torstai 23. joulukuuta 2021

JOTKA TULIMME USKOON, PÄÄSEMME LEPOON

 

 

 

 Jumalan Rauhaa; Joulurauhaa teille toivotan...

Tänä aamuna kun heräsin ja aloin rukoukseen, sain nähdä sellaisen sisäsandalin, sellaisen tossumaisen version, joka oli kärjestä avoin. Minulle nousi siitä melko pian sana "lepo". Ihmettelin kuitenkin että miksi oli vain yksi sandaali? Jos Herra haluaa tuoda tuota lepoasiaa tällä, niin ehkä Hän kertoo että suoritamme lepoa vain puolinaisesti. Hänessä saamme kuitenkin olla levossa täydellisesti. Hänessä meidän ei tarvitse suorittaa.

 Iltapäivällä minua vastaan tuli myös Raamatun teksti; Ruut 4:7-8. muihin kansoihin kuluvilla on sama oikeus perintöön kuin juutalaisillakin, he ovat saman ruumiin jäseniä ja heitä koskee nyt sama lupaus, kun evankeliumi on johtanut heidät Kristuksen Jeesuksen yhteyteen" (Ef 3:6).  Jäin myös miettimään tuon paikan liittymistä aamuiseen kuvaani jonka sain.. 🤔😐

Ruut 4:7 Muinoin oli Israelissa lunastus- ja vaihtokauppoja vahvistettaessa tapa tällainen: riisuttiin kenkä ja annettiin toiselle; tätä käytettiin Israelissa todistuksena. 
4:8 Niin sukulunastaja sanoi Booaalle: "Osta sinä se itsellesi." Ja hän veti kengän jalastaan. 

– "Jumala ei tarvitse suorittamistamme, vaan haluaa pyyteettömästi rakastaa. Koska ihmisillä on kova taipumus kerätä taakkoja itse kannettaviksi, Jeesus kutsuu luokseen kaikkia työn ja kuormien uuvuttamia (Matt. 11:28-30). Hän on tehnyt kaiken työn puolestamme ja haluaa meidän löytävän levon luotaan."

Siis toivotan teille nyt täydellistä lepoa Jeesuksessa Kristuksessa, Joulurauhaa jonka vain Hänessä voi saada. Ottakaa se vastaan. Hänen Sanansa kautta saamme olla levossa.

Löysin hyviä tekstejä asiasta ja tässä niistä yksi:

 

Lepo Jumalassa

https://aktiivikristinusko.fi/lepo-jumalassa 

Tunnetko levon, joka seuraa sitä, että jätät kaiken Jumalan haltuun?

Uskomalla voimme täysin, kaikissa asioissa, heittäytyä Jumalan käsivarsille. Heitämme hänen päälleen kaiken pelon, epäilyksen, murehtimisen ja murheet, sillä hän pitää meistä huolen. Siten saamme siunatun levon.

Tulemme siihen, että voimme sanoa Daavidin lailla: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu” (Ps. 23). Kun meidän tilanteemme on tämä, hän johdattaa meidät vihreille niityille ja tyynten vetten äärelle. Siellä voimme ottaa vastaan ravintoa, siellä voi sielumme saada helpotusta ja vahvistusta. Tässä hiljaisuudessa Jumala saa jatkaa työtään meissä. Hän opettaa meille teitään.

Hän opettaa meille, kuinka meidän tulee toimia kaikissa elämän olosuhteissa. Ollessamme täynnä lepoa ja hengellistä voimaa hän johtaa meitä eteenpäin vanhurskauden poluilla. Tämän vaelluksen aikana hänestä tulee paimenemme, ja meistä hänen lampaitaan. Tulemme riippuvaisiksi hänestä kaikissa asioissa. Hän varjelee meitä. Hän ohjaa ja johtaa askeleemme elämän läpi. Sitä mukaa, kuin opimme tuntemaan hänet sellaisena, jolla on huolenpitoa meistä, jätämme itsemme yhä enemmän hänen haltuunsa, ja voimme tuntea, että lepo lisääntyy meissä samassa määrin.

Jumalan kädessä

Meidän ei tarvitse olla peloissamme minkään tekojemme seurauksista. Meidät on jätetty hänen käteensä, ja tiedämme, että saamme niittää, kun sen aika koittaa.

Täysi lepo on vain sellaisella, jolla on katkeamaton voittoelämä. Vasta sitten, kun olemme voittaneet, ja kuolettaneet ja nujertaneet sen, minkä vallassa olimme; vasta sitten saamme levon.  Vähitellen voimme saada levon sekä vihasta, kateudesta, hallitsemisen halusta että kaikesta muustakin, mikä voi häiritä meidän hengenyhteyttämme Jumalan kanssa. Tästä syntyy siunattu lepo. Voimme kuitenkin saavuttaa sen ainoastaan yhdellä tiellä. Tie on sama, jonka Jeesus kulki, niin myös Paavali ja kaikki pyhät kaikkina aikoina, ja se on itsensä kieltämisen ja ristin tie.

En etsi valtaa loistoa:  https://www.youtube.com/watch?v=Jmr2zcgFP1I

 


 

 Levollista Joulua teille kaikille!


2 kommenttia:

 1. Ihminen työllistää Jumalaa synneillään, (synti on oman tahdon korottamista yli Jumalan tahdon, jolloin ihminen korottaa synnillään itseään yli Jumalan) jolloin Jumala ilmoittaa sanassaan että ei saa lepoa tai maa ei saa lepoaan.
  Nyt kun muinaisista ajoista edennyt luopumus on etenemässä vihdoin tuomiolleen ja synti mitataan, merkitään ja tuomitaan - alkaa tuomion täytäntöönpanon jälkeen Jumalalla lepo eli sapatti, joka on osa lopullista järjestystä, joka on ikuinen.

  Tämä tuomio(päivä) lähenee ja tapahtumat ovat jo edenneet eri vaiheissaan niin pitkälle, että toisen tossun voi jö näyttää?

  Käytännössä ilmestyskirjan 1-peto on jo kaadettu ja pian alkaa toisen pedon kaataminen, jossa on kyse lopunajan lopunjakson 7-vuoden loppusodasta.  3. Moos. 26:34
  Silloin maa saa hyvityksen sapateistaan, niin kauan kuin se on autiona ja te olette vihollistenne maassa. Silloin maa lepää ja saa hyvityksen sapateistaan.


  3. Moos. 26:43
  Mutta ensin tulkoon maa tyhjäksi heistä ja saakoon hyvityksen sapateistansa olemalla autiona, niin kauan kuin he ovat poissa; ja he sovittakoot syntivelkansa sentähden, juuri sentähden, että he hylkäsivät minun säädökseni ja että heidän sielunsa vieroi minun käskyjäni.

  2. Aik. 36:21
  Ja niin toteutui Herran sana, jonka hän oli puhunut Jeremian suun kautta, kunnes maa oli saanut hyvityksen sapateistaan-niin kauan kuin se oli autiona, se lepäsi-kunnes seitsemänkymmentä vuotta oli kulunut.

  VastaaPoista
 2. Joh.5:
  17 Mutta Jeesus vastasi heille:
  "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä".

  18 Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi.
  19 Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee.
  20 Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette.
  21 Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo.
  22 Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle,
  23 että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.
  24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.
  25 Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää.
  26 Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä.
  27 Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.
  28 Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä
  29 ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen.


  ---------


  Joh.13:
  20 Totisesti, totisesti minä sanon teille:
  joka ottaa vastaan s e n,
  jonka minä lähetän,
  se ottaa vastaan minut;

  mutta

  joka ottaa vastaan minut,
  se ottaa vastaan hänet,
  joka on minut lähettänyt.

  Jeesus on siis lähetetty tehtäväänsä ja lähettää jakeen 20 mukaan keskuuteemme "sen".
  Tämä "se" viitannee lopunajan lopuna etenevään sanomaan, jossa totuudesta vielä muistutetaan.
  Muistuttaja on "ihmisen pojan kaltainen" (Dan.7:13) eli arvollinen (Joh.ilm.5:5) tultuaan valituksi tehtäväänsä, jolloin hän muistuttaa (Joh.14:26) vielä totuudesta, ennen tuomion ylösnousemuksen takarajan päivää?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.