perjantai 2. marraskuuta 2018

NYT ON TULLUT PELASTUS JA VOIMA ....
Keskiviikkona 30.10. tapahtui jotain kivaa. Näin kerran erään tutun. Hän valitti että jalka oli niin kiepeä että pitää mennä lääkäriin. Kysyin että saanko rukoilla lyhyesti jalan puolesta ja hän suostui iloissaan.
 Eilen näin hänet taas ja kysyin miten jalka ja Hän sanoi että paljon paremmin. Sanoi että pitää mennä kyllä lääkäriin mutta jalka on paljon parempi. Sitten korjasi että itseasiassa siitä asti kun rukoilin jalan puolesta. Molemmat siinä iloittiin ja sanoin että nyt vain jatkamme kiitosta ... nämä on ihania hetkiä kun saa todistaa että ihmeitä tapahtuu ...

  Raamattu kertoo, miten sairaat kerääntyivät Jeesuksen ympärille: "Hänen luokseen tuotiin kaikki erilaisista taudeista kärsivät... - ja hän paransi heidät" (Matt 4:24).


 Eilen aamuna näin kuvan jossa oli kissa, ei muuta ... se käveli hitaasti minua kohti häntä pystyssä ... tiesin että kissan symboliikka ei ole hyvä.. tarkistin sitä ja löysin tällaista että kissa edustaa olentona paholaista ja sitten siinä oli ksityiskohta jota mietin että Herra tiesi minun lukevan myös sen.. olisiko pieni vinkki .. on olemassa taulu jossa kissa ( paholainen) poistuu juuri ennen Jeesuksen takaisin tuloa. Se joutuu väistymään Hänen edessään ..Kissa (felix domestica)
 
BIIBELIINI - RAAMATTUA MIETITTÄVÄKSI:
http://riittaahvonen.blogspot.fi/

Kissa on nykyisin suosittu seuraeläin ja maalaistaloissa on perinteisesti kissaa pidetty
hiirien ja rottien kurissa pitämiseksi.
Israelin alueella elää kotikissan lisäksi metsäkissoja, joita on monta lajia :
Hietakissan (felis margarita) pituus on 70 cm, paino 2 kg. Tassujen tiheät karvat auttavat selviytymään hiekkadyyneistä. Etutassuissa on poikittaiset mustat raidat, muuten se on vaalean ruskea. Sen asuinalue on Pohjois- Aravan hiekkainen laakso.
Se on mahdollisesti kuolemassa sukupuuttoon.
Villikissan (felis silvestris) pituus on 85 cm, paino 3 kg, Se on kotikissan esi-isä. Pitkässä hännässä on kolme mustaa ympärysraitaa. Puhdasta lajia löytynee vain kaukana asutuksesta, mutta risteytymiä on runsaasti, sillä kissat lisääntyvät helposti.
Viidakkokissan (Felis chaus) pituus on 1 m, paino 8 kg, jalat ovat pitkät, mutta häntä suhteellisen lyhyt. se elää tiheiköissä vesien varsilla, mm Välimeren läheisyydessä , Jordanin laaksossa ja Kuolleen meren eteläpuolella. Se osaa uida hyvin, sen ruokavalioon kuuluvat kalat, sammakot ja linnut.

Symboliikassa kissaa kuitenkin pidetään eräänä paholaista edustavana eläimenä.
Raamatussa se esiintyy vain epäpuhtaiden eläinten luettelossa. Toisaalta, kun Mooses
antoi lain kohta Egyptistä lähdön jälkeen, Raamatun kannan ymmärtää, sillä Egyptissä kissapäiset jumalat olivat hyvin suosittuja ja Mooseksella oli kova työ kitkeä kansasta Egyptissä vallalla olleita käsityksiä. Kaikki kymmenen vitsausta ennen Egyptistä pois pääsyä olivat taistelua erilaisia eläinhahmoisia epyptin epäjumaluuksia vastaan osoittamalla Herran ylivoimaisuus niihin nähden. Eräänä epäjumalanaan egyptiläiset palvoivat Bast(et) jumalaa, joka oli ilon ja nautinnon jumala ja joka kuvattiin kissapäisenä.
Kissan ruokavalio on nykyäänkin kyseenalainen, ovathan hiiret ja rotat sen herkkua.
Tuohon aikaan jyrsijät -niinkuin nykyäänkin- levittävät tauteja ja saastuttavat viljaa. Kissa ottaa ja syö sitten niitä...
Uffin Galleriassa on taulu enkeli Gabrielin tulosta neitsyt Marian luo. Siinä on kohta
jossa kissa juuri livahtaa ovesta ulos - eli paholaista edustava olento pistuu taivaal lisen sanansaattajan ilmestyessä. On olemassa myös tauluja joissa Juudas Iskariot antaa Kiirastorstain aterialla Herran antaman palan kissalle. Vielä nykyäänkin on pääsiäiskortteja, joissa on luudalla ratsastavia lentäviä noitia musta kissa kyydissä.

Eräässä legendassa kerrotaan että paholainen halusi luoda ihmisen. Mutta eihän se onnistunut, vaan aikaansaannos oli nahaton kissa. Silloin Pietarin kävi sitä sääliksi ja loi sille karvaturkin. varsinkin Ruotsissa kuulemma ollaan sitä mieltä, että että ainoa käyttökelpoinen osa kissasta on sen turkki...

Kissaeläimet:ks Kissa Leijona Leopardi Pantteri


Ilm. 12:10 Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: “Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti