torstai 18. elokuuta 2022

RISTIN LUONA


 

 Herran Rauhaa...

Tänä aamuna rukoiltuani ja olin nousemassa ylös, sain nähdä kuvan jossa oli pieni tyttö ja poika istumassa maassa, ristin edessä. Se oli kaunis kuva ja näin Jumala meitä kuvaa, lapsinaan. Koin lohdutusta ja iloa tuosta kuvasta sillä sydämessäni sain nähdä siinä itseni mieheni kanssa. Siihen Kristus on meidät armossaan johdattanut ja ohjannut. Mutta yhtä aikaa tämä on kaikille jotka ovat kääntyneet Jeesuksen puoleen, siihen ristin juurelle, siinä missä paras paikka on. Kun tuota kuvaa katselin, alkoi korvissani soida tuo laulu: Ristin luona. Se oli niin täydellinen selittämään tuota kuvaa.

Minua tuli vastaan teksti jonka koin tähän täydellisesti. Se on meille kaikille, tunnemme itsemme aika ajoin kiusatuiksi ja ahdistuksessa oleviksi, erityisesti tämä nousee sydämessä eräälle sisarelle joka kokee itsensä kaikessa "ulkopuoliseksi".

 

Sana heikolle kristitylle

Ystäväni, olet ehkä pettynyt itseesi ja uskoosi. Olisit halunnut olla parempi ja palavampi. Vertaat itseäsi toisiin ja pohdit, ei minusta taida olla tähän. Ehkä tuomitset itsesi syntiesi ja väärien valintojesi johdosta, ja olet häpeissäsi vetäytynyt sivuun uskovien yhteydestä (”jos he tietäisivät mitä olen tehnyt, he hylkäisivät minut”, ja hylkäät näin itsesi toisten ulkopuolelle).

Olet ehkä pohtinut, oletko tarpeeksi hyvä Jeesuksen seuraan, taivaaseen ja pelastukseen tai toisten uskovien joukkoon?

Luuletko, että Jumalan pitäisi kurittaa sinua ja rangaista sinua. Ehkä olet heikko, ja uskosikin on horjuva.

Ehkä olet kiinni jossain rippuuvuudessa, josta et pääse irti, ja siksi pyhyytesi tuntuu kevyeltä ja pohdit, oletko uskossa lainkaan.

Ehkä koet uskonelämäsi olevan kuin nuoralla kävelyä ja pelkäät putoavasi syvyyteen.

Kristuksen hyvissä käsissä

Jumalan lapsena putoat Kristuksen syliin. Usko ei ole tiukkaa tasapainottelua nuoralla vaan lepäämistä jalat tiukasti kalliolla. Jumalan armossa.

Menneet taistelijat ovat sanoneet, että kristitty on samaan aikaan ja loppuun asti vanhurskas ja syntinen. Se on täysin totta.

Täydellinen pelastus

Uskossa Jeesukseen olet täydellisesti vanhurskautettu, lunastettu, sovitettu, anteeksiannettu ja Jumalalle kelpaava taivaan kansalainen.

Itsessämme olemme tämän elämän ajan langenneita ja syntisiä. Mutta langeneena ja syntisenä kristitty nostaa katseensa Jeesukseen ja hänen täydelliseen ristinkuolemaan, jossa Jeesus kantoi syntimme. Tässä on ydin: Katseen siirto itsestämme Jeesukseen!

Golgatalla tapahtui autuas vaihtokauppa: Jeesus otti meidän syntimme, velkamme ja Jumalan vihan. Me saamme itsellemme Jeesuksen ansiot, syntien anteeksiannon ja taivaan!

Jeesus hankki sinulle täydellisen sovituksen, lunastuksen, vanhurskauden, syntien anteeksiannon, Jumalalle kelpaavuuden ja taivaan kansalaisuuden.

Ystäväni,

älä mittaa pelastustasi tunteillasi, kokemuksillasi äläkä edes lankeemustesi määrällä. Älä edes omilla hyvillä teoillasi, onnistumisilla ja saavutuksilla. Sekin on arvotonta valuuttaa pelastuksen asiassa.

Sinun pelastuksesi perusta on Jeesuksen täydellisessä ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa.

Ajatteletko, että sinun pitää jotenkin täydellistää se, mitä Jeesus Golgatalla teki puolestasi? Kuule, et voi lisätä siihen mitään. Tehtäväsi on nyt ottaa vastaan Jumalan lahjat ja kiittää!

Sinä et ole tarpeeksi hyvä pelastumaan! Mutta Jumala rakastaa sinua, ja siksi hän antoi sinulle täydellisen Pelastajan ja pelastuksen lahjana.

Siirrä uskosi keskipiste pois itsestäsi ja uskosi määrästä tai laadusta yksin Jeesukseen. Tämä saa aikaan kiitoksen ja ylistyksen!

Kristitty siskoni ja veljeni,

ihmettele sitä, mitä Jeesus on rakkaudessaan tehnyt meidän puolestamme!

Ja sano: Tämän hän teki minun – vajavaisen, syntisen – puolesta. Hän teki tämän koska hän haluaa olla minun ystäväni ja pelastajani.

Kristillinen usko on sitä, että asetan pelastukseni täysin Jeesuksen Kristuksen ja hänen sovitustyönsä varaan.

Jeesus on syntisten pelastaja. Hän sanoi, että joka saa paljon syntejä anteeksi, rakastaa paljon. Älä anna minkään asian tai ihmisen viedä sinua pois Jeesuksen luota.

 

RISTIN LUONAhttps://youtu.be/ScrS21uWDoQ

1. Ristin luona kiusatulla, / langenneella vaivatulla / paras paikka on, paras paikka on. / Siksi älä koskaan lähde, / älä minkään synnin tähden / ristin luota pois, ristin luota pois. / Ristin luona ainoastaan synnin turmelusta vastaan voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla paras paikka on.

2. Ristin luona pohja kestää, / armo putoomasta estää / kauhun kuiluihin, kauhun kuiluihin. / Ristin luona lepo koittaa, / toivo epätoivon voittaa, / sydän puhdistuu, sydän puhdistuu. / Ristin luona ainoastaan / synnin turmelusta vastaan / voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla / paras paikka on.

Erkki Leminen.


Erkki Lemisen runot puhuvat Jumalalle syvältä ja ylistävät hiljaisesti: 

"Rakas Jumala- painaudun lähellesi. Kyyhötän tässä- kämmenelläsi- ja valitan. Vaikeroin hiljaa, etteivät kiittäväiset häiriytyisi, etteivät vahvat halveksisi.
Rakas Jumala- peittele minut lämpimiisi, sillä matkahuopani on kulunut ohueksi ja minun on vilu. Pese minut, sillä tunnen itseni likaiseksi. Kääri vakoisiin, ettei mustuuteni näkyisi, etteivät ihmiset pahentuisi. Vai annatko elämän riepotella, näin väsytellä, että omat verhoni putoaisivat, heikkouteni näkyisi, mustuuteni paljastuisi?
Rakas Jumala, kohta en enää jaksa. Kohta en osaa mitään. Kyyhötän tässä- edessäsi- ja toistan ryövärin sanoja vain: "Muista minua Jeesus." Muista minuakin."

Kiitos Jeesus tästä kuvasta ja laulusta tänään. Sinäkin olit kaikessa kiusattu. Sait taistella vihollista vastaan. Mutta Sinä pysyit horjumatta Isän edessä, Hän oli sinun suoja paikkasi. Tänään me saamme istua tuossa Ristisi juurella. Se on suoja paikka, johon voimme tuoda ilomme ja surumme ja se kulkee kaikessa mukana ja on joka hetki lähettyvillä. Tämä On Rakkauden Sanoma Sinulta, Herramme, Jeesus Kristus. 

Amen. 🙇‍♀️💖👑


2 kommenttia:

 1. Jer.30:
  1 Sana, joka tuli Herralta Jeremialle ja kuului näin:
  2 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Kirjoita kaikki sanat, jotka minä olen sinulle puhunut, kirjaan.
  3 Sillä katso,
  tulee aika,
  sanoo Herra, jolloin minä käännän kansani Israelin ja Juudan kohtalon, sanoo Herra, ja palautan heidät maahan, jonka olen antanut heidän isillensä, ja he saavat periä sen."
  4 Ja nämä ovat ne sanat, jotka Herra on puhunut Israelista ja Juudasta.

  5 Näin sanoo Herra: "Pelon huudon me kuulemme: on hirmu, ei rauha!
  6 Kysykää ja katsokaa: synnyttääkö miehenpuoli? Miksi näen kaikkien miesten pitelevän käsin lanteitansa synnyttäväisten tavalla, ja miksi ovat kaikki kasvot käyneet valjuiksi?
  7 Voi! Suuri on se päivä, ei ole sen kaltaista. Se on Jaakobille ahdistuksen aika, mutta hän on pelastuva siitä.
  8 Ja sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä särjen ikeen sinun kaulastasi ja katkaisen sinun siteesi. Eivät tee enää muukalaiset heitä palvelijoikseen,
  9 vaan he saavat palvella Herraa, Jumalaansa, ja Daavidia, kuningastansa, jonka minä heille h e r ä t ä n.

  10 Mutta sinä, minun palvelijani Jaakob, älä pelkää, sanoo Herra, älä säiky, Israel. Sillä katso, minä pelastan sinut kaukaisesta maasta, sinun jälkeläisesi heidän vankeutensa maasta. Ja Jaakob on palajava, elävä rauhassa ja turvassa, kenenkään peljättämättä.
  11 Sillä minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra, ja pelastan sinut. Minä teen lopun kaikista kansoista, joiden sekaan minä olen sinut hajottanut; ainoastaan sinusta minä en loppua tee: minä kuritan sinua kohtuudella, mutta rankaisematta minä en sinua jätä.

  12 Sillä näin sanoo Herra: Paha on sinun vammasi, kipeä on saamasi isku.
  13 Ei kukaan aja sinun asiaasi; sinun haavaasi ei paranneta, se ei kasva umpeen.
  14 Kaikki sinun rakastajasi ovat sinut unhottaneet, sinua he eivät kysy. Sillä niinkuin vihollista lyödään, olen minä sinua lyönyt, kovalla kurituksella, koska sinun rikoksesi on suuri, sinun syntisi monilukuiset.
  15 Miksi valitat vammaasi, kipusi kovuutta? Koska sinun rikoksesi on suuri, sinun syntisi monilukuiset, olen minä sinulle tämän tehnyt.
  16 Niin myös kaikki sinun syöjäsi syödään, ja kaikki sinun ahdistajasi, kaikki tyynni, vaeltavat vankeuteen; sinun ryöstäjäsi joutuvat ryöstetyiksi, ja kaikki saalistajasi minä annan saaliiksi.

  17 Sillä minä kasvatan umpeen sinun haavasi ja parannan sinut saamistasi iskuista, sanoo Herra, sinut, Siion, jolla on nimenä 'hyljätty', 'se, josta ei kukaan välitä'.
  18 Näin sanoo Herra: Katso, minä käännän Jaakobin majojen kohtalon, minä armahdan hänen asuntojansa; kaupunki rakennetaan kukkulallensa, ja linna on oleva oikealla paikallansa.
  19 Ja niistä on kaikuva ylistyslaulu ja iloitsevaisten ääni. Minä enennän heidät, eivätkä he vähene; minä saatan heidät kunniaan, eivätkä he halvoiksi jää.

  20 Silloin hänen poikansa ovat niinkuin m u i n o i n, ja hänen seurakuntansa pysyy vahvana minun edessäni; minä rankaisen kaikki hänen sortajansa.

  21 Ja hänen valtiaansa n o u s e e hänestä itsestänsä, hänen hallitsijansa l ä h t e e hänen keskeltänsä; ja minä sallin h ä n e n k ä y d ä t y k ö n i, niin että hän saattaa minua l ä h e s t y ä.
  Sillä kuka panee henkensä alttiiksi minua lähestyäkseen? sanoo Herra.
  (Ilm. 5:2)


  22 Ja niin te olette minun kansani, ja minä olen teidän Jumalanne."
  23 Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä.
  24 Eikä Herran vihan hehku asetu, ennenkuin hän on t o t e u t t a n u t ja t ä y t t ä n y t sydämensä a i v o i t u k s e t.
  Aikojen l o p u l l a te tulette sen ymmärtämään.


  VastaaPoista

 2. Mal. 3:7
  isienne päivistä asti te olette poikenneet minun käskyistäni ettekä noudata niitä. Kääntykää minun tyköni, niin minä käännyn teidän tykönne, sanoo Herra Sebaot. Mutta te sanotte: "Missä asiassa meidän on käännyttävä?"


  Matt. 19:14
  Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".
  (Mark. 10:14)
  (Myös Tukholman profetia-1984 mainitsee, että "meneväisiä" estetään...)


  Luuk. 6:47
  Jokainen, joka t u l e e minun t y k ö n i ja k u u l e e minun s a n a n i ja t e k e e niiden mukaan-minä osoitan teille, kenen kaltainen hän on.
  (Dan. 7:13)


  Joh. 11:
  51 Mutta sitä hän ei sanonut itsestään, vaan koska hän oli sinä vuonna ylimmäinen pappi, hän ennusti, että Jeesus oli kuoleva kansan edestä,
  52 eikä ainoastaan tämän kansan edestä, vaan myös kootakseen yhdeksi hajalla olevat Jumalan lapset.


  Matt.18:
  1 Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
  2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä
  3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.
  4 Sentähden, joka n ö y r t y y tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.

  VastaaPoista