perjantai 14. lokakuuta 2022

MINÄ OLEN VIINIPUU, TE OLETTE OKSAT

 


 Herran kutsuu meitä!

Aamulla kun olin tapani mukaan joka aamuisessa rukouksessa, näin kuvan jota kovin pelästyin. Huoleni sydämessä on suuri. Mietin oliko tuo minulle itselleni? Mutta ymmärsin tuon kuvan tarkoittavan meitä jokaista, niin uskovaa kuin uskosta osatonta.

Herra näytti minulle oksan joka oli hyvin vaalea, sillä siitä oli sen suojeleva kuori irronnut kokonaan pois. Ymmärsin tuon suojelun olevan Jumalalta, jonka Hän meille armossaan antaa. Sitten yhtäkkiä tuo oksa katkesi ja minä pelästyin ja olen sitä koko päivän tuskissani  Herralta kysellyt.

Sain ymmärryksen että se koskee meitä kaikkia. Uskovat, valvommekö me? Sillä nyt on aika nousta ylös ja tehdä työ valmiiksi. Elopelto huutaa tuskissaan!

Ja te, jotka ette ole vielä löytänyt Jeesusta elämäänne, nyt on sen aika sillä Hän kolkuttaa ovellesi yhä kovemmin mutta ovesi pysyy Hänelle lukossa.  Kohta yhteys katkeaa. On etsittävä silloin kun Hänet voi löytää. Kohta ei ole enää sitä mikä pidättää, vaan Pyhä Henki poistuu maailmasta ja alkaa ahdistuksen aika.

Nyt on viimeiset hetket meidän kaikkien tarkistaa mikä on suhteemme Jeesukseen Kristukseen? Sillä vain Hänen kautta on pelastus. Hän on tie totuus ja elämä.

Löysin tähän sopivaa tekstiä:


Elävänä oksana viinipuussa

https://www.paivamies.fi/sana-sunnuntaiksi/elavana-oksana-viinipuussa-6.42.6950.564f76611d

Jeesus havainnollisti opetustaan vertauksilla. Hän vertasi uskonelämän asioita arkisen elämän asioihin. Viinipuu-vertauksessa Jeesus opetti hänen ja Taivaan Isän yhteyttä opetuslapsiin. Viinipuu oli kuulijoille tuttu kasvi. Kasvin ulkoiset piirteet antoivat lähtökohdan vertaukselle. Jeesus vertasi Jumalaa viinitarhuriin, joka hoitaa viinipuun oksia. Itseään Jeesus vertasi viinipuun runkoon, josta oksat saavat ravinnon. Oksia Jeesus vertasi opetuslapsiin eli häneen uskoviin ihmisiin.


Elävä oksa tuottaa hedelmiä


Elävä oksa pysyy kiinni rungossa ja se on elämän edellytys. Oksa kasvaa ja tuottaa hedelmää. Yhä uudelleen ja uudelleen oksaan kasvaa uusia lehtiä, uusia kukkia, joista hedelmä muodostuu. Etenkin kasvuvaiheessa oksa tarvitsee paljon ravintoa. Rungon kautta ravinto siirtyy oksan eri osiin. Ympäristö voi olla edesauttamassa oksan ja lehtien kasvua sekä kukinnon ja hedelmän muodostumista.


Luomistyö jatkuu edelleen luonnossa ja meissä ihmisissä. Jumala on luonut ihmisen iankaikkisuusolennoksi. Hän on rakastanut ihmistä niin paljon, että antoi ainokaisen Poikansa uhriksi, jotta ihminen voisi saada iankaikkisen elämän. Jumalan tahto on se, että jokainen ihminen saisi olla tästä osallinen. Elävä usko, jonka lähteenä on Jeesus Kristus, antaa iankaikkisen elämän. Jokainen, joka uskoo, että Herra Jeesus Kristus on sovittanut minun syntini Golgatan keskimmäisellä ristillä, on osallinen iankaikkisesta elämästä.


Kristus on elämän lähde. Häneen luottava ja uskova ihminen ammentaa tästä lähteestä ravintoa taivastiellä kiusausten ja koettelemusten keskellä. Hän haluaa elää niin kuin Herran pyhä tahto on. Sielunvihollinen yrittää tehdä kaikin keinoin uskon turhaksi. Opetuslapset kuitenkin tahtoivat turvautua Herraansa ja mestariinsa. He tahtoivat pysyä Jeesuksen opetuksessa. Jeesuksen puhumat sanat antoivat heille puhtauden ja uskon sekä voiman seurata häntä.


Jumaluuden kolmas persoona, Pyhä Henki, vaikuttaa uskon. Uskovaisessa ihmisessä näkyvät Hengen hedelmät. Raamattu luettelee galatalaiskirjeessä Hengen hedelmiä: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys ja itsensähillitseminen (Gal. 5:22–23). Uskovainen pyytää kilvoitella niin, että hedelmistä puu tunnettaisiin.


Jotta oksa tuottaa hyviä hedelmiä, tarvitsee taivaallisen puutarhurin puhdistaa se kaikesta ylimääräisestä. Uskovainen ihminen haluaa turvautua evankeliumiin. Hän tahtoo pitää uskon ja hyvän omantunnon.


Huonot oksat poistetaan


Kun oksa alkaa kuivettua, sen lehdetkin vaihtavat väriä ja alkavat putoilla pois. Yhteys runkoon on katkennut syystä tai toisesta. Puutarhuri poistaa kuivuneet oksat ja heittää ne pois poltettaviksi.


Kuivunut, kuollut oksa on kuva ihmisestä, joka on luopunut uskosta. Hän on hyljännyt Jumalan sanan ylimpänä elämän ohjeena. Hän ei ole enää ottanut vastaan Sanaa, joka puhdistaa. Tällainen ihminen ei ole halunnut seurata Herraa Jeesusta opissa, elämässä ja kärsimyksissä.


Rakkauden kutsu


Jeesus rakastaa kaikkia ihmisiä. Ei Jeesuksen rakkaus ole lakannut, vaikka oksa on leikattu pois. Jeesus kutsuu valtakuntansa kautta syntisiä ihmisiä yhteyteensä. Jumalan valtakunnasta saarnataan vielä Jeesuksen käskyn mukaisesti kaikki synnit anteeksi hänen nimessään ja veressään.


Evankeliumin uskoja liitetään Kristuksen yhteyteen. Oksa virkoaa ja tuottaa jälleen hyviä hedelmiä. Isä on rakastanut Poikaansa ja Poika on luvannut rakastaa meitä. Jeesus pyytää: ”Pysykää minun rakkaudessani.”


Evankeliumiteksti Joh. 15:1–10


Raamattu 1992: ”Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi. ”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.

***************

Viinipuu:  https://youtu.be/WXm9v_mM2Fs

Amen.

💖👑💖


2 kommenttia:

 1. Jer.3:
  22 Palatkaa takaisin, te luopuneet lapset,
  niin
  minä parannan teidän luopumuksenne."

  -"Katso, me tulemme sinun tykösi, sillä sinä olet Herra, meidän Jumalamme.

  VastaaPoista