Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2024

JUMALAN JOHDATUKSESSA ETEENPÄIN

 



Tämä viikonloppu oli niin hieno ja Jumalan johdatusta täynnä että haluan jakaa sen myös täällä, todistukseksi, kuinka Jumala meitä käyttää, astioinaan erilaisissa tehtävissä:

Nastolan kokouksessa oli eilen valtava ilo ja vapaus. Pyhä Henki liikkui tilassa. Kiitos siitä Jeesus.

Mutta lauantaina Jumala käytti ihmeellisesti, se oli täsmä merkittyä.
Uskova sisko laittoi kutsun Orimattilan Helluntai seurakuntaan. Aamulla kun käytiin kaupalla sain siellä toiselta tutulta uskovalta sisarelta myös kutsu kortin. Ja hän kovasti toivoi että tulisin. Siellä oli Kemin Jokke puhumassa. Olinhan vuosia sitten nähnyt hänestä unen.

Kerroin miehelleni tilaisuudesta ja Jokesta. Päivällä mieheni kysyi kuka sinut tulee hakemaan, vastasin ettei kukaan. Olin asennoitunut ja rukoillut Jumalalle, että mielelläni sinne lähtisin, muttei se ole mikään pakko. Mutta jos se on Jumala tahtosi niin tapahtukoon. Olin varma etten tuonne pääse ja tyydyin ajatukseen. Kohta mieheni kysyi, monelta se alkaa? Ilmoitin että klo.15. 
2 tuntia siihen aikaa. Jonkin ajan kuluttua yllätyksekseni ilmoitti että voi minut viedä. Jumala taisi kehoittaa miestäni tuohon, käytti välikappaleena.

Pääsin srk:taan. Istuin yksin viimeiseen penkkiriviin. Kohta vierelleni istui tuttu nainen kuntouttavasta toiminnasta. Olin hänelle myös puhunut uskon asioita, pieninä siemeninä niitä siellä jakelin. Ulla nimeltään. Iloisena ihmettelin kuinka hän oli siellä?  Hän kertoi että oli Helluntai perheen lapsi, mutta ei itse tullut uskoon. Ensimmäiset sanat mitkä sanoi kun näki minut: "Sinut minä tahdoinkin nähdä."
Olin iloisesti hämmästynyt, miltei suu auki häntä katsoin ja kuuntelin ja sitä olen edelleen. Tämä 
oli hyvä todistus myös hänelle, että meillä todella on elävä ja kuuleva ja toimiva Jumala. Hän oli tullut äsken uskoon ja mietti nyt mihin seurakuntaan haluaisi. Olisiko Helluntai seurakunta se mihin liittyisi? Olihan se lapsuudesta tuttu. Kirkko oli selvästi pois kuvioista eikä vaihtoehto. Sitten tuli jymy yllätys! Hän kertoi että oli rukoillut tämän vuoksi että Jumala antaisi selkeän vastauksen ja pyysi merkkiä ja se kuului näin: ... pyysin merkiksi että sinä olet siellä kokouksessa!

Niinpä! Siellähän minä yksin istuin viimeisessä penkissä. Siellä oloni ei ollut ollenkaan varmaa enkä ollut aikoihin siellä käynyt. Nyt minut oli asetettu siihen merkiksi. Voi kuinka iloitsin ja ihmettelin myös kuinka Jumala meitä käyttää. Kolehdin keräyksessä minulla ei ollut kuin 2 kahden euron kolikkoa. Ulla pelästyi kun hänellä ei ollut rahaa mukana. Minä jaoin omistani. Nyt molemmilla oli 2 euronen. Hän sanoi että maksaa takaisin, mutta kieltäydyin ja sanoin että ajattele tämä näin: nämä on se köyhän lesken ropo."
Kohta myös uskova sisko joka ensin kertoi tilaisuudesta, tuli paikalle.

Tilaisuus jatkui ja sinne tuli vähän myöhässä eräs toinen kuntouttavasta jolle olin puhunut uskon asioista. Hän oli vanha alklholisti. Jukka nimeltään. Meinasi kääntyä ovella pois mutta joku ohjasi hänet penkkiin että kyllä tilaa on.
Kokouksen tultua rukous vaiheeseen, ei ketään ensin näyttänyt menevän rukoiltavaksi, mutta sitten yllättäen Jukka nousi ja meni ja antoi itsensä Jeesukselle! Halleluja mikä ilo ja riemu syttyi sydämeen ja iloittiin Ullan kanssa siitä yhdessä. Sain nähdä ja todistaa sitä hedelmää mitä oli siemenenä kylvänyt.

Kahvilla kävin onnittelemassa Jukkaa ja iloiten Ilmoitin että minulla oli nyt uusi veli ja sisko! Siihen tuli uskon veljiä opastamaan Jukkaa uudelle uskon tielle ja jätin heidät rauhaan. Kävin vielä ennen kotia lähtöä kertomassa Jokelle tuon uneni ja hän ihmetteli että ihmeellisiä unia näen ...

 Jokke kehoitti meitä uskovia lukemaan Matt.10, tärkeitä ohjeita meille. Hän sai sen Jumalan kehoituksena itselleen, kun aloitti palvelus työnsä:   https://raamattu365.fi/bible/jkr/mat/10

Näin Jumala ihmeellisesti puhui ja käytti ja ilo tästä kaikesta on vieläkin valtava! Halleluja! Kiitos ja kunnia on Jumalan! Iankaikkisesti! 

Muistan kun näin unen ruotsista jonkun kirkon puistosta ja vierelle tuli mies .. unen jälkeen, löysin tv 7 ltä Kemin Joken ja Hänen todistuksen. Mietin oliko tuo uni jotain johdatusta hänestä?

https://www.tv7.fi/arkki/vain-yksi-tie/pyysin-jumalalta-vaimoa-mutta-ei-savolaista_p77317/

...näin unen:
- Vanha mies istui puiston penkillä. Menin istumaan vastapäätä olevalle penkille. Mies nousi ja otti jalkani käsiinsä ja alkoi hieroa niitä. Estelin, sillä luulin että mikä lääppijä tämä on? Mies alkoi kuitenkin rukoilemaan samalla, en saanut sanoista selvää, mutta voimallista rukousta se oli. Sitten ymmärsin että mies pesi jalkojani rituaaliseti, niin kuin raamatussakin pestiin Jeesuksen jalat. Lopuksi viereeni ilmestyi Jeesus ristillä ja sitten uni loppui.
- Mitä tämä tarkoitti?

Sain kunnioitetun pesun ja minua palveltiin, puiston penkillä ja kaiken kruunasi Jeesus ristillä! Vau!
Eräänä päivänä pian tämän jälkeen katsoin tv7:ltä ohjelman, Isännän pöydässä - Vieraana Jouko Heikkinen (2010).
Kemin Jokeksi häntä kutsuttiin. Hän kertoi elämäänsä, kuinka Ruotsissa ollessaan oli täysi alkoholisti, niin huonossa kunnossa että oli aivan jalaton. Puistojen elätti. Hän kertoi rankkaa elämäänsä kunnes sai Jeesukselta pelastuksen ja pelastaa itse Jeesuksen avulla huono-osaisia. Äkkiä tuli tunne että tämähän on saman näköinen mies, kuin unessa oleva vanha mies puistossa. Samalla tavalla hän oli pyöreähkö, vaaleahiuksinen eikä enää kovin nuori. Eleli puistoissa ja puistossa minun jalkapesukin tehtiin.
- Mutta mitä tämä taas tarkoittaa?
- Mitä yhteistä minulla on tämän Kemin Joken kanssa?
- Onko/ oliko tässä kyseessä jokin Jumalan suunnitelma?

Olen monasti miettinyt tuota unta Jokesta, jolloin en tietänyt enkä tuntenut häntä ja tuo unessa tapahtuva jalkojen pesu. Nyt tässä hetkessä on ajatukseni, että Jumala ehkä toi/ vihki Joken kautta / jalkojen pesun kautta, kuin vihkien minut samaiseen palvelu tehtävään. Sillä todella sille unelle täytyi olla tarkoitus ja tämä olisi toden näköisempää. 


Amen  🙌🙌🙌🙌



3 kommenttia:

  1. Kiitos Herralle Jumalan johdatuksesta!

    VastaaPoista
  2. Joh.13:
    14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne,
    olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
    15 Sillä minä annoin teille esikuvan,
    että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.
    (Joh. 13:34)

    VastaaPoista
  3. Dan.11:
    32 Ja liitonrikkojat hän viettelee luopumukseen houkutuksillaan, mutta
    niitten joukko, jotka tuntevat Jumalansa, pysyy lujana ja tekee tehtävänsä.
    33 Ja taidolliset kansan seassa opettavat monta,
    mutta heitä sorretaan miekalla, tulella, vankeudella ja ryöstöllä, jonkun aikaa.

    VastaaPoista