Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2024

TÄSTÄ LÄHTIEN OLET IHMISTEN KALASTAJA

 



Shalom Sabbath! Olkaa Siunattuja Jeesuksessa Kristuksessa!


Aamulla rukous hetkessäni näin pienen kuvan jossa näin vanhan puu veneen 🛶 .. näin kuinka sen peräpää täyttyi kaloista kuin itsekseen ja ne painoivat tuota pientä veneen perää syvempään ... Kiitos Jeesus, että saamme olla Sinun kalastajia ja annat tuon kalan saaliin jopa itse tulla luoksemme. Halleluja!!!

Lähdin etsimään sopivaa Raamatun tekstiä tuohon näkyyni, mutta tämä teksti tuli kuin itsestään ensimmäisenä vastaan ja ajattelin lainata sitä tähän koska se oli niin täsmä tekstiä, Ville Laivamaa:


Epäilevä Pietari sai todistuksen Jumalan voimasta. Se vahvisti häntä tulevaan apostolin tehtävään.


Apostolien päivä on kuudes sunnuntai helluntaista. Päivää on vietetty keskiajalla Pietarin ja Paavalin marttyyrikuolemien muistoksi. Nykyään Apostolien päivänä muistellaan kaikki apostoleja. Sana apostoli tulee kreikan kielestä ja merkitsee lähetettyä.


Jeesus näyttää voimansa


Luukas kertoo, kuinka Jeesus puhui kerran Gennesaretinjärven rannalla suuressa ihmisjoukossa. Ihmiset olivat kokoontuneet kuuntelemaan häntä. Jeesus opetti niin kuin ”se, jolle on annettu valta, ei niin kuin lainopettajat” (Matt. 7:27).


Ihmiset yrittivät päästä lähemmäksi kuullakseen paremmin Jumalan sanaa. Jeesus vetäytyi tungoksesta, lainasi Simon Pietarin venettä ja pyysi häntä soutamaan kauemmaksi. Näin ihmiset saivat selkeämmän näkö- ja kuuloyhteyden Jeesukseen.


Kun Jeesus oli lopettanut puheensa, hän neuvoi Pietaria laskemaan verkot syvään veteen. Pietari vastusteli, koska oli juuri tullut koko yön kestäneeltä kalastusreissulta saamatta ainuttakaan kalaa. Oli järjen vastaista lähteä nyt kalastamaan.


Kuitenkin Pietari oli kuuliainen Jeesuksen sanalle ja heitti verkot neuvon mukaan syvään veteen. Tapahtui ihme: sekä Simonin että ystävien veneet tulivat niin täyteen kalaa, että ne olivat upota.


Jeesus lähettää työhön


Runsaan saaliin toteamisen jälkeen Pietari käyttäytyi yllättävällä tavalla. Hän ei osoittanut iloa. Luukas kertoo: ”Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: ”Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies.”


Pietari muisti epäilleensä. Jumalan voima puhutteli häntä ihmeen kautta. Pietari ei kokenut itseään arvolliseksi Jeesuksen seuraan ja käski Jeesusta poistumaan luotaan. Myös koko venekunta, Gennesaretin kalastajien joukko, oli suuren hämmennyksen ja pelon valtaama. Jeesus rauhoitteli Pietaria sanomalla: ”älä pelkää.”


Runsaan kalasaaliin kautta Pietari sai todistuksen Jumalan voimasta. Uskon vahvistusta tarvittiin tulevassa tehtävässä. Jeesus nimittäin sanoi Pietarille: ”Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja.”


Kutsu ihmisten kalastajiksi koski koko Simon Pietarin venekuntaa. Luukas kertoo, kuinka sillä samalla hetkellä miehet vetivät veneet maihin, jättivät kaiken ja seurasivat Jeesusta.


Ihmisten kalastajina


Opetuslasten työ Jumalan valtakunnan lähettiläinä oli alkamassa. Jeesuksen seuraaminen, kaiken jättäminen ja opetuslapseksi ryhtyminen saattoi tuntua elämän rakentamiselta tyhjän päälle. Perustus oli kuitenkin vahva, kun opetuslasten koko elämä sai rakentua Jumalan lupauksen varaan Kristuksen sovitustyöstä.


Juuri tapahtunut ihme Gennesaretin järvellä oli konkreettinen, mutta sillä oli yhtymäkohtia apostolien tulevaan työhön. Myöhemmin opetuslapset saivat kokea, kuinka Jumalan valtakunnan työ saattoi tuntua joskus jopa turhalta.


Ihmiset olivat usein haluttomia kuulemaan ja vastaanottamaan kutsua Jumalan valtakuntaan. Toisinaan apostolit saivat kokea myös niitä ilon hetkiä, kun Jumalan armo sai vaikuttaa ja Jumalan valtakunnan nuottaan kertyi kaloja.


Pelastuksen ihme on mahdollinen


Jeesuksen sanojen kuulossa monien ihmisten sydämissä syntyi usko häneen. Usko toi silloin rauhan ja ilon. Nytkin on voimassa Jeesuksen käsky saarnata evankeliumia kaikille luoduille (Mark. 16:15).


Jumala osoittaa ajan, paikan ja antaa työhön mahdollisuudet. Hänen omansa jatkavat opetuslasten työtä. Edelleen tapahtuu suuria ihmeitä, kun kadonnut löytää jälleen takaisin Isän kotiin. Silloin ihmiset kokevat Pietarin tavoin oman pienuutensa Jumalan voiman edessä.


Jokainen uskovainen toimii Jumalan valtakunnan sanansaattajana ja lähettiläänä omassa lähipiirissään, työpaikalla ja koulussa. Uskovaisten ei tarvitse tuntea arkuutta kertoa omasta uskostaan, sillä Jumalan lasten usko kiinnostaa monia.


Uskovaiset eivät tiedä, mitä heille tehtyihin kysymyksiin voi kätkeytyä. Jumala voi johdattaa valtakuntaansa ihmeellisiä teitä. Jeesus sanoi kerran parannuksesta: ”Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista” (Matt. 19:25–26)


Pietarin kalansaalis  https://youtu.be/la8wZS5txEM?si=JIX3hmG-9lQlXyX6


Amen 🙌🙌🙌🙌🙌🙌

1 kommentti:

  1. Raamatusta löytyy lopunajan lopun jakson kolme vartiohetkeä.
    Tämä neljäs vartiohetki viittaa mielestäni tuomiopäivän jälkeiseen vartiohetkeen, jolloin tuomion jälkeen odotetaan Ihmisen Pojan tulemusta näkyvällä tavalla.
    (Tuomiopäivästä Ihmisen pojan tulemukseen on arviossani aikaa 1335 päivää)
    Tämä Raamatun lopunajan lopun tuomion ja sen jälkeisen uuden ajan alun aikainen sanoma on vahvasti salattu ja monimutkainen.
    Tämä Johanneksen mestautus sen jälkeen kun Johanneksen epäillään nousseen kuolleista viitannee lopunajan lopun tapahtumiin, jolloin Johannes mestataan Jeesuksen aikaan mutta vertaus kuolleista nousemiseen viittaakin omaan aikaamme jossa nyt Raamatun sanoma on täyttymässä?
    (Esimerkkinä > Mark.6:14-16)
    (Luuk. 1:17)

    Arviossani keskuuteemme nousee profeetta joka on ihmisen pojan kaltainen, jolloin 42kk ahdistuksen ajassa pyritään vielä eksyneet ohjaamaan katumuksensa kautta pelastavaan totuuteen.
    Aam. 4:2
    Herra, Herra on vannonut pyhyytensä kautta: Totisesti, katso, päivät tulevat teille, jolloin teidät temmataan ylös koukuilla ja viimeisetkin teistä kalaongilla.

    Matt. 14:25
    Ja n e l j ä n n e l l ä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä.
    Mark. 6:48
    Ja kun hän näki heidän soutaessaan olevan hädässä, sillä tuuli oli heille vastainen, tuli hän n e l j ä n n e n y ö v a r t i o n vaiheilla heidän luoksensa kävellen järven päällä ja aikoi kulkea heidän ohitsensa.


    Mark.6:
    14 Ja kuningas Herodes sai kuulla hänestä, sillä hänen nimensä oli tullut tunnetuksi, ja
    ihmiset sanoivat:
    "Johannes Kastaja on noussut kuolleista,
    ja
    sentähden nämä voimat hänessä vaikuttavat".

    15 Mutta toiset sanoivat:
    "Se on Elias";
    toiset taas sanoivat:
    "Se on profeetta,
    niinkuin joku muukin profeetoista".
    (Luuk.9:19)

    Joh.1:
    18 Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.
    19 Ja tämä on Johanneksen todistus, kun juutalaiset lähettivät hänen luoksensa Jerusalemista pappeja ja leeviläisiä kysymään häneltä: "Kuka sinä olet?"
    20 Ja hän tunnusti eikä kieltänyt; ja hän tunnusti: "Minä en ole Kristus".
    21 Ja he kysyivät häneltä: "Mikä sitten? Oletko sinä Elias?" Hän sanoi: "En ole". "Se profeettako olet?" Hän vastasi: "En".
    22 Niin he sanoivat hänelle: "Kuka olet, että voisimme antaa vastauksen niille, jotka meidät lähettivät? Mitä sanot itsestäsi?"
    23 Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut."
    24 Ja lähetetyt olivat fariseuksia;
    25 ja he kysyivät häneltä ja sanoivat hänelle: "Miksi sitten kastat, jos et ole Kristus etkä Elias etkä se profeetta?"
    26 Johannes vastasi heille sanoen:
    "Minä k a s t a n v e d e l l ä; mutta teidän keskellänne seisoo hän, jota te ette tunne.
    27 Hän on se, joka tulee minun jälkeeni ja jonka kengänpaulaa minä en ole arvollinen päästämään."

    33 Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle:
    'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän,
    hän on se,
    j o k a k a s t a a P y h ä l l ä H e n g e l l ä'.
    (Tukholman profetia-1984 > aletaan kastamaan Herran Jeesuksen nimeen...)


    Luuk. 4:25
    Minä sanon teille totuudessa: monta leskeä oli Eliaan aikana Israelissa, kun taivas oli suljettuna k o l m e v u o t t a j a k u u s i k u u k a u t t a ja s u u r i n ä l k ä tuli kaikkeen maahan,
    (Raamatun 42kk ahdistuksen aika ennen tuomiopäivän tuomiota, joka 42kk aika on ilmestyskirjan 2-pedon aika)

    Luuk. 1:17
    Ja hän käy hänen edellään E l i a a n h e n g e s s ä j a v o i m a s s a, k ä ä n t ä ä k s e n s ä isien s y d ä m e t lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun, näin Herralle t o i m i t t a a k s e n s a valmistetun kansan."

    VastaaPoista