lauantai 12. maaliskuuta 2022

LOPUNAJAN TYHJÄ USKONNOLLISUUDEN KUORI


 

 Shalom! Herra kanssamme..

Tänä aamuna kun olin rukouksessa, näin kuvan vanhasta kylästä, sen taajamasta.  Ihmiset kävelivät siellä ja kohta kiinnitin huomioni erääseen mieheen joka tuli kadun kulmaan. Näin hänen vanhanaikaiset vaatteensa. Ruskeat sarkahousut ja takin ja päässään sellainen vanhojen pappojen lippalakki. Mutta sitten terästin katsettani ja huomasin ettei tuolla "ihmisellä" ollut päätä. Tuo lakki leijui ilmassa, en nähnyt edes hiuksia. Hänestä oli näkyvissä vain ulkokuori jonka maailma oli hänelle valmistanut. Mietin tuota kuvaa. Oliko tämä jaettava? Mutta tunnistin tästä vahvasti tämän ajan ihmisen, jolla ei enää ollut mitään omaa vaan kaikki oli sitä minkä maailma oli hänelle valmistanut, sydän juuriaan myöten. Elämme tänään tässä maailman suuressa valheessa. Siihen ei kuulu Jumala eikä Hänen Sanansa Totuus. Korvasyyhyä haluamme vain kuulla ja näin on Raamatussakin ilmoitettu.  

Jeesuksen sanat syventävät profeetta Jeremian huudahdusta: ”Petollinen on ihmissydän, paha ja parantumaton vailla vertaa! Kuka sen tuntee?” (Jer. 17:9.) Me ihmiset emme tunne toistemme sydämiä, näemme vain ulkokuoren (1. Sam. 16:7). Raamatusta ja elävästä elämästä on tuttua, että ihminen usein pyrkii peittämään syntinsä ja pahuutensa. Siksi Jeesus mainitsee luettelossaan muiden syntien mukana vilpin. Vilppi on lähtöisin paholaisesta, joka on ”valehtelija ja valheen isä” (Joh. 8:44).

  Raamattu kertoo tarkasti kuinka lopunaikana vähän ennen Herran Jeesuksen tulemusta osa ihmisistä omaksuu sydämeensä uskonnollisuuden, jota Raamattu kuvaa jumalisuuden ulkokuoreksi. On kyse asiasta, jolta puuttuu sisin sekä ydin. Siksi lopunajan uskonnollisuus on kuin tyhjä ulkokuori, jolta puuttuu todellinen elämä ja Henki.

2.Tim.3:
2. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3. rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4. pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5. heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

 

Ensimmäinen Johanneksen kirje 1

1. Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta -
2. ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille -
3. minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.
4. Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.
5. Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
6. Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä. 

Amen.

 

8 kommenttia:

 1. Kyseesä on eksynyt ihminen, joka tomuuntuu, ellei käänny eläessään totuuteen, ajanjaksolla joka kääntymykseen annetaan. (Kääntymysaika on Raamatun 7-vuoden loppusota, suoriutuen siinä vuosi kerrallaan.)

  Hakusana: tomu*
  (Raamattuversio 1933/38)

  https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

  VastaaPoista
 2. Psalmi 103:14 Sillä hän tietää, minkäkaltainen teko me olemme: hän muistaa meidät tomuksi.

  VastaaPoista
 3. 1.kor.15::54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu."

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sinetti näystä. Kamalan raskasta aikaa elämme. Voimat on vienyt minultakin aivan kokonaan.
  tuula1

  VastaaPoista
 5. 1.Kor.11:3 Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.

  Efe.4:15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

  Samasta asiasta opettavat Kol.1:18 , 2:10 , 2:19

  Näyn miehellä ei ole Kristusta elämässään.

  VastaaPoista
 6. Jesaja 59, käännös FI1776.Jakeet 6-15
  "Heidän hämähäkkinsä verkot ei kelpaa vaatteeksi, ja heidän tekonsa ei kelpaa peitteeksi; sillä heidän työsä ovat väärät työt, ja heidän käsissänsä on väkivalta.
  Heidän jalkansa juoksevat pahaan ja ovat nopsat vuodattamaan viatonta verta; heidän ajatuksensa ovat väärät ajatukset, heidän teissänsä on hävitys ja vahinko.
  Ei he tunne rauhan teitä, eikä ole oikeutta heidän käymisissänsä; heidän polkunsa ovat karsaat: joka niitä käy, ei hänellä ole ikänä rauhaa.
  Sentähden on meistä oikeus kaukana, ja vanhurskaus ei käsitä meitä; me odotimme valkeutta, katso, niin tulee pimeys: paistetta, ja katso, me vaellamme sumussa.
  Me haparoitsimme seiniä niinkuin sokiat, ja pitelimme niinkuin ne, joilla ei silmiä ole; me loukkaamme itsemme puolipäivänä niinkuin hämärissä, me olemme pimeydessä niinkuin kuolleet.
  Me myrisemme kaikki niinkuin karhut, ja vaikeroitsemme surkiasti niinkuin mettiset, sillä me odotamme oikeutta, ja ei sitä olekaan, autuutta, ja se on meistä kaukana.
  Sillä meidän rikoksiamme on sinun edessäs aivan paljo, ja meidän syntimme todistavat meitä vastaan; sillä meidän rikoksemme on meitä läsnä, ja me tunnemme pahat tekomme.
  Rikoksella ja valheella Herraa vastaan me luovumme meidän Jumalastamme, puhumaan vääryyttä ja tottelemattomuutta, ajatellaksemme ja ladellaksemme vääriä sanoja sydämestämme.
  Sentähden on myös oikeus palannut takaperin, ja vakuus on kauvas mennyt; sillä totuus putoo kaduille, ja vakuus ei taida tulla edes.
  Totuus on pois, ja joka luopuu pahasta, hänen pitää oleman jokaisen saaliina. Herra näkee sen, ja se on paha hänen silmäinsä edessä, ettei oikeutta ole." Lainaus päättyy.


  Me Siioniin kuuluvat lapset olemme pelastuksen kynnyksellä. Jeesuksen veren voima vahvistuu meissä. Suuressa Herran armossa saamme turvata Häneen. Me lumenvalkoisiksi pestyt Herran lapset emme ymmärrä ja jaksa maailman pahuutta. Me emme ole tästä maailmasta mutta pelastuksemme on lähellä. Saamme luottaa Jeesuksen Kristuksen turvaan, katse kokoajan kiinnitettynä Häneen, selviämme. ��


  -
  Pääsin Sinettisormus sinne kasteelle. En sitä kautta, kun yritimme mutta ihmeellisesti, Herra järjesti asian toista kautta sekä sain samalla seurakunnan mikä tuntuu kodilta.

  Siunausta sinulle ja siunausta tähän blogiisi. Sinun näkysi ja kirjoituksesi antavat meille virvoitetta mitä me tarvitsemme.

  Terkuin Rosita��

  VastaaPoista
 7. Kiitos Rosita ihanasta viestistäsi. Olet nyt uudestisynytnyt Jeesuksessa Kristuksessa. Niinkuin sanoin, niin se on tapahtuva jos on Jumalan tahto ja miksi ei olisi? Jumala on tämän minulle tärkeäksi näyttänyt, vaikka on paljon niitä jotka haluavat tämän turhaksi todistaa. Mutta me teemme sen uskon mukaan jonka Jumala on meihin asettanut. Iloitsen puolestasi. Monasti, tuon jälkeen alkavat uudet armolahjat vaikuttaa. Käytä niitä niin ne vahvistuvat käyttäessä.Olemme näin nyt samaa taivaallista perhettä, perillisiä.
  Kiitos Jeesus, että teit ja teet tämän meille mahdolliseksi.

  1.Joh.5:6 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
  5:7 Sillä kolme on, jotka todistavat:
  5:8 Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Myös minulle tuli kapuloita rattaisiin, sillä eihän vihollinen tahtonut kastetta minulle. Sanoin Jumalalle että jätän asian Hänelle jos se on Hänen tahto niin se tapahtuu. Ja se tapahtui! Kaikki esteet hävisivät kuin ihmeellä. Ja sitähän se olikin.
   💜👑💜

   Poista