta loppuviimeksi se on turvallinen ja antoisa, koska sen on valmistanut itse Taivaan Herra mittatilaustyönä.

Kun huomaat että Jeesus tulee sinun elämääsi, tehden jotain, mikä puhuttelee sinua. Tällöin ensimmäinen kysymys on:
-" .. tekikö hän minuun vaikutuksen?"

Toinen kysymys ei oikeastaan ole enää kysymys, vaan se on kehotus, johon vain sinä tiedät vastauksen:
-  "Seuraa minua."


"Jeesus lähti synagogasta ja meni Simonin kotiin. Simonin anoppi oli kovassa kuumeessa, ja Jeesusta pyydettiin auttamaan häntä. Jeesus kumartui hänen ylleen ja käski kuumetta, ja se lähti hänestä. Heti paikalla nainen nousi jalkeille ja alkoi palvella vieraitaan.
- - -
Lopetettuaan puheensa Jeesus sanoi Simonille: 'Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne." Tähän Simon vastasi: "Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket.'

Näin he tekivät ja saivat saarretuksi niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät. He viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan apuun. Nämä tulivat, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota. Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: 'Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies.' Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita.

Mutta Jeesus sanoi hänelle: 'Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja.' He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta."
Luuk. 4:38-39, Luuk. 5:4-11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.