tiistai 27. helmikuuta 2024

ALUSSA OLI SANA JA SANA ON JUMALAJumalan kutsu tutkimus matkaan, Hänen Sanaansa, jossa on kaikki ja se on ainut Totuus.

Tänään rukouksessa tuotiin eteeni kuva joka oli kuin valkoinen sivu tai valkoinen pohja ja siinä oli vain sana:  kirjastoon. 

En tiedä onko tuolla mitään merkitystä vai onko tuo jokin reema sana? Täytyy olla avoin tuolle ajatukselle. 📜📃📚📖

Tuossa googlaillut tuota kirjasto sanaa ja liitin sen Raamattuun. Löysin tällaisen hauskan ja hyvän siihen liittyen. 😇👍

Raamattu on kokonainen kirjasto! Halleluja! 🙌🙌🙌

KUTSUT VALVOMAAN:  https://youtu.be/p2cV5P4kJKg?si=TRbnXdwlEDgX7Y7W

Jumala haluaa että teemme hauskan ja omaan elämään hyödyllisen tutkimus matkan Raamattuun. Sieltä löytyy ohjeet kaikken mitä tässä maallisessa elämässämme tapahtuu. Hän on viisaudessaan tallentanut sen kaiken meille, opiksemme. Ymmärryksemme kasvaa sitä mukaa mitä enemmän tuota kirjaa luemme. Se on moni tasoinen kirja joka ei kerta lukemalla aukea. Mielenkiintoista on että vaikka kaikki muu epäriltämme katoaa, niin Jumalan Sana ei katoa koskaan. Se on säilynyt meille tuhansia vuosia. Ajatelkaa: Alussa oli Sana!

Joh. 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. 

.....      .......     .........

Raamattu

Opi:

Raamattu. Kirjojen kirja. Pyhä kirja. Jumalan puhetta. Kokonainen kirjasto yksissä kansissa. Raamatusta löydät historiakirjallisuutta hämmästyttävän tarkkoine faktoine, henkeä salpaavia tarinoita ihmistä, jotka ovat päättäneet pyhittää elämänsä Jumalalle, inhimillisiä kertomuksia erehtymisestä ja lankeamisesta, mutta loppujen lopuksi nousemisesta uuteen kiitoon Jumalan kanssa, Jeesuksen elämä neljästä eri näkökulmasta sekä opetuksia. Raamatusta löydät asiaa useammankin kirjaston edestä ja ennen kaikkea kokonaisuutena se muodostaa tosi-tarinan suurimmasta rakkaustarinasta, mitä ikinä on luotu, Jumalan ja ihmisten rakkaustarinasta.

Raamattu voi myös olla todella hankala kirja luettavaksi. Paikat ja henkilöt tuntuvat vierailta, kertomukset monimutkaisia ja kielikin tuntuu välistä heprealta – vuosituhansien aikana syntyneistä käännöksistä huolimatta. Raamattua on helppo lukea eri tavoilla. Yksin tai yhdessä, ääneen tai mielessä, hitaasti mietiskellen tai nopeasti edeten. Voit lukea alusta loppuun tai pelkästään suosikkikohtia. Jokaisen täytyy löytää oma tapansa.

Raamatun ymmärtäminen voi paikoittain olla todella vaikeaa. Tähän pulmaan on luotu kolmen ässän menetelmä.

Sisältö: Selvitä kuka kirjoittaa, mistä tilanteesta, kenelle, mihin tilanteeseen, mitä hän sanoo ja mitä sanat sekä paikannimet tarkoittavat. Kaikki ei setviydy ensimmäisellä kerralla, käytä apuna Raamatun lopussa olevaa sanastoa, alaviitteitä, internettiä tai muita ihmisiä.

Sanoma: Selvitä mihin kirjoittaja pyrkii, miksi hän sanoo juuri näin, mitä kirjoittaja halusi tällä tekstillä sanoa niille, joille se kirjoitettiin sekä mitä Jumalalla oli sanottavaa tuossa tilanteessa.

Sovellus: Mikä on tekstin sanoma juuri meille, mitä Jumala haluaa sanoa meille, miten se liittyy minun elämääni tänään, mikä tuntuu katkelmassa vaikealta, mikä ilahdutti minua ja miten kirkko on perinteisesti tulkinnut tämän kohdan?

Raamattuun liittyy läheisesti myös käsite pelastushistoria. Se kertoo ihmiskunnan pelastuksesta luomisesta tuomiopäivään. Kaikki alkaa ihmisten luomisesta ja syntiinlankeemuksesta 1. Mooseksen kirjan alussa, jatkuu läpi vanhan testamentin, kunnes päästään profetioihin pelastuksesta ja pelastuksen saapumiseen: Jeesuksen syntymään. Puolessa välissä nähdään, kun Jeesus täyttää Jumalallisen tehtävänsä kuollessaan meidän kaikkien puolesta, ja noustessaan kuolleista. Lopuksi voidaan seurata alkuseurakunnan vaiheita, ja Johanneksen saamaa näkyä lopusta, kun Jeesus palaa hakemaan omansa pois.

Raamatun tärkein henkilö on Jeesus, joka vaikuttaa koko kirjaston kaikissa kirjoissa. Tärkeän osan Raamatun opetuksista muodostaa Jeesuksen opetukset, vertaukset, joita kerrotaan neljässä evankeliumissa.

Lähde:  https://wiki.isosten.net/wiki/Raamattu

    .....      ........    ......  .....   .......

Herätköön meissä tutkijoita tuohon ainutkertaiseen kirjaan; Raamattuun joka on Jumalan Sanaa, Hänen kirjasto meille. Kuuntele mitä Hän haluaa puhua meille sen kautta. Mitä enemmän siihen uppoudut, tulet yllättymään miten tuo Sana alkaa elää sydämessä. Tuo Sana on Elävää, niin kuin Jumala on elävä ja eläväksi tekevä.

Amen.  🤓📚📖

2 kommenttia:

 1. Tämä kirjastoon -näkysi viittaa uuden temppelin aikaan?
  jota aikaa ennen uusi temppeli tulee rakentaa ja sitä ennen alkaa valmistautumaan uuden temppelin säädöksiin ja lakeihin?

  Kirjasto/ Wikipedia
  - Kirjastot ovat osa muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden kenttää, joihin kuuluvat myös arkistot, museot ja galleriat.
  Muistiorganisaatio/ Wikipedia
  - Muistiorganisaatio on julkinen tai yksityinen laitos, jonka tehtävänä on kulttuuriperinnön ja dokumentoidun informaation säilyttäminen tuleville sukupolville ja saattaminen tutkijoiden sekä muiden tarvitsijoiden käyttöön


  Hes. 43:11
  Ja jos he
  häpeävät k a i k k e a, mitä ovat tehneet,
  niin tee heille tiettäväksi temppelin muoto sekä sen sisustus, uloskäytävät, sisäänkäytävät, kaikki muodot, k a i k k i s ä ä d ö k s e t, kaikki muodot ja k a i k k i l a i t;
  k i r j o i t a ne heidän silmiensä eteen,
  että he ottaisivat vaarin sen koko muodosta
  ja
  kaikista s ä ä d ö k s i s t ä
  ja
  tekisivät niiden mukaan.

  Hes. 44:5
  Ja Herra sanoi minulle: "Ihmislapsi, ota huomioosi, katso silmilläsi ja kuule korvillasi kaikki, mitä minä sinulle puhun kaikista Herran temppelin s ä ä d ö k s i s t ä ja kaikista sen l a e i s t a,
  ja ota huomioosi,
  kuinka temppeliin on mentävä kustakin pyhäkön uloskäytävästä.

  VastaaPoista