tiistai 11. helmikuuta 2020

OTA LUSIKKA KAUNIISEEN KÄTEEN

Kuva


Rauhaa teille toivotan, Herran Rauhaa ...

Tänään Herran rukouksessa ollessa ja juuri kun suunnittelin ylösnousua siitä vuoteeltani, näin kuvan lusikasta.
Ensin se oli kattilankannen kahvan välissä ja sitten jokin otti sen pois siitä, aivan näkyviin, kuin tarjoten lusikan käyttöön.
Mietin, mitä Herra tahtoo sanoa tuolla lusikalla? Muistin sanonnan:
-" Ota lusikka kauniiseen käteen."
On oikea ja vasen käsi ja tuolla kauniilla kädellä tarkoitetaan oikeaa kättä.
Sitten lähdin etsimään tietoa lusikasta, joka on meille oiva apuväline. Löysin todella ihanan hartaus tekstin lusikasta ja ajattelin sen tähän yhteyteen jakaa:

Isojen lusikoiden talo - Svensson?
Kirjoittaja
Matti Heinonen


Tarina kertoo miehestä, joka poikkesi matkallaan taloon, jossa oli kaksi isoa huonetta, toinen pitkän käytävän oikeassa päässä ja toinen vasemmassa päässä. Mies kääntyi ensin oikealle päin käytävää ja alkoi kuulla voivotuksia ja valituksia. Hän saapui ovelle ja avasi sen.

Sisällä valtavan pöydän ääressä istui paljon ihmisiä. Pöydän keskellä oli niin ihmeellisiä herkkuja kuin vain kuvitella saattaa, ja vaikka kaikilla oli lusikka, jota he ojentelivat herkkuja kohti, he olivat kuolemaisillaan nälkään! Syynä oli se, että lusikat olivat kaksi kertaa heidän käsivarsiaan suurempia ja ne olivat kiinnitetyt heidän käsivarsiinsa. Sillä tavoin kaikki saattoivat ottaa ruokaa, mutta kukaan ei pystynyt viemään ravintoa suuhunsa. Tilanne huoneessa oli niin epätoivoinen, että mies kääntyi ja pakeni huoneesta.

Hän kulki käytävän toisessa päässä olevaan huonetta kohti ja alkoi kuulla iloisia ääniä. Hän saapui ovelle ja avasi sen.
Täälläkin istui paljon ihmisiä samanlaisen pöydän ääressä ja kaikki ihmiset kohottelivat isoa, käteensä sidottua lusikkaa. Täällä kuitenkaan kukaan ei itkenyt eikä valittanut. Kukaan ei kuollut nälkään, sillä kaikki ruokkivat toisiaan!
Jumala loi meidät elämään yhteydessä itsensä ja toinen toistemme kanssa. Tulee itkua ja vaikerrusta, jos yritämme elää tarvitsematta Jumalaa ja muita ihmisiä.
Mistä Jumalan voi löytää seurakseen? Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan ja pyytävälle annetaan, lupaa Raamattu.
Mistä niitä toisia lusikan käyttäjiä sitten löytää ? Vaikka Svenssonilta, ihan konkreettisesti joka arkipäivä ja keskiviikko-iltaisin on katettuna monipuolista hengen ravintoa pöytään.
"Kristus itse päälle maan, kaiken tuli jakamaan, kuolemallaan antoi Hän, maailmalle elämän.
Yksin emme työtä tee, toinen toistaan tarvitsee, tuomme vaihtopöydälle, lahjamme ja puutteemme." Virrestä 428

Matti Heinonen

.... ja nyt minä sain tämän teille tuolla lusikalla jakaa, olkaa siunatut, Jeesuksessa Kristuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.