torstai 22. marraskuuta 2018

JOKA USKOO MINUUN, SAA ELÄÄ, VAIKKA KUOLEEKIN ...


Shalom!
Vastaani tuli tämä kysymys:

"
Mitä mieltä täällä ollaan tällaisista kokemuksista: ollaan oltu fyysisesti kuolleina. Rajan takana on kohdattu Jeesus, joka antaa luvan palata takaisin, kun on pieniä lapsia tai muusta syystä.

Saako ihminen mielestänne valita itse kuolinaikansa? Mitä jos tekee lapsilleen karhunpalveluksen, kun ei sano, että jään tänne, ja kiitos Jeesus, että sinä pidät huolen lapsistani?

Eikö Jumalaa pidä rakastaa yli kaiken, ja pitää voittona päästä perille? Eikö ole epäuskoa, että haluaa tänne takaisin?

Vai onko noissa tarinoissa ollenkaan todellisuuspohjaa?"


En kommentoi tähän sen enempää. Mutta koen myös että osa voisi olla aitoja ja osa varmasti vedätystä.
Haluan kuitenkin kertoa eräästä ystävästäni, joka on uskova sisko. Hän on saanut kokea tuon. Tiedän näin että se ei ole valhe.
Hän kertoi ex- miehestään, joka sai kauhean raivarin ja kuristi häntä niin kauan että häneltä meni taju. Ja hän koki siinä hetkessä että oli jossain taivaan tapaisessa paikassa. Hänen edes mennyt isoisä tuli sanomaan hänelle:
- ".. sinun aikasi ei ole vielä ... ole vahva!"
Hän uskoo täysin kokemaansa ja on myös arka kertomaan siitä, sillä tietää että häntä pidettäisiin hulluna ... jotta tällainen tapaus.
Näissä on jotain mitä emme tiedä, eikä meidän ole tarpeen ymmärtämällään.
Jeesuskin sanoi että henkimaailma on olemassa, mutta meidän ei tule siitä tietää...


Samoin tapahtuu kuolleiden ylösnousemuksessa. Se, mikä kylvetään katoavana, nousee katoamattomana. Mikä kylvetään vähäpätöisenä,
nousee kirkkaana. Mikä kylvetään heikkona, nousee täynnä voimaa.
Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on
olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen. Onkin kirjoitettu:
"Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä olento." Mutta
viimeisestä Aadamista tuli eläväksi tekevä henki. Ensimmäisenä ei siis
ole hengellinen vaan ajallinen; vasta sen jälkeen tulee hengellinen.
Ensimmäinen ihminen on maallinen, maasta lähtöisin, toinen ihminen
on taivaasta. Millainen tuo maallinen ihminen oli, sellaisia ovat kaikki
maalliset ihmiset, ja millainen tuo taivaallinen ihminen on, sellaisia
tulevat olemaan taivaalliset ihmiset. Ja niin kuin me nyt olemme
maallisen ihmisen kaltaisia, niin me tulemme kerran taivaallisen
ihmisen kaltaisiksi. (1. Kor. 15:42-49)

36 Sillä he eivät enää voi kuolla, kun ovat enkelien kaltaisia; ja he ovat Jumalan lapsia, koska ovat ylösnousemuksen lapsia. 37 Mutta että kuolleet nousevat ylös, sen Mooseskin on osoittanut kertomuksessa orjantappurapensaasta, kun hän sanoo Herraa Aabrahamin Jumalaksi ja Iisakin Jumalaksi ja Jaakobin Jumalaksi. 38 Mutta hän ei ole kuolleitten Jumala, vaan elävien; sillä kaikki hänelle elävät." 39 Niin muutamat kirjanoppineista vastasivat ja sanoivat: "Opettaja, oikein sinä sanoit". 40 Ja he eivät enää rohjenneet kysyä häneltä mitään.Luuk.20.

RIKAS MIES JA LASARUS : http://www.kotisatama.net/fi/raamattuja ... 2004-10-18


"Oli rikas mies. Hänen vaatteensa olivat purppuraa ja hienointa pellavaa, ja päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa. Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita. Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan.

"Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.'

Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.'

Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.'

'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.'

Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"
Luuk. 16:19-31 [kr92] [kr38]

Kuka on kuollut ja kuka elää? : https://www.sley.fi/luennot/Raamattu/UT/Joh_ev/11EK.htm
Hyvä esimerkki saadaan tässäkin lainaamalla näitä jakeita, joita niin usein lainataan ihmisen kuolemattomuuden vahvistamiseksi: 25 Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, [Joh. 11:25,26: Joh. 1:4 ]26 eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?" Mitä näissä jakeissa sanotaan. Onko ihminen kuolematon, kun Jeesus sanoo: ”saa elää, vaikka kuoleekin” tai "eikä yksikään, joka uskoo minuun, ikinä kuole".
... eli uskon, kuin Martta, että kun ihminen astuu kuoleman kynnykselle, joksi sitä nimitämme täällä maailmassa, on hänen mahdollista palata takaisin, kuin Lasaruksen. Jeesus on kuoleman voittanut ja voi tuon ihmeen tehdä tänäänkin ... ei Hänen voimansa heikentynyt ylösnousemuksessa, päin vastoin, Hän on hyvin ELÄVÄ JA VOIMAKAS!!! Ja älkäämme uskoko itsestämme liikoja, sillä ei se mitä meille tapahtuu, tapahdu meistä itsestämme, vaan siitä, miten Jumala asian hyväksemme näkee.
- " ... uskotko sen?"


Kuva

 Eilen sain ystäväni kanssa kohdata miehen joka oli hyvin sairas. Olimme srk:n kirpputorilla ja meitä oli siinä koolla useampi uskova nainen. Ystäväni tunsi tuon miehen, kun hän astui vaimonsa kanssa ovesta sisään ja alkoivat puhumaan keskenään.
Mies kertoi olevansa hyvin sairas, sydän täysin "sökö" ja syöpäkin oli iskenyt. Kuulin sivusta heidän keskustelun ja huolestuneena aloin katseilla etsiä toisia siskoja; tulisiko meidän rukoilla?
Eräs siskoista sai saman ajatuksen ja toi sen esiin ääneen.
Kysyimme mieheltä, haluaako että rukoilemme hänen puolestaan. Ja hän halusi.
Kysyin uskooko hän Jeesukseen ja hän hiljaa nyökkäsi. Kysyin haluaako hän synnit anteeksi ja hän halusi. Me julistimme hänelle Jeesuksen Kristuksen nimessä hänen syntinsä anteeksi ja julistimme hänelle myös Kristuksessa täyttä terveyttä.
Kuulin miehen äänessä, kuinka se murtui ja näin kyynelen vierähtävän hänen poskelleen. Lopuksi kehoitin, että nyt jatkossa vain kiitämme Jeesusta siitä, että rukouksemme kuullaan.
Kerroin miehelle, että aina näin keskiviikkona kun lähden liikkeelle ja työhöni, pyydän Jeesukselta, että Hän jotenkin yllättää minut päivän aikana ja aina olen jonkun yllätyksen Herraltani saannut ja niin eilenkin. Kerroin miehelle, että hän oli eilisen päivän yllätykseni, jonka Herra toi eteemme ja se oli tarkoitus ja Herran suunnitelma, sillä jos he olisivat tulleet hetkisen myöhemmin, olisimme jo kerinneet lähteä pois ...
Nyt vain olen kiittänyt tästä Herraa, ja odotan noita iloisia kuulumisia .. ja jos Herralla on muut suunnitelmat, on hän saanut syntinsä anteeksi ja hän on tunnustanut uskonsa Jeesukseen.
Amen.

Kiitos Jeesus!!! 💞

 Niin ... unohdin kertoa toissa öisen uneni;

" toissayönä heräsin hetkeksi ja näin kuvan,jossa hääpari tanssi niityllä joka oli täynnä valkoisia, päivänkakkaramaisia kukkia.
Tarkoittiko mitään mutta halusin ajatella että Jeesus tuli siinä hakemaan morsiantaan hääjuhlaan.
Äsken ajattelin sitä .. me Kristuksen omat muodostamme seurakunnan yhdessä, olemme yksi ruumis, ja olemme morsian ja kun sulhanen ja morsian liittyy toisiinsa olemme yksi. Kristus ruumis.
Kirje efes.2."

Efesolaiskirje:
2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.
2:11 Muistakaa sentähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi -
2:12 että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
2:13 mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.
2:14 Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,
2:15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
2:16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
2:17 Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;
2:18 sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.

2:19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
2:20 apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
2:21 jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
2:22 ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.