Sivut

sunnuntai 17. joulukuuta 2023

ON RUUSU IISAIN JUUREN



Joulu Rauhaa Toivotan ...

Eilen, 16.12.2023. 

Aamulla rukouksessa sain nähdä näyn kauniista, hyvin vaaleanpunaisesta ruususta joka avautui edessäni.  Iloitsin tuosta näystä, sillä ymmärsin siinä olevan jonkin hyvän Sanoman. 🌹🌺

Korkea Veisu. 2:2 Niinkuin ruusu orjantappuroissa, niin on armaani tytärten seassa.

Tuota olen nyt miettinyt ja minulle tuli vastaan tämä teksti jonka koin juuri tähän hyväksi. 

Olkaa hyvät:

 messiaaninen profetia

Yksi kuuluisimmista messiaanisista profetioista Jeesuksesta on peräisin Jesajan luvusta 11:1 (NKJV):

"Iisain varresta tulee sauva, ja hänen juuristaan ​​kasvaa oksa."

Tämä säe ennustaa Kristuksen tulemista käyttämällä kuvia puusta, joka versoi uutta versoa. Latinalainen sana "vapa" tai "ampua" on Neitsyt. Keskiajalla Mariaa kutsuttiin nimellä Virga Jesse, varsi tai sauva Jesseltä.

Taiteilijat kuvasivat yleensä Mariaa pitelemässä valkoista ruusua, joka edustaa hänen neitseellistä puhtauttaan. Valkoinen ruusu symboloi lupausta uudesta elämästä, joka kumpuaa Jessen juuresta.

Ruusu liittyy siis Jeesukseen Kristukseen Jesajan messiaanisen profetian täyttymyksenä – sauva ja oksa, joka kasvaa Iisain varresta. Ruusu merkitsee Jeesusta, joka kukoistaa Israelista tuodakseen pelastus ja uusi elämä maailmalle.


Ruusun klassinen piirre on sen orjantappurien ja kukkien yhdistelmä yhdessä varressa. Terävät piikit suojaavat herkkiä silmuja niiden avautuessa täyteen kukkimaan.

Tämä kuva heijastaa kristillistä kokemusta elämisestä langenneessa, syntisessä maailmassa etsiessään Kristuksen lunastusta. Hebrews 12:1-2 (NKJV) ilmaisee sen näin:

Sen tähden myös me, koska meitä ympäröi niin suuri pilvi todistajia, jättäkäämme syrjään jokainen paino ja synti, joka niin helposti kietoo meidät, ja juoskaamme kestävyys kilpa, joka on asetettu eteemme, katsoen Jeesukseen, uskomme luojaan ja toteuttajaan, joka on ilo joka oli asetettu Hänen eteensä, kesti ristin, halveksien häpeää ja on istuutunut Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.

Meitä kietoava "paino ja synti" on samanlainen kuin ruusun piikkejä. Mutta katseemme pitäminen Kristuksessa auttaa meitä kestämään ja kukoistamaan hengellisesti. Ruusu muistuttaa meitä siitä, että uskon kautta Kristukseen ovat synnin orjantappurat voittaa Hänen lunastuksensa kautta.

Palauttamisen toivo

Jakeessa Jesaja 35:1-2 (NKJV) profeetta ennustaa yhden päivän uudistetun elämän kirkkauden:

Erämaa ja erämaa iloitsevat heidän puolestansa, ja erämaa iloitsee ja kukoistaa kuin ruusu; Se kukoistaa runsaasti ja iloitsee… Sillä he näkevät Herran kunnian, meidän Jumalamme jalouden.

Tämä viittaa messiaaniseen ennallistamistoivoon – autiomaa, joka kukkii ylettömästi kuin ruusu täydessä loistossaan. Ruusu säteilee lupausta, että joutomaista voi tulla hedelmällisiä puutarhoja Herran uudistavan voiman alla.

Joten ruusu ilmaisee toivon ja usko että langennut ihmiskunta, vaikka nauttiikin "jätteestä paikkoja”, voidaan palauttaa yltäkylläiseen elämään uskon kautta Kristukseen. Ruusun kukinta osoittaa kunniaa ja työ Jumala lunastaa ja elvyttää maailman. 

Elämän kirkkaus, kauneus ja lyhyys

Jeesus opetti kohdassa Matteus 6:28–30 (NKJV):

Ajattele kedon liljoja, kuinka ne kasvavat: ne eivät vaivaa eivätkä kehrä; ja silti sanon teille senkin Solomon kaikessa loistossaan ei puettu niin kuin yksi näistä. Jos Jumala nyt näin pukee kedon ruohon, joka tänään on ja huomenna heitetään uuniin, eikö hän paljon enemmän pukea teitä, te vähäuskoiset?

Kuten liljat ja luonnonkukat, ruusut osoittavat ylellistä kauneutta, säännös, ja Jumalan huolenpitoa Hänen luominen. Silti ruusun loisto on ohikiitävää – kukinnan jälkeen terälehdet pian kuihtuvat ja putoavat.

Ruusun ohimenevä luonne heijastaa ihmiselämän lyhyyttä maan päällä. Kuten Psalmi 103:15-16 (NKJV) ilmaisee:

Mitä tulee ihmiseen, hänen päivänsä ovat kuin ruoho; Kuten kedon kukka, niin hän kukoistaa. Sillä tuuli kulkee sen yli, ja se on poissa, eikä sen paikka enää muista sitä.

Ruusu symboloi elämän loistoa ja kauneutta, mutta myös sen lyhytaikaista luonnetta. Se muistuttaa meitä laskemaan päivämme ja elämään määrätietoisesti (Psalmi 90:12), koska aikamme maan päällä haalistuu nopeasti kuin loppuruusu.

Kristuksen tuoksu

Salomon laulu 2:1 julistaa: "Minä olen Saaronin ruusu, laakson kielo." Tämä säe vertaa rakastettua (Kristusta) ruusuun, jolla on ihana tuoksu.

Ruusuja arvostetaan paitsi kauneutensa, myös niiden makean tuoksunsa vuoksi. Raamatun aikoina aromaattisia öljyjä ja hajuvesiä arvostettiin suuresti. Maria voiteli Jeesuksen jalat kalliilla piikkipardilla ja täytti talon tuoksulla (Joh. 12:3).

Korinttilaisille 2:14-15 kuvailee kristittyjä seuraavasti:

…Kristuksen tuoksu Jumalalle…Sillä me olemme Jumalalle Kristuksen tuoksu pelastuvien ja kadotukseen joutuvien joukossa. Sille, jonka tuoksu olemme kuolema; toiselle elämän tuoksu...

Hänen seuraajina meidän elämämme tulisi samalla tavoin antaa muille Kristuksen makea tuoksu. Ruusu, joka vapauttaa tuoksunsa, on sopiva kuva Kristuksen rakkauden jakamisesta.

Ruusu on aistillinen kokemus, joka ympäröi meidät ihanalla tuoksulla aivan kuten olemme Jumalan läsnäolon ympäröimiä. Ruusujen tuoksu kuiskaa Herran läheisyyttä ja hellyyttä, virkistää ja elvyttää henkeä.

Yhteenveto

Vaikka ruusua ei koskaan nimetä suoraan, se tulee esiin monitahoisena Raamatuna symboli:

  • Messiaan lupaus kukoistaa Israelista
  • Kristuksen lunastuksen voitetut synnin orjantappurat
  • Toivo ja uusiminen joutomaista
  • Elämän loisto, kauneus ja katoavaisuus
  • Kristuksen makea tuoksu ympärillämme oleville

Tämä tutkimus osoittaa, kuinka ruusun ominaisuudet risteävät tärkeimpien teologisten teemojen kanssa. Kristityille ruusu on tyypillinen messiaaninen profetia, lunastus, ennallistaminen, elämän lyhyys ja Kristuksen tuoksun levittäminen elämäämme.

Kun näemme ruusun, voimme muistuttaa Jesajan visiosta uudistumisesta, herätyksen toivosta ja luvatun voidellun tulemisesta. Kun sen terälehdet avautuvat upeaan muotoon, meitä osoitetaan Herramme luomisen ja työn kunniaan. 


Ja ruusun rauhoittavassa tuoksussa saamme tuulahduksen Eedenin puutarhasta, kuvitellen kaikki elämän joutomaat uudistuneina ja täydessä kukassa Jumalan huolehtivan käden alla. Ruusu kuiskaa, että Kristuksen lunastustyön tuoksu on koskettanut maailmaa ja jättänyt viipyvän tuoksunsa elämäämme.

Rakkaalla ruusulla on siis paljon symboliikkaa ja merkitystä kristityille, vaikka Raamattu ei koskaan nimeä sitä suoraan. Kun näemme sen kauneuden, piikkejä, ohimenevän luonnon ja tuoksun, näemme kaikuja evankeliumista, joka on kudottu läpi koko luomakunnan. Ruusu laulaa laulua Kristuksen työstä. maailmassa niille, joilla on korvat kuulla

Amen.  🙏

Voiko parempaa viestiä tähän saada ... ❤️🌹🌺

1. On ruusu Iisain juuren / nyt kukkaan puhjennut. / On pyhä kirja suuren / sen ihmeen kertonut. / Tuo kukka suloinen / valaisee talviyötä / keskellä pakkasen.

2. Näin ruusun pyhyydestä / soi sana Jesajan: / ”Hän syntyy neitsyestä, / Messias Jumalan.” / On Herra armossaan / sen ihmeen itse luonut / ja tullut päälle maan.

3. Nyt ruusu kaunein loistaa, / taivaasta tuoksun tuo. / Yön varjot päivä poistaa, / kansoihin toivon luo. / Jumala, ihminen! / Hän otti lapsen muodon, / jäi luokse syntisten.

4. Herramme, Kristuksemme, / oi poika Marian! / Sinua rukoilemme / laaksoissa kuoleman. / Suo, että taivaassa / me kerran kumarramme / Isäsi kasvoja.

Siunattua Joulun Odotusta. Lapsi / Kristus on Syntynyt meille!


2 kommenttia:

  1. Biblia 1776
    Ps.45:
    1 Morsiamen opetusvirsi k u k k a s e s t a Koran lapsilta e d e l l ä v e i s a a j a l l e.
    (edelläveisaaja = Jumalan kunnian saattaja Hes.43:2)

    2 Minun sydämeni ajattelee kauniin laulun: minä veisaan kuninkaasta, minun kieleni on jalon kirjoittajan kynä.

    3 Sinä olet kaikkein kaunein i h m i s t e n l a s t e n seassa: armo on vuodatettu sinun huulissas; sentähden siunaa Jumala sinua ijankaikkisesti.
    (Hes. 21:32, Ilm.5:2, Matt. 24:45, Joh. 1:12 )

    4 Pane miekkas vyölles, sinä sankari, ja kaunista itses kunniallisesti.
    (Tuomiopäivän tuomion jälkeen työ saadaan tehdyksi eli eksyneiden sielujen ohjaaminen totuuteen > Ilm. 6:2,)
    (Joh. 5:17, Matt. 10:34, Jer. 47:6, Sak. 6:8)

    5 Menesty sinun kauneudessas, kiiruhda sinus sanan totuuden, siveyden ja vanhurskauden tähden, niin sinun o i k i a k ä t e s ihmeellisiä osoittaa.
    (Jes. 51:9 Jes. 53:1 Joh. 12:38, Jes. 63:12)

    6 Terävät ovat sinun nuoles, että kansat lankeevat etees maahan, jotka sydämestänsä kuninkaan viholliset ovat.
    (Jer. 50:9, Sak. 9:14)

    7 Jumala, sinun istuimes pysyy aina ja ijankaikkisesti; sinun valtakuntas valtikka on oikeuden valtikka.
    8 Sinä rakastit vanhurskautta, ja vihasit jumalatointa menoa: sentähden, oi Jumala, on sinun Jumalas voidellut sinua ilo-öljyllä enempi kuin sinun osaveljes.
    (Matt. 12:18, Luuk. 11:42)

    9 Kaikki sinun vaattees ovat sula Mirrham, Aloe ja Ketsia. Kuin sinä elephantin luisesta tuvastas lähdet, niin he ilahuttavat sinun.
    (Joel 2:16)

    10 Sinun kaunistuksessas käyvät kuningasten tyttäret:
    m o r s i a n seisoo oikialla kädelläs sulassa kalliimmassa kullassa.
    (Valmistettu morsian kun on Herran päivä ja Ihmisen Pojan tulemus ja Uusi Jerusalem laskeutuu > Ilm. 21:2)

    11 Kuule,tytär, katso, ja kallista korvas: unohda kansas ja isäs huone,
    (Joh. 12:15)
    12 Niin kuningas saa halun kauneutees; sillä hän on sinun herras, ja sinun pitää häntä kumartaman.
    (Joh.16:21-33)


    13 Tyron tytär lahjoinensa, rikkaat kansan seassa sinua imartelevat.
    14 Kuninkaan tytär on kokonansa kunniallinen s i s ä l t ä: hän on kultaisessa vaatteessa puetettu.
    (Mark. 7:6, Hes. 36:26)

    15 Hän viedään monella tavalla kudotuissa vaatteissa kuninkaan tykö: neitseet, hänen ystävänsä, jotka häntä seuraavat, tuodaan sinun tykös.
    16 Ne viedään ilolla ja riemulla, ja he menevät kuninkaan tupaan.
    17 Sinun isäis siaan pitää sinun lapsia saaman, jotka asetat päämiehiksi kaikkeen maailmaan.
    18 Minä tahdon muistaa sinun nimeäs sukukunnasta niin sukukuntaan: sentähden pitää kansat sinua kiittämän aina ja ijankaikkisesti.
    (Yön aika = ahdistuksen aikaa ei tule uudelleen enään tuomiopäivän tuomion jälkeen > Ilm. 22:5)

    VastaaPoista
  2. Jes.55:
    1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen.
    Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää;
    tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.
    2 Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse?
    Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä.

    3 Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää.
    Ja minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, annan lujat Daavidin armot.

    4 Katso, hänet minä asetin kansoille todistajaksi, kansojen ruhtinaaksi ja käskijäksi.
    (Mal. 3:23, Mal. 3:19 )

    5 Katso, sinä olet kutsuva p a k a n o i t a, joita sinä et tunne,
    ja
    pakanat, jotka eivät sinua tunne, rientävät sinun tykösi Herran, sinun Jumalasi, tähden, Israelin Pyhän tähden, sillä hän kirkastaa sinut.
    (Ilm. 22:16)

    6 Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.
    (Matt. 12:18, Joh. 16:14-15)

    7 Jumalaton hyljätköön tiensä
    ja väärintekijä ajatuksensa
    ja palatkoon Herran tykö,
    niin
    hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.

    8 Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
    9 Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.
    (Joh. 3:8 Jes. 40:27 Hes. 18:25-29)
    (Jer. 6:16)

    10 Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän,
    11 niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.
    (Jes. 49:8)

    12 Sillä iloiten te lähdette,
    ja
    rauhassa teitä s a a t e t a a n;
    vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä.
    13 Orjantappurain sijaan on kasvava kypressejä,
    nokkosten sijaan on kasvava myrttipuita;
    ja
    s e tulee Herran kunniaksi,
    iankaikkiseksi merkiksi,
    joka ei häviä.
    (Luuk.17:20-30, Joh.16:13-33)


    Karitsan häät on arviossani Ihmisen Pojan tulemuksen päivänä kun uusi Jerusalem laskeutuu jolloin Jumalan kunnia saatetaan uuteen temppeliin, joka ajankohta arviossani elokuu 2028.
    Joh. 18:36, Ilm. 11:15, Ilm. 17:14, Ilm.19:7-16

    Luuk.20:41-47

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.