keskiviikko 21. elokuuta 2024

ENSIMMÄINEN JA VIIMEINEN, ALKU JA LOPPU


Herää ... Sillä aika on tullut!


Äsken herättyä ja rukoiltua, näin kovin symbolisen kuvan jota nyt sulattelen ja yritän saada kokoon sen merkityksen:


Näin kolmion. Mielestäni sen kärki oli ylöspäin. Sitten näytettiin sen sisällä olevaa pyöreää kellotaulua, jonka pyöreät reunat oli kultaiset. Kellotaulu oli valkoinen ja huomasin että se olikin silmä 👁️.

Valkoinen pohjaväri oli tuon silmän valkuaisen. Reunoilla, ympäri oli nuo aika viivat, mutta viisareita ei ollut, jotka aikaa olisi näyttänyt. Sitten näin, kuinka tuohon silmän keskelle muodostui kuin kyynel.


Nyt tuota näkyä mietin ja kerroin siitä miehellenikin. Tuo kolmio kuvastaa minulle Jumalan kolmiyhteyttä. Silmä on Jumalan kaikkinäkevä silmä. Kellotaulu ilman viisareita taivaassa, ilmoittaa tuon taivaan ajattomuutta. Maallisesti ajateltuna, kello ilman aikaa näyttäviä viisareita, voisi ilmoittaa ajan loppumista, josta myös tuo kyynel silmänpäällä ilmoitti.

Löysin tuohon näkyyni oivallisen tekstin, jota nyt tahdon tähän lainata:


Ilkka Hakulinen


A ja O, alfa ja omega – ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Nuo kreikan kielen sanat, jotka tarkoittavat aakkosten ensimmäistä ja viimeistä kirjainta, ovat varsin tunnetut. Niitä on käytetty hyvin monissa asiayhteyksissä fysiikan mittayksiköistä tuotemerkkeihin. Raamatussa sanat viittaavat Jumalaan (Ilm 1:8).


Ihmistä on aina kiehtonut kaiken alku ja kaikki olevainen ympärillämme, samoin myös kaiken loppu. Silti ne ovat ihmisen ymmärryksen ja käsityskyvyn ulkopuolella (Jes. 55:9). Raamattu kertoo maailmankaikkeuden ja maailman synnystä ja kuvaa myös sen lopun. Raamattu on kuitenkin kirja, jota Pyhä Henki avaa sen verran kuin Jumala näkee tarpeelliseksi.


Kristus on Raamatun Herra ja kuningas, joka syntyi Isästä iankaikkisuudessa. Jumala, Isä on kaiken luoja. Sanallaan hän loi kaiken. Rauhalan kaunis virsi kuvaa tätä runon kielellä: ”Sinussa, Kristus, luotiin kerran taivas ja kaikki maailma, ja tänne kärsimyksen maahan luoksemme saavuit taivaasta. Myös minä heikot käteni ojennan, Jeesus, puoleesi.” (VK 479:1.)


Jumala loi maailmaan ajan, maailmankaikkeuden, maapallon ja elävän luomakunnan. Lopulta Jumala loi ihmisen, Adamin, ja tälle vaimoksi Eevan. Ensimmäinen ihmispari lankesi, mutta sai palaamisen armon. He saivat lupauksen, johon he uskoivat. Kristus tuli määrätyllä ajalla ihmiseksi suorittamaan Isän lunastustehtävän. Vapahtaja antoi henkensä kaikkien syntien edestä (Ilm. 1:5).


Ilmestyskirja kuvaa aikaa, jolloin aika päättyy. Kristus ilmestyi Patmos-luodolla apostoli Johannekselle näyssä, jonka yliluonnollisen kirkkauden hahmon tämä inhimillisesti vaivoin kesti. Johannes kuuli sanat: ”Älä pelkää. Minä olen ensimmäinen ja viimeinen”. Kristus oli alussa, hän on omiensa keskellä kaikki päivät ja hän, vanhurskas tuomari, istuutuu viimeisellä tuomiolla kirkkautensa valtaistuimelle ja erottaa lampaat vuohista (Matt. 28:20, 25:31–33). On tärkeää valvoa uskossa, jotta perisi Isän siunaamien perinnön ja välttyisi kadotukselta (Matt 25:34–46).


Elämän tien kulkija on matkasta väsynyt. Voi tulla epäilyksiä siitä, jaksaako taivaltaa perille asti. Ei kuitenkaan tarvitsee kuin uskoa päivä kerrallaan. Huomisella on omat murheensa, emmekä tiedä, kenen tarvitsee huomenna uskoa. Matkan vaivoihin on lupa aina pyytää rukouksessa voimaa.


Gustaf Skinnari kuvaa rohkaisevasti uskon alkua, loppua ja päämäärää: ”Jeesus, sinun alkamasi usko on ja kilvoitus. Myös on sinun hallussasi matkan päässä vapahdus. Silloin minut uupuneen noudat kotiin taivaaseen.” (VK 301:6.)


Kello käy - Aika loppuu

https://youtu.be/bmdG5WhNLgs?si=PktzBgH-wdUs-5Ge


Ilm. 1:8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias. 

Rinnakkaisviitteet (KR 1933/-38)

2Moos. 3:14 Jumala vastasi Moosekselle: "Minä olen se, joka minä olen". Ja hän sanoi vielä: "Sano israelilaisille näin: 'Minä olen' lähetti minut teidän luoksenne". 
Jes. 41:4 Kuka on tämän tehnyt ja toimittanut? Hän, joka alusta asti kutsuu sukupolvet esiin: minä, Herra, joka olen ensimmäinen ja viimeisten luona vielä sama. 
Jes. 44:6 Näin sanoo Herra, Israelin kuningas, ja sen lunastaja, Herra Sebaot: Minä olen ensimmäinen, ja minä olen viimeinen, ja paitsi minua ei ole yhtäkään Jumalaa. 
Jes. 48:12 Kuule minua, Jaakob, ja sinä, Israel, jonka minä olen kutsunut: Minä olen aina sama, minä olen ensimmäinen, minä olen myös viimeinen. 
Ilm. 2:8 Ja Smyrnan seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo ensimmäinen ja viimeinen, joka kuoli ja virkosi elämään: 
Ilm. 4:8  Ja niillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, ja ne olivat yltympäri ja sisältä silmiä täynnä. Ja ne sanoivat lakkaamatta yötä päivää: "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on". 

Ilm. 11:17 sanoen: "Me kiitämme sinua, Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka olet ja joka olit, siitä, että olet ottanut suuren voimasi ja ottanut hallituksen. 
Ilm. 16:5 Ja minä kuulin vetten enkelin sanovan: "Vanhurskas olet sinä, joka olet ja joka olit, sinä Pyhä, kun näin olet tuominnut. 
Ilm. 21:6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. 
Ilm. 22:13 Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. 

Amen. 🙏✝️