tiistai 13. kesäkuuta 2023

ANTEEKSIANTAVA RAKKAUS

 

 
 

Antakaa Anteeksi; RAKASTAEN!


Jumala on puhunut minulle lähiaikoina hyvin henkilökohtaisella tasolla. Se sopii meille kaikille ohjenuoraksi. Koen että minut täytyy yrittää jakaa tätä asiaa, että voisimme syventää ymmärrystä.

Jumala alkoi puhumaan tuon anteeksiannon kautta. Vaikka olisimme antaneet läheiselle anteeksi hänen/ heidän pahat teot, sain ymmärtää että se ei ole siinä. Jos oikeasti olemme antaneet anteeksi tulee meidän se osoittaa Rakkaudessa. Meidän tulee ilmoittaa että on todella antanut anteeksi ja että kaikesta huolimatta Rakastamme. Jeesuskin antaa meille anteeksi ja Rakastaa meitä ehdoitta. Ei ole mitään jota emme saa Häneltä anteeksi, kuin yksi ja se on Pyhän Hengen pilkka. Hän antaa meille anteeksi senkin että joutui meidän syntien vuoksi ristille. Hän Rakastaa meitä silti. Se Rakkaus ei ole maailmasta, vaan se on Jumalan Rakkautta meitä kohtaan.

Jumala puhui minulle muutamia viikkoja sitten kun mieheni kanssa katsoimme jotain ohjelmaa. Ääni sanoi minulle; sano että Rakastat häntä. 

Hämmennyin tuosta ja muutama ilta tuon jälkeen kuulin saman kehoituksen uudelleen. Pelästyin että nyt tässä on jotain ja minun tulee olla kuuliainen tuolle kunhan tulee pian oikea hetki. En voi odottaa enää kolmatta kehotusta.

Helatorstai aamuna sitten sanoin aamukahvilla miehelleni että Rakastan häntä ja hän oli iloisesti hämillään. Ihmetteli että mistä nyt tuulee. Sanoi samat minulle.

Meille suhteet on monesti niin itsestään selviä että tuo tärkeä asia jää sanomatta ja joskus se on vaikeaa. Uskon että tällä on merkityksensä, ehkä mieheni uskon kasvussa. Rakkaus sen aikaan saa.. lauletaan. Kuinka usein sanomme: " Minä Rakastan ..."

Aletaan kylvää tuota Rakkaus sanaa enemmän ja todella tarkoittaen. Anteeksiantokin tulee sen kautta täydeksi ja todeksi. Tuntuu, että kun sen tekee oikealla sydämellä ja oikealla, taivaalliselta Rakkaudella, voi siihen sanoa että SE ON TÄYTETTY.  

Tässä piilee SUURI salaisuus! Jeesus sanoo:
”Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.”

Anna anteeksi.

Kaksi pientä sanaa. Miksi se on sitten niin vaikeaa? Miksi on niin helppoa nähdä toisissa ihmisissä virheitä, mutta ei itsessä?

’Tiedät, miten helposti näemme virheitä toisissa ihmisissä.’ Näin rukoilimme tänään kirkossa päivän rukouksessa. Se on totta. On myös totta se, että joskus näemme toisissa enemmän – paljon enemmän – virheitä kuin itsessämme.
ARMO = ansaitsematon rakkaus meidän osaksemme.

Armonsa kautta Jumala siis ilmaisee rakkautensa olemuksen, sen runsauden ja täyteyden. Ilman Jumalan osoittamaa armoa ihminen kuolisi synteihinsä ja joutuisi kadotukseen. Ihminen ei voi tulla osalliseksi pelastuksesta ellei Jumalan Henki häntä herätä ja kutsu uskoon sekä vaikuta uskoa: ”usko, jonka Jeesus vaikuttaa” (Apt.3:16). ARMO = edeltäkäyvä armo.

Oikea Rakkaus menee ohi maailman ajattelun, ja se antaa suuren vapauden, ja poistaa tuon kauhean taakan, jota turhaan kannamme jopa vuosia ja voimme näin myös sairastuttaa itsemme. Se on vihollisen/ saatanan tarkoituskin, se yrittää tukahduttaa meidät tuon taakan alle. Mutta antamalla oikeasti anteeksi, Rakastaen, saamme nauraa viholliselle, että sen valhe suunnitelma ei enää toimi.

Eksynyt syntinen saa palata Jumalan valtakuntaan, hän kokee löytäjän iloa. Tähän iloon yhtyvät Jumalan lapset ja taivaan enkelit. Voidaan perustellusti todeta, että ihmisen elämän tärkein asia on toteutunut. Jumalan valtakunnan löytäneen ihmisen kokemus Jumalan ja Hyvän Paimenen hoidosta on samanlainen kuin Vanhan testamentin Jumalan lapsilla: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu” (Ps. 23:1)

Näin kävi meillekin, kun olin kuuliaisena Jumalalle, ja aloin ilmoittaa miehelleni että Rakastan häntä. Hän alkoi muuttua vapaammaksi ja iloiseksi, osoittaen myös Rakkautta ja välittämistä. Hän alkoi tehdä vuosien tauon jälkeen huomion osoituksia. Selitin hänelle kaiken tämän, sillä halusin että hänellä oli myös ymmärrys kaikesta tästä.

Kerran hän kuulutti etten saisi rukoilla enää erään ihmisen puolesta, joka oli tehnyt pahaa perheellemme. Mutta ilmoitin että ei ole ketään niin pahaa jonka puolesta ei voisi rukoilla. Niin Jeesuskin teki ristillä ryövärille ja minä annoin anteeksi sinun tekosi. Mieheni käänsi selän minulle pää painuksissa etten nähnyt hänen kasvoja ja sanoi: " Sinä oletkin niin kiltti."

Sain hänet ymmärtämään että se pahinkin voi muuttua rukouksen ja anteeksiannon vuoksi. Miehenikin on muutoksen tiellä.

Kun tämän ymmärtää, saa kokea kuin toisen ulottuvuuden. Voi jättää saatanan valheet ja taakat joilla se yrittää sitoa ja pitää meitä vankeudessa. Saa kokea jo täällä voiton ja on kuin olisi jo kotona tai ainakin vahvasti matkalla taivaan kotiin.

Jos anteeksianto tapahtuu ilman oikeaa ja aitoa Rakkautta, Rakkautta, jonka on Jumalata saatua, Jumalan Agabe rakkautta, ei anteeksianto ole mitään, tyhjäksi se käy, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Agape tarkoittaa jumalallista rakkautta, Jumalan vaikuttamaa rakkautta. Se on rakkauden korkein muoto.

 

1. Korinttilaiskirje 13:1-9

1. Korinttilaiskirje 13:1-9 FB38

Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.

 

AMEN !!!! 💖💖

2 kommenttia:

 1. Raamatullinen lähimmäisenrakkaus on Jumalan tahdonmukaista toimintaa lähimmäisen edestä.
  (Joh. 15:13)

  Tällöin kun ymmärtämätön tekee syntiä lähimmäistään vastaan, niin silloin jos kohteena on ymmärtävä henkilö eli pelastuvan asemassa oleva, niin hän ymmärtää syntiä tekevän ymmärtämättömyydentilan ja ohjaa ymmärtämätöntä totuuteen ettei jatkossa syntiä tekisi vaan pelastuisi.

  Jos syntiä tekevä pelastumaton ei käänny totuuteen niin hän joutuu tuonelaan odottamaan tuomiotaan ja kun tuonela suljetaan annetaan tuomio heti ymmärtämättömän kuollessa, jolloin tuomio laitetaan heti käytäntöön, joka tuomio on toinen kuolema.

  Ymmärtämätön syntiä tekevä joutuu siis tuomiolle ja samoin ymmärtämättömän kohde jos kohde pidättää kohtaamansa synnin ymmärtämättömyyttään, eli ei siis anna anteeksi.

  Aikana jolloin "uhria kannettaan" voi syntejään katuva pelastautua ja tavoittaa siten totuuden alku, jolloin mahdollistuu totuutta lähentyminen.
  Raamatun loppusodassa jolloin siirrytään viimeiseen aikajaksoon jolloin "uhria ei kanneta" ei voi enään pelastautua, jolloin voi vielä katumuksessa kääntyä totuuteen saaden armon tuomiopäivänä, jolloin välttää tuomion käytäntöönpanon.

  Jeesus lähetettiin tehtäväänsä valmistamaan pelastusreittiä läpi kuoleman ja valmistamaan tuomiopäivää jolloin synti/peto tuomitaan.
  Jeesus toimii synnittömän asemassa ollen Pyhän asemassa, esimerkiksi eksyneille ja pelastuville miten miten asemassaan suoriutua pelastuakseen ja välttääkseen totuuden avulla toisen kuoleman eli sielun hukkumisen.  Uskovan tulee suoriutua rakkauden kaksoiskäskyn mukaan pelastuakseen, josta muistuttaa Jeesuksen antama uusi käskykin.
  Tämän lisäksi Jumala etsii ihmisistä edeskäypää joka suoriutuu Jeesuksen esimerkin mukaan, ollen siten ihmisen pojan kaltainen, jolloin Jumala mielistyy palvelijaansa joka muistuttaa tuomiopäivän lähentymisestä ja Jumalan tahdosta (Joh. 15:13) ja Raamatun sanomasta siirryttäessä uuteen aikaan, joka on lopullinen järjestys.

  Kun ihmisen pojan kaltainen löytyy ja tapahtumat etenevät sidotaan ilmestyskirjan 1-peto ja tuonela suljetaan.
  Tämän jälkeen alkaa sota ilmestyskirjan 2-petoa vastaan, joka sota päättyy tuomiopäivän tuomioon, jossa synti/peto tuomitaan ja tuomio laitetaan käytäntöön.

  Raamatullisessa rakkaudessa on siis neljä osapuolta. Jumala, Jeesus, sinä itse, lähimmäiset.
  Jotta saisit voimaan kohdallasi pelastavan Rakkauden Jumalan suunnasta tulee suoriutua Jumalan tahdossa lähimmäisiään kohtaan.
  Jeesus eli Ihmisen Poika antoi henkensä lähimmäisten edestä ettei kukaan eksyisi.
  Ihmisen pojan kaltainen suoriutuu Jumalan tahdossa Jeesuksen muistuttaman sanoman mukaan niin, että Jumala mielistyy häneen, jolloin tuonela voidaan sulkea ja tapahtumat etenevät seuraaviin vaiheisiin lähennyttäessä tuomiopäivää ja tuomiota.

  Kun uskova on saavuttanut pelastuvan aseman ja tekee syntiä rikkoo synti pelastuksen liittoa, jolloin synnin tulee alkaa vähetä jolloin lähennytään totuutta. Synti voi myös rikkoa liiton, jolloin sitä ei voi uudelleen saavuttaa voimaan.
  Pelastuvan asemassa oleva tehdessään syntiä korottaa itseään yli Jumalan tahdon jolloin muodostunut rakkaus heikkenee.
  Jumalan suunnasta rakkaus on aina voimassa maksimaalisesti eli rakkautta voi heikentää tai rakkauden lakkauttaa vain ihminen.

  VastaaPoista
 2. Parisuhderakkaudessa on kaksi osapuolta eli jos toista haluaa rakastaa ja toinenkin tuntee samoin niin rakkaus muodostuu.
  Jos toinen ei rakasta niin rakkautta ei muodostu.
  Parisuhteessa rakkauden "taso" vaihtelee molempien tunteen mukaan kuin tilanne heikomman osapuolen mukaan on.
  Käytännössä esim. autoa tai maataan (valtio) ei voi rakastaa, eli rakkautta ei ole mahdollista muodostua kuin ihmisten välillä.

  **************

  Muitakin rakkauden alueita on olemassa ja niillä on omat lainalaisuudet...


  ******************

  Parisuhderakkaudessa elävillä uskovilla pelastuilla henkilöillä on siis myös lähimmäisenrakkaus voimassa Jumalan suuntaan.
  Jos ympärillä asuvilla muillakin olisi asiat vastaavasti voidaan silloin elää elämää Jumalan tarkoittamassa ympäristössä eli ihmisten kesken lähinnä saavutettavassa paratiisimaisessa ympäristössä.
  Mutta kun synti pääsi voitolle ja se voidaan nyt pian tuomita kun ollaan saavuttu tuomion aikaan, joka synnin ja luopumuksen aika on nyt syvenemässä ja on siten äärimmäisen kaukana siitä, kuinka ihmisten olisi tullut elää totuudessa palvellen Jumalaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.