Sivut

sunnuntai 21. tammikuuta 2024

HYVÄ SIEMEN - VALTAKUNNAN LAPSET

 


Ottakaa ja Syökää!

Maailman on nälkä, se huutaa Hengen ravintoa! Hengen ruokaa! Hengen  juomaa! Sen on jano ja nälkä!

Jumalan Sana tarjoaa sitä. Ottakaa ja Syökää! Ja levittäkää ja kylväkää tuo hyvä Sanan siemen kaikkeen maailmaan. Pitäkää se tuoreena. Älkää antako sen kuivahtaa. 

Kylväjä:   https://youtu.be/E4-EVjEpKrE?si=1aFmrC2kzbEv6ky-

Eilen herätessäni ja rukoiltuani, näin läpinäkyvän rasian. Sen sisällä oli jotain? Mietin oliko ne jotain hyönteisiä, mutta ne eivät liikkuneet. Sitten sydämelle nousi kuva siemenistä ja ne olivat hyviä ja kosteita siemeniä. Niissä oli vielä eloa ja rasia oli niitä täysi. Nyt siis kylvän tuon siemenen Jumalan Sanan kautta. Ottakaa ja syökää. Tulkaa ravituksi. Puhukoon Jumala tuon siemenen selityksen niin kuin Sana sen sanoo:

 

Evankeliumi Matteuksen mukaan

Luku 13

Vertaukset taivasten valtakunnasta

Kylväjävertaus

1.(Mark. 4:1-12; Luuk. 8:4-10)Sinä päivänä Jeesus lähti ulos asunnostaan ja istuutui järven rantaan.2. Kun hänen luokseen kokoontui paljon ihmisiä, hän nousi veneeseen ja istuutui. Koko kansanjoukko seisoi rannalla,3. ja hän puhui heille paljon vertauksilla. Hän sanoi: "Kuulkaa, kylväjä lähti kylvämään.4. Hänen kylväessään muutamat siemenistä putosivat tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät ne.5. Toiset putosivat kallioperälle, missä niillä ei ollut tarpeeksi maata. Ne nousivat pian oraalle, koska niillä ei ollut syvää maata,6. mutta auringon noustua oraat paahtuivat, ja koska niillä ei ollut juurta, ne kuivettuivat.7. Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat kasvoivat ja tukahduttivat oraan.8. Mutta toiset putosivat hyvään maahan ja tuottivat sadon, jotkut sata, jotkut kuusikymmentä ja jotkut kolmekymmentä jyvää.9. Jolla on korvat, se kuulkoon!"10. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät häneltä: "Miksi sinä puhut heille vertauksin?"11. Hän vastasi heille: "Siksi, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.12. Jolla on, sille annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin. Mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mitä hänellä on.13. Minä puhun heille vertauksin, koska he näkevät eivätkä kuitenkaan näe ja kuulevat eivätkä kuitenkaan kuule eivätkä ymmärrä.14. Heissä toteutuu Jesajan ennustus, jossa sanotaan: 'Kuulemalla kuulkaa älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää älkääkä käsittäkö.15. Sillä paatunut on tämän kansan sydän. Vaivoin he kuulevat korvillaan, ja silmänsä he ovat sulkeneet, etteivät he silmillään näkisi, eivät korvillaan kuulisi eivätkä sydämellään ymmärtäisi, etteivät he kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.'16. Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.17. Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet."

Kylväjävertauksen selitys

18.(Mark. 4:13-20; Luuk. 8:11-15)"Kuulkaa siis vertaus kylväjästä:19. Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä sitä, niin tulee Paha ja tempaa pois sen, mikä on kylvetty hänen sydämeensä. Tätä tarkoittaa se, mikä on kylvetty tien oheen.20. Kallioperälle kylvetty kuvaa ihmistä, joka sanan kuullessaan ottaa sen heti iloiten vastaan.21. Koska hänellä ei ole juurta itsessään, hän kestää vain hetken ja luopuu heti, kun tulee ahdistus tai vaino sanan tähden.22. Orjantappuroihin kylvetty kuvaa ihmistä, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huolet ja rikkauden viettelys tukahduttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.23. Mutta hyvään maahan kylvetty tarkoittaa ihmistä, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja tuottaa sadon, joku sata, joku kuusikymmentä ja joku kolmekymmentä jyvää."

Vertaus rikkaviljasta

24. Jeesus kertoi heille toisen vertauksen: "Taivasten valtakunta on verrattavissa mieheen, joka kylvi hyvää siementä peltoonsa.25. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja lähti pois.26. Kun vilja kasvoi ja teki tähkää, silloin myös rikkavilja tuli näkyviin.27. Palvelijat menivät isäntänsä luo ja kysyivät: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut rikkaviljaa?'28. Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies kylvänyt.' Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme kokoamaan sen?'29. Mutta hän sanoi: 'En, ettette rikkaviljaa kootessanne nyhtäisi sen mukana vehnääkin.30. Antakaa niiden molempien kasvaa yhdessä sadonkorjuuseen asti. Korjuun aikana minä sanon leikkuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.'"

Vertaukset sinapinsiemenestä ja hapatteesta

31.(Mark. 4:30-32; Luuk. 13:18-21)Jeesus kertoi heille myös tämän vertauksen: "Taivasten valtakunta on kuin sinapinsiemen, jonka mies otti ja kylvi peltoonsa.32. Se on kaikista siemenistä pienin, mutta kun se on kasvanut täyteen mittaansa, se on puutarhakasveista suurin. Siitä tulee puu, niin että taivaan linnut tulevat ja pesivät sen oksilla."33. Hän kertoi heille vielä vertauksen: "Taivasten valtakunta on kuin hapate, jonka nainen otti ja sekoitti kolmeen vakalliseen jauhoja, ja koko taikina happani."

Miksi Jeesus puhuu vertauksin?

34.(Mark. 4:33,34)Tämän kaiken Jeesus puhui väkijoukolle vertauksin. Ilman vertausta hän ei puhunut heille mitään,35. jotta toteutuisi tämä profeetan sana:"Minä avaan suuni vertauksiin. Minä tuon julki sen, mikä on ollut salassa maailman perustamisesta asti."

Rikkaviljavertauksen selitys

36. Sitten Jeesus jätti väkijoukon ja meni asuntoonsa. Opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: "Selitä meille vertaus pellon rikkaviljasta."37. Hän vastasi: "Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika.38. Pelto on maailma. Hyvä siemen on valtakunnan lapset, mutta rikkavilja on Pahan lapset.39. Vihamies, joka sen kylvi, on Paholainen, sadonkorjuun aika on maailmanajan loppu, ja leikkuuväki on enkelit.40. Niin kuin rikkavilja kootaan ja poltetaan tulessa, niin tapahtuu maailmanajan lopussa.41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat viettelykseksi, ja kaikki, jotka harjoittavat vääryyttä,42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon!"

Vertaukset aarteesta, helmestä ja nuotasta

44. "Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre, jonka mies löysi ja kätki. Iloissaan hän meni ja myi kaiken, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon.45. Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kauniita helmiä.46. Kun hän löysi yhden kallisarvoisen helmen, hän meni ja myi kaiken, mitä hänellä oli, ja osti sen.47. Vielä taivasten valtakunta on kuin nuotta, joka heitettiin mereen ja joka keräsi kaikenlaisia kaloja.48. Kun se tuli täyteen, kalastajat vetivät sen rannalle, istuutuivat ja kokosivat hyvät koreihin mutta viskasivat kelvottomat pois.49. Näin käy myös maailmanajan lopussa: enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaiden joukosta50. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys."

Kirjanoppinut opetuslapsena

51. "Oletteko ymmärtäneet tämän kaiken?" Jeesus kysyi. Opetuslapset vastasivat: "Olemme."52. Hän sanoi heille: "Sen tähden jokainen kirjanoppinut, josta on tullut taivasten valtakunnan opetuslapsi, on kuin talon isäntä, joka tuo aarrekammiostaan esiin uutta ja vanhaa."

Jeesus vaeltaa Galileassa ja lähiseuduilla

Jeesusta halveksitaan Nasaretissa

53.(Mark. 6:1-6; Luuk. 4:16-30)Kun Jeesus oli lopettanut näiden vertausten kertomisen, hän lähti siltä seudulta.54. Tultuaan kotikaupunkiinsa hän opetti ihmisiä heidän synagogassaan. He olivat hämmästyksissään ja kyselivät: "Mistä hänellä on tämä viisaus ja nämä voimateot?55. Eikö tämä ole se rakentajan poika? Eikö hänen äitinsä nimi ole Maria, ja eivätkö Jaakob, Joosef, Simon ja Juudas ole hänen veljiään?56. Ja eivätkö hänen sisarensa kaikki ole meidän keskuudessamme? Mistä hän sitten on saanut tämän kaiken?"57. Niin he loukkaantuivat häneen. Mutta Jeesus sanoi heille: "Ei profeetta ole halveksittu muualla kuin kotikaupungissaan ja kodissaan."58. Ja heidän epäuskonsa vuoksi hän ei tehnyt siellä montakaan voimatekoa.

Amen. 🌾🌾🌾🌾🌾

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.