sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

PYHÄ KOLMINAISUUS " ELOHIM "





Pyhä Kolminaisuus keskellämme ...


Tänä aamuna sain heti herättyä kuvan. Siinä oli todella vihreä pensas joka oli muotoiltu kolmi🔺️ tuo terävä kärki oli alas päin. Mietin miksi juuri pensasta oli tuohon kolmioon käytetty. Mutta ajattelin sen edustavan elämää ja sen vehreyttä. Kuin elämän puu. Ikivihreä. Myös Jumala on elävä ja todellinen. Mietin josko tuosta on mitään jakaa, mutta sitten tuo kuva alkoi elää tuossa vihreässä pensaassa, joka oli niin kaunis ja elävä. Nousi sydämelle Pyhä Kolminaisuus. Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kaikki niin eläviä ja todellisia. Veli laittoi tuohon vahvistavan kommentin jonka tähän lisään:

Hes. 17:22. Näin sanoo Herra, Herra: Mutta minä otan yhden latvuksen siitä korkeasta setripuusta ja istutan sen; hennon latvalehvän minä siitä taitan ja istutan korkealle ja jyrkälle vuorelle.

23. Israelin vuoren korkeuteen minä sen istutan: ja se kantaa lehviä ja tekee hedelmää, ja siitä tulee mahtava setri. Ja sen alla asuvat kaikki linnut, kaikki, mitä siivekästä on; ne asuvat sen oksain varjossa.24. Ja kaikki metsän puut tulevat tietämään, että minä olen Herra, joka teen korkean puun matalaksi ja matalan puun korkeaksi, tuoreen puun kuivaksi ja kuivan puun kukoistavaksi. Minä, Herra, Herra, olen puhunut, ja minä sen teen."
Amen.  Kiitos tästä sanasta.

Asia jota on hyvä nostaa esiin. Hain  asiasta selittävää tietoa:


Kolmio ja kolme ympyrää

Kristinuskon kolmiyhteistä Jumalaa kuvataan usein tasasivuisella kolmiolla, jonka kärkinä ovat Isä, Poika ja Pyhä Henki.


Tasasivuisuus korostaa Jumalan kolmen persoonan tasavertaisuutta ja kuulumista yhteen.

Vihreä väri edustaa harmoniaa ja tasapainoa, sekä symboloi toivoa, rauhallisuutta ja uudistuksia. Se nähdään toivon ja levollisuuden värinä. Vihreän värin sanotaan myös saavan luovuuden kukkaan sekä lisäävän keskittymiskykyä.

Vihreä kuvaa toivoa ja iankaikkista elämää, mutta on myös elämän ja arjen väri kasvun väri. Vihreää käytetään loppiaisesta laskiaiseen sekä lähes kaikkina helluntain jälkeisen ajan pyhinä

Vaikein asia kristillisessä kolminaisuuden käsitteessä on se, ettei sitä voi tyhjentävästi selittää. Jumalan kolminaisuus on käsite, jota ihmisen on mahdoton ymmärtää täysin, selittämisestä puhumattakaan. Jumala on äärettömän paljon suurempi kuin me, sen vuoksi meidän ei pitäisi odottaakaan, että pystyisimme ymmärtämään häntä täydellisesti. Raamattu opettaa, että Isä on Jumala, Jeesus on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala. Raamattu opettaa myös, että on olemassa vain yksi Jumala. Vaikka voimme ymmärtää joitakin asioita kolminaisuuden eri persoonien välisistä suhteista, pohjimmiltaan ihmismieli ei voi sitä käsittää. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, ettei kolminaisuus ole totta ja Raamatun opetukseen perustuvaa.


Kolminaisuus tarkoittaa Jumalan ilmentymistä kolmessa eri persoonassa. Tällä ei tarkoiteta laisinkaan kolmen Jumalan olemassaoloa. Tätä aihetta tutkiessa kannattaa muistaa, että sanaa ”kolminaisuus” ei käytetä Raamatussa. Tämä termi on yritys kuvata kolmiyhteistä Jumalaa, sitä tosiasiaa, että on olemassa kolme rinnakkain esiintyvää ikuista persoonaa, jotka yhdessä ovat Jumala. On todella tärkeää muistaa, että opetus, josta käytetään ilmaisua ”kolminaisuus”, todellakin löytyy Raamatusta. Raamattu opettaa kolminaisuudesta seuraavasti:


1) On olemassa vain yksi Jumala (5. Moos. 6:4; 1. Kor. 8:4; Gal. 3:20; 1. Tim. 2:5).


2) Kolminaisuudessa on kolme persoonaa (1. Moos. 1:1; 1:26; 3:22; 11:7; Jes. 6:8; 48:16; 61:1; Matt. 3:16-17; Matt. 28:19; 2. Kor. 13:14). 1. Mooseksen kirjassa 1:1 käytetään heprean kielen monikollista substantiivia ”Elohim”. 1. Moos. 1:26; 3:22; 11:7 ja Jes. 6:8 käyttävät monikollista pronominia ”me”. ”Elohim” ja ”me” ovat monikollisia muotoja ja viittaavat ehdottomasti useampaan kuin kahteen. Vaikkakaan tämä ei ole aukoton väite kolminaisuuden puolesta, se kuitenkin viittaa Jumalan moninaisuuteen. Heprean kielen Jumalaa merkitsevä sana "elohim" ehdottomasti mahdollistaa kolminaisuuden.


Jes. 48:16:ssa ja 61:1:ssä Poika puhuu ja viittaa samalla Isään ja Pyhään Henkeen. Vertaa Jesajan kohtaa (61:1) Luukkaan evankeliumin kohtaan (4:14-19) niin huomaat, että on kyse Pojan puheesta. Matt. 3:16-17 kuvaa Jeesuksen kastetta. Tässä tapahtumassa näkyy, miten Jumala Pyhänä Henkenä laskeutuu Poika Jumalan päälle, samalla kun Isä Jumala julistaa mieltymyksensä Poikaan. Matt. 28:19 ja 2. Kor. 13:14 ovat myös esimerkkejä kohdista, joissa puhutaan kolminaisuuden kolmesta eri persoonasta.


3) Kolminaisuuden jäsenet erotetaan toisistaan monissa raamatunkohdissa. Vanhassa testamentissa ”HERRA” on eri kuin ”Herra” (1. Moos. 19:24; Hoos. 1:4). ”HERRALLA” on ”Poika” (Ps. 2:7, 12; Snl. 30:2-4). Henki on eri kuin ”HERRA” (4. Moos. 27:18) ja ”Jumala” (Ps. 51:10-12). Poika Jumala on eri kuin Isä Jumala (Ps. 45:6-7; Hepr. 1:8-9). Uudessa testamentissa, Johanneksen evankeliumissa (14:16-17), Jeesus puhuu Isälle Puolustajan, Pyhän Hengen, lähettämisestä. Tämä osoittaa, että Jeesus ei katsonut itse olevansa Isä tai Pyhä Henki. On myös muistettava ne kerrat evankeliumeissa, jolloin Jeesus puhuu Isälle. Puhuiko hän itselleen? Hän puhui toiselle kolminaisuuden persoonalle – Isälle.


4) Jokainen kolminaisuuden jäsen on Jumala. Isä on Jumala (Joh. 6:27; Room. 1:7; 1. Piet. 1:2). Poika on Jumala ( Joh. 1:1, 14; Room. 9:5; Kol. 2:9; Hepr. 1:8; 1. Joh. 5:20). Pyhä Henki on Jumala (Apt. 5:3-4; 1. Kor. 3:16).


5) Kolminaisuudessa vallitsevat tietyt tehtävänjaot. Raamatun mukaan Pyhä Henki on alamainen Isälle ja Pojalle, ja Poika on alamainen Isälle. Tämä on kuitenkin sisäinen suhde, eikä se kiellä yhdenkään kolminaisuuden persoonan jumaluutta. Tämä on yksinkertaisesti sellaista aluetta äärettömästä Jumalasta, jota rajallinen mielemme ei pysty ymmärtämään. Poikaa käsitteleviä raamatunkohtia ovat Luuk. 22:43; Joh. 5:36; Joh. 20:21 ja 1. Joh. 4:14. Pyhästä Hengestä puhutaan kohdissa Joh. 14:16; 14:26; 15:26; 16:7 ja erityisesti Joh. 16:13-14.


6) Kolminaisuuden jäsenillä on eri tehtävät. Isä on perimmäinen lähde tai aiheuttaja seuraavissa asioissa: 1) maailmankaikkeus (1. Kor. 8:6; Ilm. 4:11); 2) jumalallinen ilmestys/ilmoitus (Ilm. 1:1); 3) pelastus (Joh. 3:16-17) ja 4) Jeesuksen ihmisenä tekemät teot (Joh. 5:17; 14:10). Isä panee alulle kaikki nämä asiat.


Poika on välimies, jonka kautta Isä tekee seuraavat asiat: 1) maailmankaikkeuden luominen ja ylläpito (1. Kor. 8:6; Joh. 1:3; Kol. 1:16-17); 2) jumalallinen ilmestys/ilmoitus (Joh. 1:1; Matt. 11:27; Joh. 16:12-15; Ilm. 1:1) ja 3) pelastus (2. Kor. 5:19; Matt. 1:21; Joh. 4:42). Isä tekee kaiken tämän Pojan kautta, joka toimii hänen edustajanaan.


Pyhä Henki on persoona, jonka avulla Isä tekee seuraavat asiat: maailmankaikkeuden luominen ja ylläpito (1. Moos. 1:2; Job 26:13; Ps. 104:30); jumalallinen ilmestys/ilmoitus (Joh. 16:12-15; Ef. 3:5; 2. Piet. 1:21); pelastus (Joh. 3:6; Tiit. 3:5; 1. Piet. 1:2); ja Jeesuksen teot (Jes. 61:1; Apt. 10:38). Isä siis tekee kaiken tämän Pyhän Hengen kautta.


Kolminaisuutta on pyritty kuvaamaan monin tavoin. Mikään arkielämän havaintoesimerkeistä ei kuvaa kolminaisuutta täysin tarkasti. Kananmuna ei ole tarkka siksi, että kuori, valkuainen ja keltuainen ovat munan osia, eivät itse muna. Samoin omenan kuori, hedelmäliha ja siemenet ovat kokonaisuuden osia, eivät omena itsessään. Isä, Poika ja Pyhä Henki eivät ole Jumalan osia, vaan jokainen heistä on Jumala. Vesi havainnollistavana esimerkkinä on hieman parempi, mutta sekään ei pysty kuvaamaan kolminaisuutta täysin oikein. Neste, höyry ja jää ovat veden kolme olomuotoa. Isä, Poika ja Pyhä Henki eivät ole Jumalan olomuotoja, sillä jokainen heistä on Jumala. Tällaiset kuvat voivat siis ehkä antaa meille kuvan kolminaisuudesta, mutta kuva ei ole täysin tarkka. Ääretöntä Jumalaa ei voi täydellisesti kuvata rajallisella esimerkillä.


Kolminaisuusoppi on ollut jakanut kristikuntaa koko sen historian ajan. Vaikkakin kolminaisuuden keskeiset kohdat on Raamatussa esitetty selkeästi, jotkut vähemmän tärkeät kohdat ovat epäselvempiä. Isä on Jumala, Poika on Jumala, ja Pyhä Henki on Jumala – mutta on vain yksi Jumala. Tämä on raamatullinen opetus kolminaisuudesta. Tämän ulkopuolella on tietyssä määrin sijaa väittelyille vähemmän tärkeistä asioista. Sen sijaan, että rajallinen ihmismieli yrittäisi määritellä kolminaisuuden täydellisesti, kannattaa kiinnittää huomio Jumalan suuruuteen ja hänen äärettömään olemukseensa. “Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Kuka voi tuntea Herran ajatukset, kuka pystyy neuvomaan häntä? (Room. 11:33-34).


Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.

Amen 🙏✝️



lauantai 27. heinäkuuta 2024

SILMÄ ON RUUMIIN LAMPPU

 




Anna Isä Valosi loistaa meille, anna meidän nähdä kirkkaasti uuteen päivään ja tulevaan !


Avaa mun sydämen silmät   https://youtu.be/UrCJ5IN_CjQ?si=PTSW0_0khkeiHnU6


Tänään herättyäni sain nähdä heti kuvan silmästä. Mitään muuta ei näytetty kuin tuo silmä sivusta päin. Tuo silmä oli avoin 👁 .. Tiedän ja ymmärrän että tässä on kyse näkökyvystä, ehkä fyysisestä mutta enempi uskon sen tarkoittavan hengellistä näkökykyä ja sitä pyysin siinä samalla lisää ja vahvistaen. 

Kiitos Jeesus, anna meille tuota näkökykyä Sinun maailmasi kautta. Anna enenevästi myös vahvaa profetaalista näkökykyä, kirkastaa niillä nimeäsi ja valtasuuruuttasi.

Tiedän että Sinä annoit tämän meille jokaiselle mietittäväksi ja rukous aiheeksi. Tätä siis Herralta anotaan.

Amen 🙏✝️

Rukoillaan hengellistä näkökykyä ja otetaan tuo armolahja Uskossa ja uskoen vastaan. Lisääntyvää ja vahvistuvaa näkökykyä, Jeesuksessa Kristuksessa. 


Joskus näkökyky  niin, että maailma näyttää vain synkältä. Ei auta, vaikka tosiasiat puhuisivat muuta.

Mieli päättelee vähästäkin, että kaikki menee vikaan. 

Ennen pieniltä tuntuneet vastoinkäymiset käyvät ylittämättömiksi. Asioita tulee otettua turhan henkilökohtaisesti.

Panokset ovat kovat. Anna silloin, Pyhä Jumala, valosi vetää minua puoleesi.

Amen 🙏

Hengen innoitus tuo hengellistä näkökykyä ja herättää rukousta ja ylistystä.

Pyhä Henki avaa henkeämme ja ymmärrystämme näkemään Jumalan ominaisuuksia, Jumalan Sanan totuuksia ja iloitsemaan niistä ja Jumalan teoista.

Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt. Luuk. 10:21

...anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan... Ef. 1:17


"Jos rukouksemme muuttuu ikävystyttäväksi ja elottomaksi, syy on ehkä siinä, että olemme kadottaneet hengellisen läheisyyden Häneen, joka voi antaa rukouksiimme elämän." Dick Eastman
 


Laodikean seurakunta edustaa  Ilmestyskirjan kolmannen luvun seurakuntaluettelossa lopunajan luopunutta seurakuntaa. Seurakunnan Herra, Jeesus Kristus sanoo tuolle seurakunnalle: ”Neuvon sinua ostamaan minulta silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.” Tuossa kehotuksessa siis ennustetaan profeetallisesti, että lopunajan seurakunnalla on jotakin ongelmaa hengellisessä näkökyvyssä! Opetetaan, ettei Jumalalla ole sukupuolta? Miksi siis rukoilemme Isä meidän? Jotkut seurakunnat on olleet tuotakin muuttamassa.  Ei ole enää tyttöjä eikä poikia. Keitä me siis olemme? Voi Herra, anna meille oikeaa näkökykyä, silmävoidetta ja lamppuihin Sinun valosi loistetta, että näkisimme mikä oikein ja Sinun Totuutesi on. Ymmärrys miten ja mihin Jumala, rakas Taivaan Isä on meidät luonut.

Mistä tässä oikeastaan on kyse? Kyse on ajanhengestä! Kuten roomalaiskirje 12:2 sanoo ”mukaudutaan tämän maailman ajan menoon.” Tuon alkukielen ilmauksen voisi oikeastaan vapaasti kääntää: ”Älkää ottako samaa muotoa tämän aikakauden kanssa!” Kuinka sattuvasti Paavali tuossa sanookaan! Monet uskovat ja seurakunnat, joiden tulisi olla valona pimeyden keskellä, ja joiden tulisi tuoda totuutta esille tämän valheellisen aikakauden keskellä, ovatkin ottamassa täsmälleen saman muodon tämän aikakauden kanssa.

Antikristillinen valheen henki nostaa päätään yhä enemmän! Huomataanko me se, vai saako näkövika meitä sokeutumaan? Jeesus sanoo vuorisaarnassa, Matt. 6: 22, 23: ”Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys!” Jeesus ei siis puhu fyysisestä sokeudesta, vaan hengellisestä näkökyvystä.

On olemassa tämän maailman viisauden valoa, joka lopulta onkin täyttä pimeyttä ja sokeutta. Juuri tästä on kyse! Ja kun tämän maailman viisaus saa vallan, voimme vain todeta Jeesuksen sanoin: ”Kuinka suuri onkaan pimeys!”

Kiitos Jeesus tästä tärkeästä Sanomasta.

Amen. 



torstai 25. heinäkuuta 2024

SINÄ OLET MINUN VAHVA SUOJANI

 

Huomenta. 

Ihana hiljaisuus ja rauha laskeutunut tänne mökille. Olemme täällä kaksin mieheni ja  koiran kanssa. Olen ollut hyvin väsynyt jonkun aikaa niin henkisesti kuin fyysisesti. En ala noita syitä väsymykseen erikseen luetella ja eritellä, niitä meillä jokaisella on jos mistä syystä ja omaksi tarpeekseen. En ole enää nuori ja tämän päivän Raamatun luku, Psalmi 71, kosketti minua tässä hetkessä. Koin että Herra lukee minua kuin avointa kirjaa ja niinhän se onkin. Hän tietää sinusta ja minusta kaiken. Hän tuntee jokaisen tuskani hetken jokaisen hiki pisaran kun yritän itsestäni löytää sen olemattoman voiman. Mutta tuo voima ei ole meissä vaan sen saamme Jumalalta. Hän meidät vahvistaa uskomme kautta. 

Aamulla kun heräsin, niin näin jo ennen rukouksen aloittamista kauniin sormuksen. Niitä Hän on jo minulle vuosia jakanut. Tämä sormus ja sen kivi oli kauniin punainen sydämen muotoinen. Tiesin että Herra tahtoo lohduttaa minua. Tiedän että saan levätä Hänen Rakkautensa kautta. 

Kiitos Jeesus että olet vierelläni ja vierellämme niin kuin olet meille luvannut! Voimaannuta meitä!

Amen 🙏💓


Sinä Olet Minun  https://youtu.be/okhBWpsfX_g?si=rfu08Tc4rkB6sWvd


Rukoukseni 🙏 tämän Psalmin kautta tässä hetkessä,  Jumalani edessä:

71 PSALMI.

1. Sinuun, Herra, minä turvaan, älä salli minun joutua häpeään iankaikkisesti.2. Pelasta minut, vapahda minut vanhurskaudessasi, kallista korvasi minun puoleeni ja auta minua.3. Ole minulle kallio, jolla saan asua ja jonne aina saan mennä, sinä, joka olet säätänyt minulle pelastuksen. Sillä sinä olet minun kallioni ja linnani.4. Jumalani, vapauta minut jumalattoman kädestä, väärän ja väkivaltaisen kourista.5. Sillä sinä olet minun toivoni, Herra, Herra, minun turvani hamasta nuoruudestani.6. Sinä olet minun tukeni syntymästäni saakka, sinä päästit minut äitini kohdusta; sinua minä alati ylistän.7. Monelle minä olen kuin kummitus, mutta sinä olet minun vahva suojani.8. Minun suuni on täynnä sinun kiitostasi, täynnä sinun ylistystäsi kaiken päivää.9. Älä heitä minua pois minun vanhalla iälläni, älä hylkää minua, kun voimani loppuu.10. Sillä minun viholliseni puhuvat minusta; ne, jotka väijyvät minun henkeäni, neuvottelevat keskenänsä:11. "Jumala on hänet hyljännyt; ajakaa häntä takaa ja ottakaa kiinni, sillä auttajaa ei ole".12. Jumala, älä ole minusta kaukana, Jumalani, riennä minun avukseni.13. Joutukoot häpeään ja hukkukoot ne, jotka vainoavat minun sieluani; peittäköön häpeä ja pilkka ne, jotka hankkivat minulle onnettomuutta.14. Mutta minä odotan alati, ja yhäti minä sinua kiitän.15. Minun suuni on julistava sinun vanhurskauttasi, sinun pelastustekojasi kaiken päivää, sillä niiden määrää en minä tunne.16. Herran, Herran väkeviä tekoja minä tuon julki, minä ylistän sinun vanhurskauttasi, sinun ainoan.17. Jumala, sinä olet opettanut minua hamasta nuoruudestani, ja yhä vielä minä sinun ihmeitäsi julistan.18. Älä, Jumala, minua hylkää vanhaksi ja harmaaksi tultuani, niin minä julistan sinun käsivartesi voimaa nousevalle polvelle, sinun väkevyyttäsi kaikille vielä tuleville.19. Jumala, sinun vanhurskautesi ulottuu hamaan korkeuksiin, sinun, joka teet niin suuria. Jumala, kuka on sinun vertaisesi?20. Sinä, joka olet antanut meidän kokea paljon ahdistusta ja onnettomuutta, sinä virvoitat meidät jälleen henkiin, ja maan syvyyksistä sinä tuot meidät takaisin.21. Anna minun arvoni kasvaa ja lohduta minua jälleen.22. Niin minä myös ylistän harpulla sinua, sinun uskollisuuttasi, minun Jumalani, soitan kanteleella kiitosta sinulle, sinä Israelin Pyhä.23. Minun huuleni riemuitsevat, kun minä sinulle soitan, ja myös minun sieluni, jonka sinä olet lunastanut.24. Minun kieleni julistaa sinun vanhurskauttasi kaiken päivää, sillä häpeään ja pilkkaan ovat joutuneet ne, jotka hankkivat minulle onnettomuutta.
Amen  🙏❤️





perjantai 19. heinäkuuta 2024

UUSI PUHKEAA TAIMELLE

 











Jumala luo Uutta! Uusi on taimella!

Jes.43: 18. Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö.

19. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.
20. Minua kunnioittavat metsän eläimet, aavikkosudet ja kamelikurjet, koska minä johdan vedet korpeen, virrat erämaahan, antaakseni kansani, minun valittuni, juoda.
21. Kansa, jonka minä olen itselleni valmistanut, on julistava minun kiitostani.

Katso Minä teen uutta   https://youtu.be/-oH99VW0pRI?si=A_U3fE9gNtU30_bU

Eilen aamuna näin kaksi kuvaa joita jäin miettimään. Unohdin hetkeksi mikä tuo ensimmäinen kuva oli ja tänään sen sain muistaa uudelleen.
Niin kuvan jossa oli nuoria taimia. Ne olivat kauniin vihreitä, niissä oli pyöreät lehdet. 🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

Sitten näin kuvan jostakin kylästä tai kaupungista. Se kuva näytti ensin valoisalle, mutta kohta kuva muuttui kun oikeasta alakulmasta alkoi tulenlieskat niellä tuota kuvaa, kuin valokuvaa ... Niin kuin Herra sanoi: älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö.

Kuva kuin poltettiin pois. Se oli vanhaa, edes mennyttä. Tuo kaupunki ehkä kuvasti maailmaa, mutta koin että Jumala kuluttaa sen pois. Uusi on tuleva tilalle ja se on jo taimella. Uusi on jo näkyvissä ja vanha on poistettava ja tehtävä uudelle sijaa.

Jes.42:17. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

Amen  🙏😇



maanantai 15. heinäkuuta 2024

MENE "SYDÄMEN KAMMIOOSI"

 



Haaveita ..


Matt.6:6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. 


Suomen pienin kivikirkko

https://youtu.be/l0kffjufay4?si=W1uAfys73gNeyWqY


... Minä tässä eräänä päivänä mietin, kun minulta tässä vähän aika sitten kysyttiin onko minulla jotain jota olisin haaveillut saavani. Vastasin siihen ettei ole ...
Mutta muistui mieleen että on kuitenkin jotain josta olen vuosia haaveillut .. eli tuollainen pieni kirkko on ollut haaveni jo vuosia.
Tiedän että se jää rakentamatta, mutta oleellisinta on se että se on rakennettu sydämeen ja että se ei olisi kivestä rakennettu vaan elävä sydän, elävä kammio, siellä saan  olla Herrani kanssa, rukouksessa ja ylistyksessä.
Voisi sen verran tuossa pienessä kirkossa olla kokoa että voisi pieniä kotikokouksia tuollaisessa pitää ... ja hiljentyä kynttilän valossa Herran eteen.
Pieni mutta kuitenkin niin suuri haave.  

Raamatussa sana ”kivisydän” esiintyy kaksi kertaa ja molemmissa kohdissa se tarkoittaa samaa asiaa: ”Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.” (Hes. 11:19 ja 36:26.) Näissä tekstikohdissa profeetta julistaa Israelin kansalle lupausta siitä, että kerran Messias tulee ja kaikki häneen uskovat saavat Pyhän Hengen. Tällöin Jumalalle vieraana elävien ihmisten kivisydän muuttuu eläväksi sydämeksi.

Teksti liittyy siis ensisijaisesti Israelin kansan historiaan. Meidän elämäämme sovellettuna se voisi tarkoittaa sitä, että Jeesukseen uskova on saanut elävän sydämen, kun Jumalan Henki asuu hänessä. Silti kristitty usein kokee, että sydän on kuin kiveä, sillä se on kovin hidas uskomaan, rukoilemaan ja rakastamaan lähimmäisiä. Tämä kokemus ei tee tyhjäksi sitä, että jokainen Jeesukseen uskova saa luottaa, että elämä on Jumalan kädessä ja Jumalan Henki johdattaa häntä.

Paavali viittaa sydämen uskoon Roomalaiskirjeessä: ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan” (Room. 10:9–10).

Tämä kohta Raamatusta tuo esiin, että sydämen usko tarkoittaa todellista uskoa Jeesukseen. Ilmaisu on suoraan suomennettu alkukielestä eli kreikan kielestä. Kyse on uskosta siihen, että Jeesus on kuollut Golgatan ristillä minunkin syntieni tähden, sovittaen kaikki pahat tekoni. Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, sanoen näin aamenensa Poikansa sovitustyöhön, eli vahvistaen sen. Sydämen uskossa katson Jeesukseen omana Vapahtajani, saan elää anteeksiantamuksesta. Minkä koko sydämestäni uskon, sen myös suullani tunnustan.

”Sydämen usko” tarkoittaa siis ilmaisuna sellaista uskoa Jeesukseen, jonka olen sisäistänyt ja omaksunut. Kyse on uskosta, josta on tullut elämäni keskeinen sisältö ja voimavara. Suun tunnustus on sellaisen uskon luonnollinen seuraus. Sydämelläsi teet valinnan hyvän ja pahan välillä. Omatuntosi lähettää tiedon siitä, onko jokin asia oikein vai väärin, ja sydämesi saa sinut valitsemaan. Sydän, joka on yhteydessä Jumalaan, kykenee valitsemaan hyvän joka kerta. Sydän, joka avautuu muille, epäpuhtaille vaikutuksille, sokeutuu ja tulee epävarmaksi, kun on kyse hyvän ja pahan erottamisesta toisistaan. ”Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että noudattaa sinun sanaasi.” Ps. 119:9. Meillä kaikilla oli syntyessämme puhdas, kaunis sydän. Sydän tulee epäpuhtaaksi, kun tietoisesti teet syntiä yhä uudestaan. Esimerkiksi kun yhä uudelleen teet jotain, minkä tiedät olevan väärin, etkä tee parannusta. Kysymys voi olla epärehellisyydestä, kateudesta, epäpuhtaiden asioiden katselemisesta, kaunan kantamisesta jne. Se tapahtuu, kun et halua lakata tekemästä sitä, vaikka tiedät sen olevan väärin.

Amen 

🙏😇❤️✝️



keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

ILONI ON TULLUT TÄYDELLISEKSI




Iloitkaa Herrassa, Jeesuksessa Kristuksessa! Iloitkaa ja vielä kerran Iloitkaa!

Olen nyt kolmasti rukoillut Jeesuksen puoleen, kun olen alkanut maalaamaan tauluja.  Olen pyytänyt että Hän antaisi aiheen. Silmät kiinni olen ollut rukouksessa ja saanut nähdä kolmasti kuvan. Joka kerta olen siis saanut vastauksen pyyntööni. Ensin sain nähdä ylitse vuotavan maljan, jonka ymmärsin olevan Psalmi 23:5.

Sitten sain nähdä kädet jotka oli kohotettuna kohti kuuta  ja sen koin olevan Ilm.12.2.

Muutama päivä sitten kysyin taas aihetta Herralta ja sain nähdä kuvan, jossa edessäni oli kaunis kultainen sinettisormus ja sen keskellä oli kaunis rubiini. Siinä oli 7 renkas kerrosta, joista yhdistyi tuo sormus. Numero 7 on täydellisyyden luku ja sillä on paljon muutakin symboliikkaa. Minun eteeni osui Sanan paikka joka oli täydellinen tuohon saamaani kuvaan. Se puhui juuri täydellisyydestä. Koin tämän tärkeäksi ja lohduttavaksi Sanomaksi meille jotka olemme Herran omia.  💓☺️ .. minusta tuo Sanoma siinä on todella lohduttava tähän aikaan ja hetkeen  Herran omille. Kaikki on meille täydelliseksi tullut 💍

Huomasin jotain tuossa kuvassa lisää. Niin siinä minkä näin ja tuo jonka maalasin.

Molemmissa kuvissa tuo sormus leijui .. Se ei ollut kiinnitettynä mihinkään. Ymmärsin siinä hetkessä että ehkä Herra halusi näin näyttää myös tuon tulevan "Tempauksen ", Seurakunnan ylösotto, Morsian. 🙏


Joh.3:29. on morsian, on ylkä. Mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi.


RUBIINI


Uhrautuvan rakkauden jalokivi

Syvän punainen rubiini on Juudan nimikkokivi. Juuda eli Jehuda nimi merkitsee: ”saan ylistää”. Jeesus Kristus kuului Daavidin kautta tähän sukuun. Jesajan kirjan mukaan (Jes. 54: 12) Uuden Jerusalemin muurit päällystetään rubiineilla. Muuri on Jumalan avun ja pelastuksen vertauskuva (Jes. 60: 18). Pelastus ei ollut mahdollista ilman Jeesuksen uhrautuvan rakkauden tietä, Hän teki sen vapaaehtoisesti, rakkautensa tähden meitä kohtaan. Muuri kuvaa myös turvallisuutta ja varmuutta, ja kun se päällystetään rubiineilla, pelastuksemme on varma, perustuen täysin Jeesukseen. Upea, ihana kuva pelastuksesta!

Kiitos, kunnia ja ylistys Jeesukselle ja Hänen rakkaudelleen ja armolleen. Minä saan, ja kaikki, jotka luottavat Jeesukseen, saavat ylistää Häntä.

Amen! Tämä vahvistaa tuota kokemaani Sanomaa!
Valmistautukaa!

Pelastuksemme on varma ja täydelliseksi tullut! Halleluja!
Amen.  🙏✝️