tiistai 14. joulukuuta 2021

HERRAN TEMPPELISTÄ VIRTAAVAT VEDET

 


Shalom!

Tänään aamulla herätessä, aloin heti rukoukseen. Minulla oli Terveydenhoitajan tarkastus, ja pyysin että Jeesus olisi siellä mukana. Sain nähdä ilmassa leijuvan sydämen. Näin Hän minulle ilmoitti Rakkaudella läsnäolostaan. Sitten näin yhtäkkiä vielä toisen kuvan. Näin kartan jossa virtasi ehkä joki tietyn muotoisesti ja laskeutui johonkin isompaan vesistöön ja sen " joen" päässä" aivan tuon ison veden rannassa jossa ne ydistyi, oli tuon kartta viivan päällä vaaleanpunainen ruusu, joka oli aivan auki. Vaaleanpunainen liittyy sirouteen ja eleganssiin, sekä suloisuuteen ja runolliseen romantiikkaan. Tumman vaaleanpunaiset ruusut symboloivat kiitollisuutta ja arvostusta, ja ovat perinteinen keino ilmaista kiitokset.
Näin ensin sen koin. Sitten noustuani ylös, aloin miettiä tuota kuvaa. Se oli kartta piirros. Missä voisi olla tuollainen paikka? Ja heti tuli kuin vastauksena että pitää katsoa Israelin karttaa. Ja niin tein. Googletin Israelin kartan ja näin tuon "joen" näköisen viivan siinä ja se kulki tuohon kuolleeseen mereen. Huomasin, ettei se ollut joki, vaan Israelin rajaviiva ja se kulki juuri tuossa samassa muodossa. Mietin, mitä tarkoitti tuo vaaleanpunainen ruusu, rajaviivan ja veden yhtymäkohdassa. Kuvastiko se morsianta?   Mitä Herra tahdot tällä sanoa? Itse en olisi osannut ajatella tuota rajakohtaa tuollaiseksi. Se kertoi tämän olevan Herralta.
 
Tämä laulu alkoi soimaan sydämessä; SYVÄ JOKIhttps://www.youtube.com/watch?v=uCvKm3v2Q54
Jerusalem?

Kuollutmeri sijaitsee Raamatun maisemissa

Kuolleenmeren ympäristössä tapahtuivat monet Vanhan testamentin tärkeimmistä tapahtumista: Jumala puhui seudulla ensimmäisen kerran ihmiselle, antoi Kymmenen käskyä Moosekselle, koetteli Jobin uskoa ja tuhosi paheen pesät Sodoman ja Gomorran. Lootin luolakin löytyy Kuolleenmeren vierestä.

 Kuollut meri Raamatussa

LUE LISÄÄ: https://www.kristitynfoorumi.fi/uutis2006.html

Kuolleenmeren alue sijaitsee mannerlaattojen välissä, ns. hautavajoamassa. Toinen, eli Arabian laatta liikkuu pohjoiseen ja Afrikan laatta, jolla Israel sijaitsee, etelään. Alueella tapahtuu maanjäristyksiä lähes päivittäin, useimmat niistä hyvin pieniä. Raamattu mainitsee Kuolleenmeren nimellä Suolameri jo 1.Moos.14:3. Mooseksen kirjoissa se mainitaan lisäksi 4.Moos.34:3,12 ja 5.Moos.3:17. Paikka oli siis jo tuolloin hyvin tunnettu suolapitoisuutensa takia. Joosuan kirjassa Suolameri mainitaan 3:16, 12:3, 15:2, 5 ja 18:19. Joosuan kirja käyttää siitä myös nimeä Aromeri, Aromaan meri. Muinaisten paheellisten kaupunkien Sodoman ja Gomorran uskotaan yleisesti sijainneen Kuolleenmeren lähellä. Eräät tutkijat uskovat kaupunkien vajonneen Kuolleeseen mereen. Antiikin aikana Kuolleenmeren alueelta saatiin arvokasta luonnonasfalttia. Sillä tiivistettiin mm. veneitä ja muurattiin kiviä.

Hesekielin kirjan luvussa 47 puhutaan messiaanisesta ajasta, jolloin Jerusalemissa olevasta Herran temppelistä virtaavat vedet ”itäiselle alueelle, virtaavat alas Aromaahan ja tulevat mereen, niiden jouduttua mereen vesi siinä paranee”. Hesekiel kuvaa, kuinka tuo kuollut alue herää eloon virran vaikutuksesta. Kuitenkin osa alueesta jää parantamatta: ”Sen rämeet ja lätäköt eivät parane; ne jätetään suolan valtaan”.

Sakarja 14:8 vahvistaa, että ”sinä päivänä” (Messiaan tulemuksen aika) vesivirrat lähtevät Jerusalemista, toinen itään toinen länteen. Vaikka nämä profetiat voidaan käsittää symbolisesti - esim. Sakarjan käyttämä termi ”elävä vesi” kuvaa myös evankeliumia ja sen virtaamista, lähtemistä, Jerusalemista kaikkialle maailmaan - niiden yksityiskohtaisuutta on vaikea selittää muuten kuin kerran tapahtuvana kirjaimellisena tapahtumana.

Profetiat viittaavat siihen, että Kuollutmeri ei enää parane ihmisen toimin. Messiaan valtakunnassa sen tilanne kohenee, mutta osa siitä jätetään kuolleeseen tilaansa. Ehkä sen tarkoitus on muistuttaa tulevankin ajan ihmisille sitä, kuinka ihmissielu, ilman elävää vettä, ilman Kristusta, on kuin kuollut meri. (KF/JA, Lähteet: JP, Arutz)

HESEKIEL 47: https://www.nic.funet.fi/pub/doc/bible/finnish/1933,38/Hes.47.html

SAKARJA 14: https://www.nic.funet.fi/pub/doc/bible/finnish/1933,38/Sak.14.html 

*************

Tämä täytyi jakaa, että voimme avoimin sydämin tutkailla, mitä tulevassa tapahtuu? Meidän tulee kiinnittää katseemme nyt myös Israeliin.

SHEMA YISRAEL: https://www.youtube.com/watch?v=9hdG1aXlExI

 


6 kommenttia:

 1. Jes. 5:24

  Yksi kukka ei ole katsonut ylön Jumalaa ja on arvollinen kukkimaan?

  Maaraja lähenee vesistöä, jolla kuvataan lakkautuvaa pelastusaikaa kääntyä totuuteen, jolloin kun maaraja kohtaa veden voidaan tuomio laittaa käytäntöön?

  Tämä eläväinen kukka muistuttaa vielä kääntymään eksyneitä totuuteen ja siten välttämään toisen kuoleman eli vertauksellisen sielun hukkumisen tulijärveen?

  VastaaPoista
 2. Joki saavuttaa merenrannan kuvaa perille pääsyä. Sydän on Jumalan sydän.

  Ajattelen näkysi kuvaavan Jumalan rakkautta seurakuntaansa kohtaan, näiden kahden kohtaamista lopulta.

  VastaaPoista
 3. Israelin raja on piirtymässä loppuunsa, koska Raamatun sanoma on täyttymässä, jolloin vielä odotellaan pelastuvien jälkijoukon etsiytymistä totuuteen.

  Ilm. 7:13
  Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"

  Vaaleanpunainen ruusu voinee kuvata Tukholman profetia 1984 mainittua profeettaa, joka "nousee" profetiassa Israelista.
  Myös suomesta "nousee" profetian mukaan profeetta.
  Kyseessä ollee sama profeetta, eli jonka Jumala nostaa ja joka kuvataan Suomen/Israelin eli Raamatun sanoman laajemmassa/salatussa merkityksessä profeetaksi, joka avaa myös salausta aikataulussaan?


  VastaaPoista
 4. Amen. Jotain tuon kaltaista olen ajatellut. Mutta sanan mukaisesti Hesekielin ja Sakarjan profetiat ovat toteutumassa.
  Raamatun ennustukset toteutuvat nopeaa vauhtia .. Olkaa valmiit!!!

  VastaaPoista
 5. Luuk. 12:
  42 Ja Herra sanoi:
  "Kuka siis on
  se
  u s k o l l i n e n ja y m m ä r t ä v ä i n e n
  huoneenhaltija,
  jonka
  hänen herransa
  a s e t t a a
  pitämään huolta
  h ä n e n
  palvelusväestään,
  antamaan heille
  a j a l l a a n (katettu pöytä)
  heidän ruokaosansa?
  43 Autuas
  se
  palvelija, (tukholman profetian mainittu palvelija?)
  jonka
  hänen herransa
  tullessaan (Jumala palaa ihmisten keskelle, yhteys Jumalaan palautuu...)
  havaitsee näin tekevän!
  44 Totisesti minä sanon teille:
  hän
  asettaa hänet
  kaiken
  omaisuutensa hoitajaksi.
  45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä,
  46 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
  47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.
  48 Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.
  49 Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!
  50 Mutta minä olen kasteella kastettava, ja kuinka minä olenkaan ahdistettu, kunnes se on täytetty!
  51 Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta.
  52 Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan,
  53 isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan."
  54 Ja hän sanoi myöskin kansalle: "Kun näette pilven nousevan lännestä, sanotte kohta: 'Tulee sade'; ja niin tuleekin.
  55 Ja kun näette etelätuulen puhaltavan, sanotte: 'Tulee helle'; ja niin tuleekin.
  56 Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa?
  57 Miksi ette jo itsestänne päätä, mikä oikeata on?
  58 Kun kuljet riitapuolesi kanssa hallitusmiehen eteen, niin tee matkalla voitavasi päästäksesi hänestä sovussa eroon, ettei hän raastaisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei oikeudenpalvelija heittäisi sinua vankeuteen.
  59 Minä sanon sinulle: sieltä et pääse, ennenkuin maksat viimeisenkin rovon."

  VastaaPoista
 6. 57 Miksi ette jo itsestänne päätä, mikä oikeata on?

  Tässä jakeessa 57 viitataan lopunajan lopun luopumuksen tilaan, jossa mm. oikeuden tuomarit päättävät asioita vastoin totuutta eksyneen tahtonsa mukaisesti.
  Olemme nyt saavuttaneet tämän ajankohdan ja silloin "itsestämme päätämme" mikä oikeata on eli eksyneen tilassa korotamme itseämme yli Jumalan tahdon tuomitessamme myös toisia ihmisiä, jolloin suoriudumme vastoin rakkauden kaksoiskäskyn vastaisesti lähimmäistämme ja siten itseämme kohtaan.

  Jakeessa 58 kehoitetaan välttämään oikeustoimia sellaisessa tilanteessa jossa tuomarit tuomitsevat vastoin totuutta, jolloin totuuden asialla asiaansa ajavia uhkaa valheellinen päätös ja "vankeus" eli maksimaalinen väärä tuomio.

  Jae 59 mainittu maksettava ropo viitannee siihen, että tukalasta tilanteesta pääsee vain oppirahat maksamalla eli tulisi tuntea aika jossa elämme ja toimia sen mukaan - tunnistaen totuus ja sen merkitys esim. tilanteessa, miten käydä oikeutta kun vastassa on tuomarienkin edustama valhe ja lopunakjan lopun luopumuksen tila.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.