lauantai 15. tammikuuta 2022

GABRIEL,MIKAEL JA RAFAEL Jumalan Armo olkoon yllämme...

Tänään kun heräsin ja rukoilin, sain nähdä sen päätteeksi kuvan jossa oli jonkin korokkeen päällä seisomassa kolme miestä, vanhan aikaisissa sotilas asuissa, haarniskat yllä. Tuo keskimmäinen oli hieman noita kahta edempänä. Olen heitä tänään miettinyt, oliko he jotain mitä Jumala halusi kertoa. Äsken sain tuosta ajatuksen jota halusin nyt nostaa. Olivatko nuo kolme, ylimmät Arkkienkeliä? Gabriel, Mikael ja Rafael?

Raamatussa Mikael mainitaan nimeltä viisi kertaa. Danielin kirjassa (10:13) Mikael on "yksi suurimmista enkeliruhtinaista", (10: 21) - hän on myös "teidän enkeliruhtinaanne" ja (12:1) "suuri enkeliruhtinas". Danielin kirjassa Mikael esiintyy Israelin kansan suojelijana. Uudessa testamentissa Mikael mainitaan kahdesti ja häntä kutsutaan nimellä (Juud. 9) "ylienkeli Mikael". Ilmestyskirjassa (2:7) kerrotaan, että "Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan". Tuo kohta raamatusta herätti kuin henkiin tuon saamani kuvan. Monen muunkin raamatunkohdan on perinteisesti tulkittu tarkoittavan Mikaelia, esim. (Joos. 5:13-15): "Mies (paljastettu miekka kädesään) vastasi: Olen Herran sotajoukon päällikkö..." Nimi tarkoittaa ”Hän, joka on Jumalan kaltainen” tai ”Hän, joka näyttää Jumalalta”. Arkkienkelikolmikosta jokainen on myös suojeluspyhimysten lailla suojelija. Mikaelin erityissuojelussa ovat kaikki vaarallista työtä tekevät, kuten poliisit ja sotilaat, Gabrielin hallussa ovat viestitysvälineet, kuten radio ja televisio, Rafaelin suuressa suojeltavien ryhmässä erityisen ryhmänsä muodostavat kaikki suojelusenkelit ja rakastavaiset.

Mikael seisoi tuossa kuvassa hieman edempänä, niin kuin johtajan sopii. Maailma huutaa ja sodan läheisyys on hyvin läsnä. Onko Mikael lähdössä joukkoineen lohikäärmettä vastaan? Henkimaailmassa käydään sotaa. Noilla miehillä ei ollut siipiä, tai en ainakaan nähnyt niitä, mutta he olivat vahvoja ja heillä oli nuo vanhanaikaiset sota asut joissa heidät on meille kuvattu..

Tämä jää nähtäväksi, mutta halusin jakaa, jotta en tuota näkemääni jättäisi kertomatta... vaan vartiopaikaltani sen ilmoitan.

1 kommentti:

 1. Joh.ilm. 13:
  11 Ja minä näin
  t o i s e n pedon
  nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja
  se puhui
  n i i n
  k u i n l o h i k ä ä r m e.
  12 Ja se käyttää kaikkea
  e n s i m m ä i s e n pedon
  valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.


  Arviossani:
  Raamatun lopunajan lopun jaksolla, joka on maailmanruhtinaan jaksoa (ajankohdasta jolloin Jeesus tapettiin) on ensimmäinen peto kukistettu ja toinen peto on pian aikataulussaan nousemassa valtaansa.
  Tätä toista petoa vastaan alkaa Raamatun loppusota, joka kestää 7-vuotta.

  Joh. 14:
  29 Ja nyt minä olen sanonut sen teille, ennenkuin se on tapahtunut, että te uskoisitte, kun se tapahtuu.
  30 En minä enää puhu paljoa teidän kanssanne,
  sillä
  maailman ruhtinas tulee,
  ja minussa hänellä ei ole mitään

  Joh. 12:31
  Nyt käy tuomio tämän maailman ylitse; nyt tämän maailman ruhtinas pitää heitettämän ulos.


  Joh. 16:
  7 Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
  8 Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:
  9 synnin, koska he eivät usko minuun;
  10 vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe;
  11 ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
  12 Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa.
  13 Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
  14 Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
  15 Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
  16 Vähän aikaa, niin te ette enää minua näe, ja taas vähän aikaa, niin te näette minut."

  VastaaPoista