maanantai 19. heinäkuuta 2021

PYHÄ HENKI ON USKOVIEN SINETTI


 

Ihanaa Pyhän Hengen Rauhaa ja Johdatusta!

Viime yönä, aivan koko yön näin unta Pyhästä Hengestä. Sen vaikutuksista eri tehtävissä. Välillä heräsin ja kun nukahdin uni jatkui. Näytettiin, että siinä kaikissa pienimmässä ja mitättömimmässäkin asiassa, Pyhä Henki on mukana, siis aivan kaikessa. Ei ole asiaa jossa Pyhä Henki ei olisi läsnä. Kun olemme Jumalan omat Jeesuksessa Kristuksessa ja tahdomme elää Jumalan tahdon mukaisesti ja haluamme ottaa Pyhän Hengen asumaan sydämeemme, Hän on meissä todella alati toimimassa. Luotetaan siihen. Annetaan Pyhän Hengen toimia kauttamme.
Näin meissä on yhtä aikaa läsnä Isä, Poika ja Pyhä Henki!
Halleluja!!! Amen. 

Miten ja milloin saamme Pyhän Hengen? https://www.gotquestions.org/Suomi/Pyhan-Hengen-saaminen.html

 Apostoli Paavali selvästi opetti, että me saamme Pyhän Hengen juuri sillä hetkellä, kun me otamme Jeesuksen Kristuksen vastaan Pelastajanamme. Ensimmäinen Korinttolaiskirje 12:13 julistaa, "Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.” Room. 8:9 kertoo meille, jos jollakulla ei ole Pyhää Henkeä, hän ei kuulu Kristukselle. "Te ette kuitenkaan elä oman luontonne vaan Hengen alaisina, jos kerran Jumalan Henki asuu teissä. Mutta se, jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa." Ef. 1:13-14 opettaa, kuinka Pyhä Henki on kaikkien uskovien sinetti: "Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi."

Nämä kolme raamatunkohtaa ilmaisevat selvästi meidän saavan Pyhän Hengen pelastuksemme tapahtumahetkellä. Paavali ei olisi voinut sanoa meidän tulleen kastetuiksi yhdellä Hengellä ja saaneemme juoda samaa Henkeä jos kaikilla Korintin uskovilla ei olisi ollut Pyhää Henkeä. Room. 8:9 ilmaisee saman asian vielä voimakkaammin sanoessaan, että jos henkilöllä ei ole Pyhää Henkeä niin hän ei ole Kristuksen oma. Siksi Pyhä Henki meissä on todistus pelastuksestamme. Edelleen, Pyhä Henki ei voisi olla "pelastuksen sinetti" (Ef. 1:13-14), jos hän ei siirry uskoviin pelastuksen hetkellä. Monet raamatunkohdat tekevät erittäin selväksi sen, että pelastuksemme on turvattu siitä hetkestä alkaen, kun otamme Kristuksen vastaan Pelastajanamme.

Tämä on ristiriitainen aihe, koska Pyhän Hengen toiminta on monille epäselvä. Pyhän Hengen saaminen ja uskoviin siirtyminen tapahtuu pelastuksen hetkellä. Pyhällä Hengellä täyttyminen on jatkuva prosessi kristityn elinaikana. Me olemme sitä mieltä, että myös Pyhän Hengen kaste tapahtuu pelastuksen hetkellä. Toiset ovat tästä asiasta eri mieltä. Tästä johtuen jotkut pitävät Pyhän Hengen kastetta pelastuksen jälkeisenä tapahtumana ja se sekoitetaan "Pyhän Hengen saamiseen".

Lopuksi, miten me saamme Pyhän Hengen? Me saamme Pyhän Hengen yksinkertaisesti vastaanottamalla Herran Jeesuksen Kristuksen pelastajanamme (Joh. 3:5-16). Milloin me saamme Pyhän Hengen? Pyhä Henki tulee pysyväisesti omaksemme uskomme hetkellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.