maanantai 15. heinäkuuta 2024

MENE "SYDÄMEN KAMMIOOSI"

 



Haaveita ..


Matt.6:6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. 


Suomen pienin kivikirkko

https://youtu.be/l0kffjufay4?si=W1uAfys73gNeyWqY


... Minä tässä eräänä päivänä mietin, kun minulta tässä vähän aika sitten kysyttiin onko minulla jotain jota olisin haaveillut saavani. Vastasin siihen ettei ole ...
Mutta muistui mieleen että on kuitenkin jotain josta olen vuosia haaveillut .. eli tuollainen pieni kirkko on ollut haaveni jo vuosia.
Tiedän että se jää rakentamatta, mutta oleellisinta on se että se on rakennettu sydämeen ja että se ei olisi kivestä rakennettu vaan elävä sydän, elävä kammio, siellä saan  olla Herrani kanssa, rukouksessa ja ylistyksessä.
Voisi sen verran tuossa pienessä kirkossa olla kokoa että voisi pieniä kotikokouksia tuollaisessa pitää ... ja hiljentyä kynttilän valossa Herran eteen.
Pieni mutta kuitenkin niin suuri haave.  

Raamatussa sana ”kivisydän” esiintyy kaksi kertaa ja molemmissa kohdissa se tarkoittaa samaa asiaa: ”Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.” (Hes. 11:19 ja 36:26.) Näissä tekstikohdissa profeetta julistaa Israelin kansalle lupausta siitä, että kerran Messias tulee ja kaikki häneen uskovat saavat Pyhän Hengen. Tällöin Jumalalle vieraana elävien ihmisten kivisydän muuttuu eläväksi sydämeksi.

Teksti liittyy siis ensisijaisesti Israelin kansan historiaan. Meidän elämäämme sovellettuna se voisi tarkoittaa sitä, että Jeesukseen uskova on saanut elävän sydämen, kun Jumalan Henki asuu hänessä. Silti kristitty usein kokee, että sydän on kuin kiveä, sillä se on kovin hidas uskomaan, rukoilemaan ja rakastamaan lähimmäisiä. Tämä kokemus ei tee tyhjäksi sitä, että jokainen Jeesukseen uskova saa luottaa, että elämä on Jumalan kädessä ja Jumalan Henki johdattaa häntä.

Paavali viittaa sydämen uskoon Roomalaiskirjeessä: ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan” (Room. 10:9–10).

Tämä kohta Raamatusta tuo esiin, että sydämen usko tarkoittaa todellista uskoa Jeesukseen. Ilmaisu on suoraan suomennettu alkukielestä eli kreikan kielestä. Kyse on uskosta siihen, että Jeesus on kuollut Golgatan ristillä minunkin syntieni tähden, sovittaen kaikki pahat tekoni. Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, sanoen näin aamenensa Poikansa sovitustyöhön, eli vahvistaen sen. Sydämen uskossa katson Jeesukseen omana Vapahtajani, saan elää anteeksiantamuksesta. Minkä koko sydämestäni uskon, sen myös suullani tunnustan.

”Sydämen usko” tarkoittaa siis ilmaisuna sellaista uskoa Jeesukseen, jonka olen sisäistänyt ja omaksunut. Kyse on uskosta, josta on tullut elämäni keskeinen sisältö ja voimavara. Suun tunnustus on sellaisen uskon luonnollinen seuraus. Sydämelläsi teet valinnan hyvän ja pahan välillä. Omatuntosi lähettää tiedon siitä, onko jokin asia oikein vai väärin, ja sydämesi saa sinut valitsemaan. Sydän, joka on yhteydessä Jumalaan, kykenee valitsemaan hyvän joka kerta. Sydän, joka avautuu muille, epäpuhtaille vaikutuksille, sokeutuu ja tulee epävarmaksi, kun on kyse hyvän ja pahan erottamisesta toisistaan. ”Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että noudattaa sinun sanaasi.” Ps. 119:9. Meillä kaikilla oli syntyessämme puhdas, kaunis sydän. Sydän tulee epäpuhtaaksi, kun tietoisesti teet syntiä yhä uudestaan. Esimerkiksi kun yhä uudelleen teet jotain, minkä tiedät olevan väärin, etkä tee parannusta. Kysymys voi olla epärehellisyydestä, kateudesta, epäpuhtaiden asioiden katselemisesta, kaunan kantamisesta jne. Se tapahtuu, kun et halua lakata tekemästä sitä, vaikka tiedät sen olevan väärin.

Amen 

🙏😇❤️✝️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti