maanantai 30. joulukuuta 2019

RAKKAUDESTA MEIHIN HÄN KANTOI ORJANTAPPURAKRUUNUA

Kuva


Rauhaa ja Siunausta, Pyhä Henki olkoot täällä vahvasti läsnä!

Tänään, aikaisin aamusta heräsin hetkeksi ja siinä hetkessä näin tumman kuvan jossa oli kolme orjantappurakruunua. Mietin, miksi niitä oli kolme?
Joonaan merkki?
Sitten nukahdin ja kun sitten heräsin, ennen ylösnousua, kävin rukoukseen ja Herran läsnäoloon.
Näin siinä vielä kuvan, joka esitti jonkun foorumin pohjaa ja siellä näkyi kaksi punaista ymmpyrää, jotka ilmoittivat että siinä osiossa oli joku jotakin jakanut.
Nyt olen miettinyt, josko näitä jaan .. mutta nyt sitten kuitenkin päätin sen tehdä.
Löysin tuohon orjantappurakruunuun todella oivallista ja jaettavaa tekstiä:

http://www.kotisatama.net/fi/lehdet/art ... =227&oid=4
Kuvat orjantappurakruunusta

Ihmisen turmeltunut luonto

VERTAUSKUVA IHMISSYDÄMEN TURMELUKSESTA

Joku voi kysyä: ”Kuinka on mahdollista, että joku henkilö on niin julma, että panee orjantappurakruunun toisen henkilön päähän?” Siksi, että ihminen on turmeltunut! ”Kantapäästä kiireeseen asti ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä” (Jes 1:6), sanoo Raamattu ihmisestä.

Mieleen jäänyt hymy

Eräs saarnaaja sanoi vuosia sitten minulle: ”Veli Tom, tule kanssani sairaalaan. Haluan näyttää sinulle erään pienen pojan, jonka luona olen käynyt.” Kun katsoin poikaa hänen kasvoillaan oli viehättävin hymy, mitä koskaan olin nähnyt.
En ole saanut mielestäni tämän pienen pojan kuvaa, vaikka siitä on nyt kulunut ainakin 12-14 vuotta. Pieni poika oli lastenhoitajan huostassa pyörätuolissa. Hänen pienet kasvonsa ja päänsä oli sananmukaisesti täynnä haavoja, suunnilleen sormen levyisiä kooltaan.

Itkin kuin lapsi

Saarnaaja kertoi, että lapsen äiti oli lastaan rangaistakseen asettanut hänet tulikuumalle liedelle, joka oli polttanut hänen pienen ruumiinsa hirvittävällä tavalla. Hän oli saanut kokea sanoinkuvaamatonta tuskaa. Sitten äiti oli pannut hänet kylpyammeeseen ja lyönyt kengän korolla yli sata kertaa.
Seisoin siinä ja itkin kuin lapsi. Ajattelin; ”Voiko inhimillinen olento olla näin turmeltunut?” Eikö ole käsittämätöntä, että äiti voi käyttää sellaista epäinhimillistä julmuutta? Niin, se on mahdollista koska ihmiset ovat turmeltunutta sukukuntaa.

Ihminen

Jos ihmiset saattoivat valmistaa orjantappurakruunun ja asettaa sen Jeesuksen päähän – julmien piikkien kruunun – voivat he tehdä mitä tahansa. Tämä sukukunta on turmeltunut. Raamattu sanoo: ”Älkää luottako veljeen.” Se tarkoittaa sitä, että lihan takia emme voi luottaa kehenkään ihmiseen.
Raamattu sanoo: ”Henki tosin on altis, mutta liha on heikko.” Sana opettaa, että kantapäästä kiireeseen saakka siinä ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä, joita ei ole puserrettu, ei sidottu eikä öljyllä pehmitetty (Jes 1:6).
Ja orjantappuroista väännetty kruunu pantiin Jumalan Pojan päähän vertauskuvana ihmisen turmeluksesta.

Tom Malone
Airut 369

-------------------------------------------------------------------------------

Jumalan syvä rakkaus
Kosketus, joka herättää

VERTAUSKUVA JUMALALLISEN RAKKAUDEN SYVYYDESTÄ

Jos uskot Raamattuun, et voi olla uskomatta, että Jeesus kantoi orjantappurakruunua ja että Hän rakastaa sinua. Se on vertauskuva Hänen rakkautensa syvyydestä. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä” (Jh 3:16). Ensimmäinen Johanneksen kirje 4:8 sisältää kolme suurinta sanaa, mitä koskaan on ihmiskielessä lauseeksi yhdistetty: Jumala on rakkaus. Ja orjantappurakruunu symboloi Hänen rakkauttaan.

Maalaisäiti

Sisällissodan aikana eräs nuori mies makasi kuolevana Richmondissa Virginiassa. Kun sanoma siitä saavutti hänen äitinsä, lähti hän vihollislinjojen läpi Richmondin sairaalaan.
Kun hän tuli rintamalinjoille, hänelle sanottiin: ”Me ammumme teidät, jos yritätte mennä linjojen läpi.” Hän vastasi: ”Se on tarkoitukseni. Poikani on sairaalassa, ja lääkärit sanovat, ettei hän jää elämään. Hän on kuolettavasti haavoittunut, ja minä olen hänen äitinsä. Menen poikani luo.”
Hänelle sanottiin: ”Me ammumme teidät, jos teette sen.” Hän vastasi: ”Ampukaa, jos tahdotte, mutta minä menen poikani luo.”
Tämä hyvä, vanha maalaisäiti, vanhanaikainen myssy päässään ja huivi hartioillaan, meni vihollisen linjojen läpi Richmondin sairaalaan.

Sairaalassa

Siellä hän kertoi, kuka hän oli. Hän sanoi: ”Ymmärrän, että poikani on kuoleman rajalla.” He vastasivat: ”Kyllä, mutta teidän on nähtävä lääkäri, ennen kuin voitte nähdä poikanne.” Kerrotaan, että sotilaslääkäri sanoi äidille: ”Teidän poikanne elämä on niin hauraan langan varassa, että pieninkin muutos, fyysinen tai henkinen, voi olla hänen viimeinen hengenvetonsa.”
”Pelkään, että hän järkyttyy teidän olostanne täällä, ja se on kyllin tappamaan hänet. Mutta annan teidän nähdä hänet, koska epäilen, että hän ei jää eloon ja koska olette hänen äitinsä. Saatte nähdä hänet, jos lupaatte, että ette sano sanaakaan.”

Ei sanaakaan

Vanha maalaisäiti vastasi: ”Haluan nähdä hänet ja rakastan häntä niin paljon, että lupaan olla sanomatta hänelle sanaakaan.” Pojan vuoteen viereen asetettiin tuoli. Hänen päänsä oli kokonaan siteissä ja silmänsä siteiden peitossa. Siinä hän makasi vuoteellaan jäsenet runneltuina. Vanha äiti istuutui tuolille. Hän muisti, kuinka tämä poika oli leikkinyt maatilalla juosten äitinsä luo, kun oli loukannut itsensä.
Istuessaan äiti alkoi itkeä. Välittömästi sen enempää ajattelematta hän laski kätensä poikansa pään päälle. Silloin pojan huulet alkoivat liikkua. Hän sanoi: ”Äiti, tiesin että sinä tulisit koska rakastat minua niin paljon.”

Enemmän kuin äidin rakkaus

Ystäväni, löytyy rakkaus, joka ylittää äidin rakkauden niin kuin taivaat ovat maata ylempänä – Vapahtajan rakkaus! Nähdessäni tämän vanhan maailman kadotettuna, turmeltuneena, ilman Jumalaa, haluaisin sanoa: ”Jeesus, Sinä tulit. Tiesin, että kuolisit ristillä, koska rakastat ihmisten sieluja.” ”- - mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä” (Ef 3:18-19).
Oi, orjantappurakruunu, kuinka paljon kerrotkaan minulle tänä päivänä rajattoman Rakkauden mittaamattomista syvyyksistä langennutta ihmistä kohtaan!

Tom Malone
Airut 369

-------------------------------------------------------------------------------

Kristus eräänä päivänä

VERTAUSKUVA KRISTUKSEN KUNNIAAN KOROTTAMISESTA.

Orjantappurakruunu tuo mieleeni vastakohdan: mitä Jeesus eräänä päivänä on kantava. Raamattu puhuu päivästä, jolloin Herran tuntemus peittää maan, niin kuin vedet peittävät meren.
Vanha testamentti kertoo meille Jes 55:13: ”Orjantappurain sijaan on kasvava kypressejä, nokkosten sijaan on kasvava myrttipuita - -.” Se puhuu päivästä, jolloin ei enää ole oleva piikkejä ruusuissa, ei kyyneleitä kasvoilla, ei tuskaa ruumiissa, ei surua sydämessä. Se puhuu päivästä, jolloin Herraa korotetaan ja Hän on oleva kuningasten Kuningas ja herrain Herra.
Se puhuu juuri siitä päivästä sanoessaan: ”Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman - - ” (Fil 2:9-10). Jokainen polvi on notkistuva, ei vain minun! Jokaisen pelastetun ja kadotetun on notkistuttava ja kunnioitettava Herraa sinä päivänä, kun Hänet korotetaan kuningasten Kuninkaaksi.
Ystäväni, olen iloinen siitä, että olen Jeesuksen ystävä, kun tuo päivä tulee – ja Hän on nyt jo Vapahtajani. Oletko Sinä jo Hänen?
Orjantappurakruunu! – Se vaihtuu Kunnian Kuninkaan hallituskruunuksi!

Tom Malone
Airut 369

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.