tiistai 20. marraskuuta 2018

JOKA USKOO JA KASTETAAN ... 8 V. KASTEESTANI.


Pieni muistelo tälle päivälle, mutta ei vähäpätöinen :

Kuin taivaisiin: https://youtu.be/G2kKBGgR2pA

Tänään, 20.11.2018. saan juhlia 8 vuotis syntymä päivääni Herrani, Jeesuksen Kristuksen kanssa! Kiitos! Halleluja! Jeesus!
 https://youtu.be/oEilXEiXSmo

Ja veljeni oli toteuttamassa, Herran työkaluna, että kasteeni toteutui. Kiitos siitä, veli. Se oli varmasti kallein ja rakkain lahjasi minulle. Ja saatana yritti estää, VOI, kuinka se yrittikään ...

Jeesus esimerkillään näytti minulle tien kasteelle ja se kaikki löytyy Jumalan Sanasta.
Amen.

 

Kaste on osa pelastumista

Jumala haluaa pelastaa sinut synnin vallasta. Hän haluaa tehdä sinusta uuden ihmisen poistamalla syntisen luontosi ja antamalla tilalle uuden luonnon. Näin sinut palautetaan alkuperäiseen arvoosi ja tarkoitukseesi Jumalan kuvana. Saat kaikki syntisi anteeksi ja Jumala unohtaa pahat tekosi. Jumala siirtää sinut Paholaisen omistuksesta omaan perheeseensä. Sinusta tulee Jumalan lapsi. Saat alkaa elää uutta elämää läheisessä suhteessa Isäsi kanssa. (Lue tarkemmin pelastumisesta tästä.)
”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” –JeesusMark.16:16
Uskominen ei tarkoita Jumalan olemassa oloon uskomista, vaan Jumalan ilosanoman uskomista ja sen vastaanottamista. Kaikki eivät pelastu automaattisesti, koska pelastus pitää ottaa henkilökohtaisesti vastaan. Kun ihminen uskoo ilosanoman ja haluaa pelastua, merkkinä siitä hän ottaa kasteen. Uudessa Testamentissa ihmiset kastettiin aina heti, kun he halusivat pelastua (esimerkiksi Apt.2:37-41 ja Apt.8:5-6,12).
Kaste on siis erottamaton osa pelastumista. Kasteen kautta Jeesuksen valmistama pelastus otetaan vastaan. Jumala itse on mukana kasteessa ja pelastaa ihmisen. Kaste on synnin vallasta vapautumista, puhtaan omantunnon saamista ja uuden elämän alkamista!

Mitä kasteessa tapahtuu hengellisesti?

Sinua ei ole tarkoitettu elämään syntisenä Jumalan vihollisena, vaan vapaana synnistä Jumalan lapsena. Kasteessa Jumala yliluonnollisesti vapauttaa sinut synnin vallasta.
Kun sinut kasteessa upotetaan veden alle, syntinen luontosi haudataan pois. Raamattu puhuu ns. vanhasta ihmisestä, jonka Jeesus tuhosi kuolemalla puolestasi ristillä. Tämä syntinen vanha ihminen haudataan kasteessa pois. Kun nouset ylös vedestä, nouset uutena ihmisenä. Uusi ihminen on luotu uudestaan Jeesuksen ylösnousemisen kautta. Näin Jumala on liittänyt kasteeseen koko Jeesuksen pelastustyön: kuoleman, hautaamisen ja ylösnousemuksen. Paavali opettaa uskovia asiasta näin:
Kuinka me, jotka olemme kuolleet synnille, vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että meidät kaikki, jotka on kastettu Kristukseen Jeesukseen, on kastettu hänen kuolemaansa? Meidät on siis yhdessä hänen kanssaan haudattu kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin mekin vaeltaisimme uudessa elämässä. Jos kerran meidät näin on yhdistetty hänen kanssaan yhtäläisessä kuolemassa, me olemme yhtä hänen kanssaan myös ylösnousemuksessa. Mehän tiedämme, että vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, jotta synnin ruumis nujerrettaisiin, niin ettemme enää palvelisi syntiä. Joka on kuollut, on vapautunut synnistä. Jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, uskomme myös saavamme elää hänen kanssaan.Room.6:2-8
Teidät on haudattu hänen kanssaan kasteessa, ja siinä teidät on myös herätetty hänen kanssaan uskon kautta. Tämän uskon vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.Kol.2:12
Kaste on kuin portti, josta astutaan sisään Jeesuksen valmistamaan pelastukseen. Näin saat Jumalan lapsen aseman ja kokonaan uuden identiteetin. Tämän jälkeen identiteettisi ei enää ole omassa itsessäsi tai taustoissasi. Vanha elämäsi jää taakse ja uusi elämä Jumalan kanssa alkaa.

Miten kastaminen käytännössä tapahtuu?

Kastaminen tapahtuu upottamalla henkilö hetkeksi kokonaan veden alle. Se on helppo ymmärtää, kun tietää kasteen hengellisen merkityksen vanhan ihmisen hautaamisena ja uuteen elämään nousemisena. Verbi kastaa tarkoittaa Uuden Testamentin kreikan kielellä sanatarkasti upottaa. Siksi ainut oikea Jumalan tahdon mukainen kaste on veden alle upottaminen.
Kastaminen voidaan tehdä missä vain, kunhan vettä on tarpeeksi, että upottaminen on mahdollista. Kastajana voi toimia kuka tahansa Jeesuksen opetuslapsi.

Onko kasteen ottamiseen ehtoja?

Jos uskot Jumalan ilosanoman ja haluat pelastua, jää jäljelle enää päätös ottaa Jeesus Herraksesi.
Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.Room.10:9-10
Ottamalla Jeesuksen Herraksesi luovutat itsesi ja elämäsi Hänelle. Tämä on tärkeä ymmärtää ennen kastetta, koska se on radikaali päätös ja koko elämän muutos. Sinun täytyy siis tehdä valinta, haluatko elää itsellesi vai Jeesukselle.
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta se, joka kadottaa elämänsä minun tähteni, löytää sen.Matt.16:24-25
Todellinen elämä ja onni löytyy ainoastaan Jumalan luota, koska ihmistä ei ole tarkoitettu elämään itseään varten. Siksi Jeesus käskee seuraajiaan kieltämään itsensä ja luovuttamaan elämänsä Hänelle. Jos olet tämän valmis tekemään, saat tilalle vapauden ja ikuisen elämän. Jeesus rakastaa sinua ja haluaa pelastaa sinut!
 http://www.jeesuksensankarit.fi/miten-pelastutaan/ota-kaste-kristukseen/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti