torstai 15. joulukuuta 2022

" MÄ TAIMI OLEN SUN TARHASSA "


 

Herra kanssamme ...

Tänä aamuna rukouksessa sain nähdä kuvan jot täällä nyt sulattelen. Tuon kuvan alareunassa oli jokin ehkä hepreankielinen/ aramealainen sana jossa oli 5 kirjainta ja ensimmäinen kirjain näytti tähdeltä, ehkä se oli tämä kirjain  ש , muita en muista .. Tuon kirjaimen Jumala näytti minulle jo vuosia sitten, enkä silloin ollut sitä koskaan nähnyt.

Tuo kuva oli kaunis, siinä oli ehkä 5 lammasta ja ne olivat hyvin kauniita ja valkoisia. Ne lepäsivät kuin niille tarkoitetulla multa pedillä. Multa oli puhdasta ja kuohkeaa. Se oli kuin kasvualusta noille lampaille.. siitä nousi tuo virsi .. mä taimi olen sun tarhassa.

En osaa hepreaa joten olen tässä nyt ihmetellyt mitä tuossa sanassa luki? Mutta se kertoo minulla sen lähettäjästä. 

”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden. (Ps. 23: 1–3.)

Vielä on armon aika. Hyvä Paimen, Jeesus etsii kadonnutta lammasta. Jos hän sen löytää, hän nostaa olalleen ja kantaa lammashuoneeseen pyhien yhteyteen. Jeesus sanoo, että hänellä on muitakin lampaita, jotka eivät ole tässä lammashuoneessa. ”Minun tulee heitäkin johdattaa, ja on oleva yksi lammashuone ja yksi paimen (Joh. 10:16).

Virsi 490 - Mä silmät luon ylös taivaaseen:  https://youtu.be/Yw7Yvl6j0Aw

Tämä laulu/ virsi  nousi tuosta kuvasta sydämelle 🤍🐑🐑🐑🐑🐑

Etenkin tuo jae jossa lauletaan:

"Mä taimi olen sun tarhassas ja varten taivasta luotu, sun armollisehen huomahas jo syntymästäni suotu."

Me olemme kuin taimi tai tuo lammas, joka saa levätä ja kasvaa hyvällä kasvu alustalla, se on puhdasta ja hyvää. Siinä ei ole mitään väärää siementä mukana. Se on Jumalan Sanaa joka ravitsee ja kasvattaa meitä siihen oikeaan. Kun kasvamme hengellisesti, meidän on rukoileminen Jumalaa viisauden saamiseksi hengellistä kasvua koskevilla alueillamme. Voimme pyytää Jumalaa lisäämään uskoamme ja hengellistä tietämystämme. Jumala haluaa meidän kasvavan hengellisesti ja hän on antanut meille kaiken tarvitsemamme siihen. Pyhän Hengen avulla voimme voittaa synnin ja yhä lisääntyvässä määrin tulla Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen kaltaiseksi.

Löysin lampaasta tällaista tekstiä:

 

Lammas

Raamattu käyttää monessa kohtaa paimen ja lammas vertauskuvaa Jumalan ja ihmisen välisestä suhteesta. Sanoihan Jeesuskin itse
Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.
(Joh 10:11 )
Raamatussa varsinaisia lammaspaimenia ovat Abel, Rebekka, Raakel, Mooses, Daavid ja Aamos. Lampaat ovat rauhattomia jos ne pelkäävät tai nälkä tai
pieneläimet kiusaavat niitä. Harmillisia ovat loiset, kärpäset, paarmat, nautakiiliäiset
mäkärät, hyttyset tai syyhypunkit. Erittäin inhottavia ovat lampaan nenäsaivartajat jotka munivat lampaan nenäonteloon , josta kehittyvät toukat sitten kaivautuvat pään sisälle ja tulehduttavat ja kutittavat niin että eläin hakkaa päätään niin kovasti että voi tulla sokeaksi.
Lampaan villaa pidetään synnin vertauskuvana, niinpä papilliseen pukuun ei saanut käyttää villaa vaan pellavaa. Jos lampaan villa kasvaa liian pitkäksi ja kastuu, lammas
kellahtaa helposti nurin ja muutenkin sillä on tukalat oltavat. Lampaan villasta eristettyä rasvaa, lanoliinia, käytetään paljon ihovoiteissa.
Kun lampaat kerääntyvät illalla tarhaan, paimen tarkistaa niiden kunnon. Paimen öljyää niiden kallot etteivät ne puskiessaan satuttaisi toisiaan, vaan päät liukuisivat kevyesti ohitse. Lampaat ovat säikkyjä ja kavahtavat pientäkin risun rapsausta ja lähtevät laumana karkuun. Jos lammas joutuu olemaan yksin, se on tavallaan panii-
kissa, sillä pitää olla aina joku kaveri, mieluummin pari, se on luotu laumaeläimeksi.
Lampaita käytetään usein "pihanparantaina" kun ne syövät ruohon tarkkaan, niiden
jäljitä ruoho on yleensä hyvän näköistä. Mutta niillä on paha taipumus karkailuun,
paimenella täytyy usein olla apuna lammaskoira, joka jaksaa ja ehtii juosta perässä.
Pyhä Henki on osuvasti ohjannut Raamatun kirjoittamista kun siellä lammas kuvaa
ihmisen käyttäytymistä ja paimen Jumalan johdatusta.
Kääntymätön ihminen on kuin laumasta eksyksiin joutunut lammas, petojen ja monien vaarojen keskellä. Kristus tuli etsimään niitä jotka ovat eksyneet. Seurakunta on "Kristuksen hengellinen lammastarha tai - niinkuin vanhoissa painoksissa - lammashuone.
Jeesus varoitti paitsi saatanan juonista, myös ihmisistä jotka teeskentelevät muuta mitä ovat :
"Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. Hedelmistä te heidät tunnette. (Matt 7:15 )
Jeesus itse oli , niin kuin Johannes Kastaja todistaa :
Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! (Joh 1:29 )
Johannes viittasi tässä Jeesuksen uhrikuolemaan. Jesaja oli jo paljon aikaisemmin ennustanut samaa kärsivää Messiasta :
Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, j oka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut. (Jes 53 : 6 - 7)

Jesaja oli profeetta joka joutui puhumaan paljon myös tuomion sanoja kansalle koska se oli ruvennut palvomaan epäjumalia , rangaistus oli tuleva :

Ei yhdelläkään niistä vuorista, joita nyt kuokalla kuokitaan, enää mennä orjantappurain ja ohdakkeiden pelosta; ne jäävät härkien laitumeksi ja lammasten tallattavaksi. (Jes 7 :25 )
Kuin pakosalle ajetut gasellit, kuin lampaat, joilla ei ole paimenta, niin kukin karkaa oman kansansa luo ja pakenee omaan maahansa. Jokainen, joka tavoitetaan, lävistetään (Jes 13 :14-15)

Mutta tulevana Messias-aikana Herra itse on kansan johdossa :
Niinkuin paimen hän kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita. (Jes 40 :11)

Profeetta Sakarjan kautta annettiin varoituksen sanan seurakunnan johdossa oleville:
Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet.
Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat. Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon." (Sak 11 :15-17 )

Taivaassa ei unohdeta Jeesuksen ristinkuolemaa eikä verenuhria , siellä Häntä palvotaan:
Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan. Ja se tuli ja otti kirjan valtaistuimella-istuvan oikeasta kädestä.
Ja kun se oli ottanut kirjan, niin ne neljä olentoa ja kaksikymmentä neljä vanhinta lankesivat Karitsan eteen, ja heillä oli kantele kullakin, ja heillä oli kultaiset maljat täynnä suitsutuksia, jotka ovat pyhien rukoukset,
ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä." (Ilm 5 :6-9)
 
******************************

Kiitos Jeesus tästä ihanasta kuvasta tänä aamuna ja kun vielä saisi ymmärryksen tuohon sanaan kuvan alla .. mutta minulle se on yhtäaikaa sinun, kuvan lähettäjän allekirjoitus.

Amen. 

 

 

ברוך אתה יהוה אלהינו מלך העולם האדון ישוע המשיח אמן

Barukh Atah JHVH Eloheinu Melekh HaOlam HaAdon Jeshua HaMashiach Amen

Ylistetty Olet Sinä JHVH Jumalamme Maailmankaikkeuden Kuningas Herra Jeshua Messias Amen

 

🙏💖👑💖 

 

1 kommentti:

 1. Olisiko kuva lampaista lammasportilta?
  Kuvan alalaidassa oleva kirjoitus viitannee sielunpaimeneen.


  1. Pietarin kirje 2
  25 Sillä te olitte "eksyksissä niinkuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö.


  Joh. 5:2 (Raamattu 1933/38)
  Ja Jerusalemissa on Lammasportin luona lammikko, jonka nimi hebreankielellä on Betesda, ja sen reunalla on viisi pylväskäytävää.


  Joh. 5:2 (Biblia 1776)
  Mutta Jerusalemissa on Lammasportin tykönä lammikko, joka Hebrean kielellä kutsutaan Betesda, jossa oli viisi vajaa,)


  Matt. 16:26
  Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?


  Matt. 12:18
  "Katso, minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, minun rakkaani, johon minun sieluni on mielistynyt; minä panen Henkeni häneen, ja hän on saattava oikeuden sanomaa pakanoille.
  (Joh. 2:8-9 Joh. 14:26)


  Matt. 21:5
  "Sanokaa tytär Siionille: 'Katso, sinun kuninkaasi tulee sinulle hiljaisena ja ratsastaen aasilla, ikeenalaisen aasin varsalla'."


  Matt.21:
  2 ja sanoi heille: "Menkää kylään, joka on edessänne, niin te kohta löydätte aasintamman sidottuna ja varsan sen kanssa; päästäkää ne ja tuokaa minulle.
  3 Ja jos joku teille jotakin sanoo, niin vastatkaa: 'Herra tarvitsee niitä'; ja kohta hän lähettää ne."
  4 Mutta tämä tapahtui, että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetan kautta, joka sanoo:
  5 "Sanokaa tytär Siionille: 'Katso, sinun kuninkaasi tulee sinulle hiljaisena
  ja ratsastaen a a s i l l a,
  ikeenalaisen aasin v a r s a l l a'."
  (Ratsastaa aasilla=Jeesus ja aasin varsalla=edeskäypä?)
  6 Niin opetuslapset menivät ja tekivät, niinkuin Jeesus oli heitä käskenyt,
  7 ja toivat aasintamman varsoineen ja panivat n i i d e n selkään vaatteensa, ja h ä n istuutui n i i d e n päälle.
  (Aasintamma ja varsa ja istuutui molempien päälle eli istuutujat ovat Jeesus ja edeskäypä?)


  Joh. 12:15
  "Älä pelkää, tytär Siion; katso, sinun kuninkaasi tulee istuen aasin v a r s a n selässä".
  (Tytär Siionin kuningas saapuu aasin varsan selässä, eli Siion on viittaus morsiameen ja edeskäypään?)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.