sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

JUMALA ON RAKASTANUT " MINUA"


 

Shalom! Olkoon elämämme täydellistä Jeesuksessa Kristuksessa..

Tänään en saanut rukouksessa mitään jaettavaa, mutta eilisestä illasta on ja koen sen tärkeäksi. Eilen katsellessa ja kuunnellessa Kotkan soihtu seurakuntaa ja siellä vierailevaa Pedroa, sain ihanan ajatuksen jota nyt tulisi kokeilla omaan elämään. 

Pedro kertoi kuinka tuli uskoon. Hänen vaimonsa oli sanonut Pedrolle:

- "ota Raamattu ja lue sieltä ääneen Joh.3:16. ja lisää siihen oma nimesi." 

Niin Pedro teki työtä käskettyään ja luki tuon pienoisevankeliumin lisättynä siihen oman nimensä ja sai tulla uskoon ja sai nähdä siinä hetkessä myös Jeesuksen joka tuli hänen luokseen ojennetuin käsin.

Tuo herätti minussa ajatuksen, jotta kun luemme Jumalan Sanaa, voisimme lisätä tuohon lukemaamme oman nimemme. Vahvistaen omaa uskoamme tuohon Sanomaan. Todistaen että se kuuluu myös meidän elämään. Elävöitämme sen itseemme, niin että Sana on myös meissä. Olikohan tuo nyt ymmärrettävää?

Näin sulautuisimme Jumalan tahtoon oman nimemme kautta. Olisimme yhtä Jumalassa.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” (Joh. 3:16).

Lukisimme tuon ääneen, itsellemme:

”Jumala on rakastanut "minua" ( nimeni) niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jotten minäkään, joka häneen uskon, joutuisi kadotukseen, vaan saisin iankaikkisen elämän” (Joh. 3:16).

Amen. 

Miten vahvaksi tuo muuttuisi elämässämme? Miten vahvana tuo eläisi koko Jumalan Sanan kautta, että sulauttaisimme siihen näin itsemme ja vielä ääneen lukien? Sana sulautuisi todeksi näin elämässämme. Se olisi eläväksi tekevää ... rukousta. Se muuttuisi meille henkilökohtaiselle tasolle.

Tätä täytyy koettaa, ettei Sana olisi vain kirjainta vaan se olisi osa meitä.

Amen.  

🙇🙇🙇

4 kommenttia:

 1. Kiitos, toimii ihanasti. Ainoa täydellinen tässä ajassa on Jumalan rakkaus. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Ankarat ovat ajan koettelemukset- ankarat. Ottakaamme kiitollisuudella ja nöydyydellä rakkaus vastaan.

  VastaaPoista
 2. Amen ja kiitos.
  Minäkin luin äsken Johanneksen kirjeitä tuolla periaatteella ja tuntuihan hyvälle. Se Sana tuli todella henkilökohtaiselle tasolle. Ajattelin äsken kuinka Jeesuksen vuorisaarna ihanasti toimiikaan.Se muuttuu henkilökohtaiseksi keskusteluksi Jeesuksen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Joh. 12:26
  Jos joku minua palvelee,
  seuratkoon hän minua;
  ja missä minä olen, siellä on myös minun palvelijani oleva.
  Ja jos joku minua palvelee,
  niin
  Isä on kunnioittava häntä.

  (Seuratkaa Jeesusta suoriutumalla hyvässä ja totuudessa mm. Rakkauden kaksoiskäskyn mukaan, joka on Jumalan tahdonmukaista palvelua).


  Jeesus tuli lähettynä tehtäväänsä, jossa voitti kuoleman, kuolemalla että kaikki pelastuisivat. Kaikille on siis mahdollista pelastautua, mutta sen vaatimus on Jumalan tahdossa suoriutuminen kuin Jeesus suoriutui edeltä esimerkiksi muille suoriutua.

  Joh.13:
  36 Simon Pietari sanoi hänelle:
  "Herra, mihin sinä menet?"

  Jeesus vastasi hänelle:
  "Mihin minä menen,
  sinne sinä et voi nyt minua seurata,
  mutta vastedes olet minua seuraava".

  37 Pietari sanoi hänelle:
  "Herra, miksi en nyt voi seurata sinua?
  Henkeni minä annan sinun edestäsi."

  (Seuraaminen on siis henkensä antamista Jeesuksen edestä, eli lähimmäisten edestä, kuin Jeesuskin henkensä antoi. Tämä tarkoittaa suoriutumista Jumalan tahdossa niin, että asettaa lähimmäisensä itseään ennen, jolloin Jumala korottaa eksyneen, joka on pelastuvan asema, koska eksynyt osoittaa ymmärrystä Jumalan suurimmassa tahdossa suoriutumisesta siinä suoriutuen.)


  ------------------

  Mitä tarkoittaa seuraava ja millä perusteella?

  "Mihin minä menen,
  sinne
  sinä et voi
  nyt
  minua seurata,

  mutta
  vastedes
  olet minua
  seuraava".

  VastaaPoista
 4. Tämä on ihanin ja innolla sanoisin, että oikea tapa lukea Jumalan ihania lupauksia��

  VastaaPoista