torstai 20. kesäkuuta 2024

JALO VOITTO JEESUKSESSA

 


Ota osaa elämäsi tärkeimpään kilvoitukseen!

Tänään rukouksen jälkeen näin kuvan, jossa oli paljon juoksijoita, heitä oli kuin muurahaisia siinä kuvassa. Heitä oli todella paljon ja tuosta joukosta oli vaikea edes nähdä kuka oli ensin maalissa, sillä heitä oli varmasti monta. Oli varmasti myös heitä jotka koskaan eivät saavuta tuota maaliviivaa, voittoa itsessään. Kompastus kiviä riittää elämän matkalle. 

Mutta se ei ollut tärkeintä, vaan se, että jokainen teki aivan omaa juoksuaan ja kaikki jotka saavuttivat maalin olivat voittajia, oman elämänsä voittajia. Jokainen teki henkilökohtaista kilvoitusta. 

Tämän ymmärsin heti tuosta kuvasta.

Kiitos Jeesus että Sinä olet meidän edellä johdattamassa tuota juoksua, Sinä johdatat ja ohjaat, ettemme eksyisi tieltämme, eksyisi väärille poluille, jotka ovat tuhoon vievä. Kiitos että saamme seurata Sinua ja näin kulkea turvassa Sinun kanssasi. Sinä, Jeesus Kristus, Olet Tie, Totuus ja Elämä.

Amen 🙏

Isä Meidän    https://youtu.be/-FSZTaP9Dsw?si=4T3yomU6qXM2QsmA


Room.

8. luku

Vaeltaminen Hengessä


1. Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat, niille, jotka eivät vaella lihan mukaan, vaan Hengen mukaan.

2. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut minut synnin ja kuoleman laista.

3. Sillä mihin laki oli voimaton, koska se oli lihan kautta tullut heikoksi, sen Jumala teki lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsi synnin lihassa,

4. että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen mukaan.

5. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.

6. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha,

7. sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.

8. Ne, jotka ovat lihan vallassa, eivät voi olla Jumalalle otollisia.

9. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki asuu teissä. Mutta se, jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa.

10. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.

11. Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on tekevä eläviksi myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu.

12. Niin siis, veljet, olemme nyt velassa, mutta emme lihalle lihan mukaan elääksemme.

13. Sillä jos lihan mukaan elätte, on teidän kuoltava, mutta jos Hengellä kuoletatte ruumiin teot, on teillä oleva elämä.

14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

15. Sillä ette ole ottaneet vastaan orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette ottaneet vastaan lapseuden Hengen, jossa huudamme: "Abba! Isä!"

16. Henki itse todistaa henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.

17. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että yhdessä myös kirkastuisimme.


Kärsimykset ovat valittujen parhaaksi


18. Sillä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavissa tulevaan kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin.

19. Sillä luomakunnan harras ikävöiminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä.

20. Sillä luomakunta on alistettu turhuuden alle – ei omasta tahdostaan, vaan alistajan – toivon varaan,

21. koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.

22. Sillä tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa tähän asti,

23. eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme odottaen lapseksi ottamista, ruumiimme lunastusta.

24. Sillä toivossa olemme pelastetut, mutta toivo, jonka näkee täyttyneen, ei ole mikään toivo. Kuinka kukaan toivoo sitä, minkä näkee?

25. Mutta jos toivomme, mitä emme näe, odotamme sitä kärsivällisyydellä.

26. Samoin myös Henki auttaa heikkouksissamme. Sillä emme tiedä, mitä rukoilisimme, kuten pitää, mutta Henki itse rukoilee puolestamme sanomattomin huokauksin.

27. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.

28. Mutta tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen päätöksensä mukaan ovat kutsutut.

29. Sillä ne, jotka hän on ennalta omikseen tuntenut, hän on myös ennalta määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa.

30. Mutta ne, jotka hän on ennalta määrännyt, hän on myös kutsunut. Ne, jotka hän on kutsunut, hän on myös julistanut vanhurskaiksi, mutta ne, jotka hän on julistanut vanhurskaiksi, hän on myös kirkastanut.


Mitä armovalinnasta seuraa


31. Mitä siis tähän sanomme? Jos Jumala on puolellamme, kuka on meitä vastaan?

32. Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestä, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssaan?

33. Kuka on syyttävä Jumalan valittuja? Jumala on se, joka julistaa vanhurskaaksi.

34. Kuka tuomitsee kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.

35. Mikä erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?

36. Niin kuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää, meitä pidetään teuraslampaina."

37. Mutta näissä kaikissa saamme jalon voiton hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut.

38. Sillä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit eivätkä henkivallat, eivät nykyiset eivätkä tulevaiset, eivät voimat,

39. ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu erota meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.


  1.Tim.6 :  https://raamattu365.fi/bible/stlk/1ti/6/


Amen  🙏Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.