torstai 13. kesäkuuta 2019

UUSI JERUSALEM; KRISTUKSEN SEURAKUNTA

Rauhaa teille.
Tänään herätessäni näin kuvan joka piirtyi sydämeeni. Näin muitakin kuvia, mutta ne eivät jääneet muistiini, niin kuin tämä ensimmäinen kuva.
Josko sillä on tarkoitus, en osaa sitä varmaksi selittää. Mutta halusin tämän teille jakaa.
Näin mustavalko kuvan, se oli piiretty kuva. Siinä oli suuri kaupunki rakennuksineen. Mutta erityispiirteenä oli sen kupoliset rakennukset, Jumalan huoneet, joiden yllä oli jokin suora "tolppa", en saanut selvää oliko se risti, koska se oli kaukaa kuvattu ja näytti vain suoralta. Mietin myös, ettei siinä näkynyt myöskään, mitään muita tunnuksia kuin esim. kuunsirppi. Noita kupoli rakennuksia oli kuvassa paljon.
Ajattelin, että se olisi Jerusalem, se kauan odottamamme Uusi Jerusalem, mutta miksi piirrettynä mustavalko kuvana, ehkä sellainen tussityö.
Yritin etsiä tuollaista kuvaa, mutta se oli vaikeaa, mutta tällaisen likimain saman tyylisen löysin.

Ilm.21. Johannes näkee uuden Jerusalemin, joka on kaunis kuin morsian. Uusi Jerusalem tarkoittanee nyt Kristuksen seurakuntaa, jonka Jumala on puhdistanut ja näin valmistanut suurta juhlaa varten. Luvussa 19 kerrottiin Karitsan häistä, joita uudessa luomakunnassa kerran vietetään. Siinäkin yhteydessä Jumalan seurakuntaa kuvattiin morsiamena, joka pukeutuu hohtavaan ja puhtaaseen pellavapukuun (Ilm 19,7-8). Uusi Jerusalem tarkoittaa myös taivaan pääkaupunkia, uuden luomakunnan keskusta. Tästä kertoo jakeesta 10 alkava jakso. Ilmeisesti Johannes tarkoittaa uudella Jerusalemilla kahta asiaa - perille päässyttä Jumalan seurakuntaa ja uuden maailman pääkaupunkia. Nämä kaksi kuuluvat niin kiinteästi yhteen, että niitä voi kutsua samalla nimellä.
Siunausta päiväänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti