tiistai 15. lokakuuta 2024

ILMAN USKOA ON MAHDOTON OLLA OTOLLINEN




Otetaan tänään ja tästä eteenpäin niitä hyviä uskon askeleita joskus jopa hyppyjä, Jeesukseen Kristukseen turvaten.

Kerronpa tämän aamun näkyni kuvan. Rukouksen jälkeen jäin kuuntelemaan Herraa. Kohta sain nähdä kuvan jossa oli valtava kalliovuori ja sen  reunat oli leveää liuskekiveä. Jotkut olivat lyhyempiä jotkut pitempiä kuin uimahyppy laudat.

Sitten näin kun ihminen/ ehkä mies, käveli tuollaisen hyvin pitkän kiviliuskan päähän. Hänellä oli lyhyet, vaaleat hiukset. Hän asettui siihen seisomaan ja kohta hyppäsi siitä alas.

Ymmärsin tuon kuvan tarkoituksen heti.

Joskus otamme noita vertauskuvallisia uskonaskeleita, mutta tämä oli vielä suurempaa sillä tässä otettiin uskonhyppy johonkin tuntemattomaan.

Sanon tuntemattomaan, sillä minulle ei näytetty mitä ja mihin tuo mies hyppäsi? Mitä siellä alhaalla oli? Mutta hän teki sen uskoen ja luottaen Herraan. 

"Usko on kuin hyppy kalliolta rotkoon tietäen, että en vahingoitu. Se on kuin nykypäivän benji-hyppy; se vaatii rohkeutta, vaikka tiedän, että minulla on valjaat, jotka estävät minua paiskautumasta maahan. Raamattu ei ole elämäntaitokirja, mutta se sisältää paljon hyviä ohjeita tasapainoiseen elämään. Voin myös samaistua Raamatun ihmisten ajatuksiin ja tunteisiin ja saada uutta voimaa siitä omaan elämääni."

Jäin tätä tutkimaan. Tärkeintä oli ja on se, mitä Raamattu sanoo tästä ja pian vastaus löytyi Raamatusta ja oli taas niin osuvaa ja totta. Mitä tuohon Jumalan Sanaan on lisäämistä. Se kertoo kaiken

Siunattua päivää. Herra on kanssamme, voimme turvata kaikessa Häneen, luotetaan siihen  ja luotetaan siihen mitä Hänen Sanansa kertoo meille. 🙏✝️

In Your Hands : Jesaja 41:13

https://youtu.be/l:oxkMVhWUZw?si=oRTGMSxBEeWYnr8Y


Kirje hebrealaisille

11 LUKU.

1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

2. Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen.

3. Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

4. Uskon kautta uhrasi Aabel Jumalalle paremman uhrin kuin Kain, ja uskon kautta hän sai todistuksen, että hän oli vanhurskas, kun Jumala antoi todistuksen hänen uhrilahjoistaan; ja uskonsa kautta hän vielä kuoltuaankin puhuu.

5. Uskon kautta otettiin Eenok pois, näkemättä kuolemaa, "eikä häntä enää ollut, koska Jumala oli ottanut hänet pois". Sillä ennen poisottamistaan hän oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle.

6. Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

7. Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi; ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee.

8. Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva.

9. Uskon kautta hän eli muukalaisena lupauksen maassa niinkuin vieraassa maassa, asuen teltoissa Iisakin ja Jaakobin kanssa, jotka olivat saman lupauksen perillisiä;

10. sillä hän odotti sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka rakentaja ja luoja on Jumala.

11. Uskon kautta sai Saarakin voimaa suvun perustamiseen, vieläpä yli-ikäisenä, koska hän piti luotettavana sen, joka oli antanut lupauksen.

12. Sentähden syntyikin yhdestä miehestä, vieläpä kuolettuneesta, niin suuri paljous, kuin on tähtiä taivaalla ja kuin meren rannalla hiekkaa, epälukuisesti.

13. Uskossa nämä kaikki kuolivat eivätkä luvattua saavuttaneet, vaan kaukaa he olivat sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä.

14. Sillä jotka näin puhuvat, ilmaisevat etsivänsä isänmaata.

15. Ja jos he olisivat tarkoittaneet sitä maata, josta olivat lähteneet, niin olisihan heillä ollut tilaisuus palata takaisin;

16. mutta nyt he pyrkivät parempaan, se on taivaalliseen. Sentähden Jumala ei heitä häpeä, vaan sallii kutsua itseään heidän Jumalaksensa; sillä hän on valmistanut heille kaupungin.

17. Uskon kautta uhrasi Aabraham, koetukselle pantuna, Iisakin, uhrasi ainoan poikansa, hän, joka oli lupaukset vastaanottanut

18. ja jolle oli sanottu: "Iisakista sinä saat nimellesi jälkeläisen",

19. sillä hän päätti, että Jumala on voimallinen kuolleistakin herättämään; ja sen vertauskuvana hän saikin hänet takaisin.

20. Uskon kautta antoi Iisak Jaakobille ja Eesaulle siunauksen, joka koski tulevaisiakin.

21. Uskon kautta siunasi Jaakob kuollessaan kumpaisenkin Joosefin pojista ja rukoili sauvansa päähän nojaten.

22. Uskon kautta muistutti Joosef loppunsa lähetessä Israelin lasten lähdöstä ja antoi määräyksen luistansa.

23. Uskon kautta pitivät Mooseksen vanhemmat häntä heti hänen syntymänsä jälkeen kätkössä kolme kuukautta, sillä he näkivät, että lapsi oli ihana; eivätkä he peljänneet kuninkaan käskyä.

24. Uskon kautta kieltäytyi Mooses suureksi tultuaan kantamasta faraon tyttären pojan nimeä.

25. Hän otti mieluummin kärsiäkseen vaivaa yhdessä Jumalan kansan kanssa kuin saadakseen synnistä lyhytaikaista nautintoa,

26. katsoen "Kristuksen pilkan" suuremmaksi rikkaudeksi kuin Egyptin aarteet; sillä hän käänsi katseensa palkintoa kohti.

27. Uskon kautta hän jätti Egyptin pelkäämättä kuninkaan vihaa; sillä koska hän ikäänkuin näki sen, joka on näkymätön, niin hän kesti.

28. Uskon kautta hän pani toimeen pääsiäisenvieton ja verensivelyn, ettei esikoisten surmaaja koskisi heihin.

29. Uskon kautta he kulkivat poikki Punaisen meren ikäänkuin kuivalla maalla; jota yrittäessään egyptiläiset hukkuivat.

30. Uskon kautta kaatuivat Jerikon muurit, sittenkuin niiden ympäri oli kuljettu seitsemän päivää.

31. Uskon kautta pelastui portto Raahab joutumasta perikatoon yhdessä uppiniskaisten kanssa, kun oli, rauha mielessään, ottanut vakoojat luoksensa.

32. Ja mitä minä vielä sanoisin? Sillä minulta loppuisi aika, jos kertoisin Gideonista, Baarakista, Simsonista, Jeftasta, Daavidista ja Samuelista ja profeetoista,

33. jotka uskon kautta kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupauksien toteutumista, tukkivat jalopeurain kidat,

34. sammuttivat tulen voiman, pääsivät miekanteriä pakoon, voimistuivat heikkoudesta, tulivat väkeviksi sodassa, ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot.

35. On ollut vaimoja, jotka ylösnousemuksen kautta ovat saaneet kuolleensa takaisin. Toiset ovat antaneet kiduttaa itseään eivätkä ole ottaneet vastaan vapautusta, että saisivat paremman ylösnousemuksen;

36. toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta;

37. heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä -

38. he, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle -; he ovat harhailleet erämaissa ja vuorilla ja luolissa ja maakuopissa.

39. Ja vaikka nämä kaikki uskon kautta olivat todistuksen saaneet, eivät he kuitenkaan saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu;

40. sillä Jumala oli varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he ilman meitä pääsisi täydellisyyteen.

Amen 🙏👑✝️

4 kommenttia:


  1. Tämä ensimmäinen hyppääjä joutuu Jumalan koetuksessa hyppäämään edeskäypänä ja ensimmäisenä?
    Muille seuraajille on lyhyemmät hyppypaikat eli tuleva koetus ja valinta maallisen mammonan ja Jumalan seuraamisen välillä on hieman helpompi?



    Heittäytyminen tuntemattomaan kuvaa luottamusta Jumalaan.

    Hepr.11:
    1 Mutta usko on luja l u o t t a m u s siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä e i n ä y.
    2 Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen.
    3 Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

    Nah. 1:7
    Hyvä on Herra, turva ahdistuksen päivänä, ja hän tuntee ne, jotka häneen l o t v t

    Jes. 30:15
    Sillä näin sanoo Herra, Herra, Israelin Pyhä: Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte, r u a l s u u s ja luottamus on teidän väkevyytenne;
    mutta te ette tahtoneet,

    Ps. 49:14
    Näin käy niiden, jotka itseensä luottavat, ja heidän perässään niiden, jotka mielistyvät heidän puheisiinsa. Sela.




    Jumala tukee kanssakäyden

    Jes. 41:10
    Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.

    Jes. 42:1
    Katso, minun palvelijani, jota minä t u e n, minun valittuni, johon minun sieluni mielistyi. Minä olen pannut Henkeni häneen, hän levittää kansakuntiin oikeuden.

    Jes. 43:2
    Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta.

    Joos. 1:9
    Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin."

    1. Kun. 11:38
    Jos sinä olet kuuliainen kaikessa, mitä minä käsken sinun tehdä, ja vaellat minun tietäni ja teet sitä, mikä on oikein minun silmissäni, ja noudatat minun säädöksiäni ja käskyjäni, niinkuin minun palvelijani Daavid teki, niin minä olen sinun kanssasi ja rakennan sinulle pysyväisen huoneen, niinkuin minä Daavidille rakensin, ja annan Israelin sinulle.


    Tässä kerrotaan myös se sanoma, että tilanteessa jossa ei olla kiusauksessa vaan heittäydytään Jumalan varaan muutoin - on kirjoitettu että Jumalan käskystä heittäytyvä saa tarvitsemansa suojan.

    Matt. 4:6
    ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'."
    (Luuk.4:10-11)

    VastaaPoista
  2. Otollisuuden monimuotoisuudessa mm.

    Pelastuvan aseman saavuttanut pitää käskyt ja tekee Jumalalle otollista, jolloin anottaessa Jumalan tahdossa se kaikki saadaan.
    Profeetoissa ilmenevä otollisuus on osa Jumalan suunnitelmaa jonka Jumala on edeltä valmistanut.
    Myös aika on otollinen.
    Otollinen tekee Herralle eli Jumalalle otollista.

    1. Joh. 3:22
    ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.
    Jes. 49:8
    Näin sanoo Herra: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat,
    Joh. 8:29
    Ja hän, joka on minut lähettänyt, on minun kanssani; hän ei ole jättänyt minua yksinäni, koska minä aina teen sitä, mikä hänelle on otollista."


    Dan.9:
    22 Ja hän opetti minua, puhui minulle ja sanoi: "Daniel, nyt minä olen lähtenyt neuvomaan sinua ymmärrykseen.

    23 Kun sinä aloit rukoilla, l ä h t i l i i k k e e l l e s a n a,
    ja
    minä olen
    tullut sitä ilmoittamaan;
    sillä sinä olet o t o l l i n e n.
    Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky.

    Edellä kerrotaan Danielin aikaisena ilmoituksena tulevaa Raamatun lopunajan lopun sanomaa.
    Alla kerrotaan lopunajan lopun tapahtumista edeten 42kk ahdistuksen aikaan joka jakso päättyy tuomiopäivän tuomioon ja tuomion jälkeiseen aikaan, jossa yhteydessä tämä näky ja nouseva profeetta vahvistetaan.
    Tämä profeetta esim. on aikamme Joonaan merkin yhteyteen vahvistettava profeetta, joka on osaltaan otollinen eli ymmärtä suoriutua Jumalan tahdossa, koska on siihen valmistettu.


    24 Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan.
    25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.
    26 Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty.
    27 Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse."



    Matt. 12:39
    Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin p r o f e e t t a J o o n a a n m e r k k i.

    Luuk. 11:30
    Sillä niinkuin Joonas tuli niiniveläisille merkiksi,
    niin
    Ihmisen Poikakin on oleva merkkinä tälle sukupolvelle.

    VastaaPoista
  3. Luomakunnan kaitselmus 2013 - 2029
    JULKAISU 198_2024
    17.10.2024


    LAKI LAKKASI JA JULISTUS ALKOI, KUNNES OIKEUS ELI LAKI - SAATETAAN VOITTOON

    Luuk.16:
    16 L a k i ja p r o f e e t a t o l i v a t Johannekseen asti;
    siitä lähtien j u l i s t e t a a n (Joh.16:15) Jumalan valtakuntaa,
    ja
    j o k a i n e n tunkeutuu s i n n e väkisin.

    ********

    Tätä Raamatunpaikkaa avasin facebook ryhmässäni, koska tämäkin Raamatun kohta pitää paikkaansa ja on osa etenevää kokonaissanomaa ja kun ymmärrys lisääntyy voidaan tapahtumienkulkua alkaa laajemmin eli kokonaisuudessa yhdessä ymmärtämään(?)

    VastaaPoista
  4. Raamatussa on paljon lukittua eli salattua sanomaa, joista tämä kohta on ollut yksi niistä.

    2. Joh. 5
    Ja nyt, r o u v a, minulla on sinulle p y y n t ö,
    e i n i i n k u i n kirjoittaisin sinulle u u d e n k ä s k y n,
    vaan minä kirjoitan sen,
    joka meillä a l u s t a a s t i on ollut:
    että meidän tulee r a k a s t a a t o i n e n t o i s t a m m e.

    Olen aina ihmetellyt kuka tämä rouva olisi?
    Näyttää nyt vahvasti sille että rouva on Siionin tytär, joka tullessaan morsiameksi tulee siten Ihmisen Pojan Rouvaksi.
    Tällöin Raamatunkohta kertoo Ihmisen Pojan tulemuksen päivästä, jolloin Siionin tytär eli morsian eli Rouva ottaa Ihmisen Pojan Kuninkaanaan vastaan ja liitto alkaa.
    Tällöin Ihmisen Pojan kautta Rouvaa kehoitetaan p y y n n ö l l ä jatkossa suoriutumaan Rakkauden käskyn ja Jeesuksen uuden käskyn mukaisesti, eli syntyneessä uudessa liitossa vallitsee siten Raamatun eli lähimmäisen rakkaudellinen luottamus liitossa olevien kesken, joka on muinaista järjestystä ja joka tulee taas uudelleen voimaan.

    Ihmisen Pojan tulemus ollee Herran päivästä laskettuna 1335 päivää. Herran päivästä alkoi ahdistuksen 42kk aika, joka lakkaa tuomiopäivään, jolloin Siionin tyttären eli elävien pelastuvien autuaiden päivä pian tuomiopäivän jälkeen.
    (Dan. 12:12, Luuk. 18:8)

    VastaaPoista