sunnuntai 9. helmikuuta 2020

ÄLKÄÄ MUREHTIKO HUOMISESTA

 

 

 

 

 


 

 Herran Rauhaa.

Tänään, herätessäni ja alkaessani rukoukseen siinä vuoteellani, näin kuvan keski ikäisestä miehestä, ja oli hyvin mietteliäs.
Pää painuksissa hän istui ehkä keittiöpöydän äärellä, kyynärpää pöydällä, pää nojaten tuohon käteen.
Pyysin Herralta, että Hän avaisi tätä kuvaa, jos oli Häneltä ja ei mennyt kuin hetki, kun sydämelleni nousi Raamatun Sanaa:
" .. älkää murehtiko huomisesta."
Totta, tämän unohdamme niin helposti. Emmehän tiedä huomisesta, emmekä tulevaisuudesta mitään, miksi siis murehdimme sitä, mikä ei ole edes vielä tullut.
Tämä on hyvä muistutus meille, sillä kyllä Jumala pitää huolta meistä omistaan, vaikka olosuhteet välillä muuta näyttäisivät. Emmehän tiedä Jumalan suunnitelmaa elämässämme. Eletään vain Jumalan tahdossa ja johdatuksessa. Kaikki muu tapahtuu aikanaan, niin kuin se on tarkoitettu.
 Jumala myös lupaa meille antaa kaiken tarvitsemamme, ettei mielemme tarvitsisi kiinnittyä epäolennaiseen. Kun vain ensin etsimme Jumalan valtakuntaa, antaa Jumala meille kaiken tarvitsemamme.

Teitä Siunaten.Mat 6:25-33 Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?
Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?
Ja mitä te murehditte vaatteista? Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää.
Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä.
Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset?
Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?'
Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.
Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.
Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti